Blog

A KETTESBEN VENDÉGE – Csíki Sándor (FOOD&WINE)

A LÁNCHÍD RÁDIÓ Kettesben című műsorában kérdezett Nagy Katalin a gasztronómiáról, rólam. Én pedig szép sorjában, gasztronómiatörténeti példákkal is illusztrálva elmondtam, hogy mi mindenről, mit is gondolok. Remélem érdekesnek tartjátok ti is. Hallgassátok meg s, ha...

bővebben

AMBRUS LAJOS: Völgységi kalauz – nem siller, nem rosé

VÖLGYSÉG: LIGETES dombvidék, itt-ott össze függő erdőkkel, melyet Vörösmarty „fiatalságom tündérországának” nevez –„Százados erdőségek, köztök, mint égi maradvány,/ Nyúlnak el a völgyek, fiatal szépséggel igézők…” A Völgység valójában az ismert tolnai tájnév, amely...

bővebben

ZSIDÓ NYÁRI FESZTIVÁL 2013 –

ZSIDÓ NYÁRI FESZTIVÁL 2013 - A bölcs rabbitól megkérdezik a tanítványai, “Rábelében, mitől édes a kávé, a cukortól vagy a kavarástól?” Nu, természetesen a kavarástól – feleli a rabbi. Akkor miért kell bele cukor? – kérdezik a tanítványai. Szamarak, hogy tudjuk, meddig...

bővebben

OMÉK 2013 ROADSHOW – Szentlőrinci Gazdanapok 2013

AZ OMÉK 2013 ROADSHOW eheti állomása a Szentlőrinci Gazdanapok 2013 rendezvénye volt. Régen jártam ilyesféle, egyébként nagyon tanulságos és érdekes rendezvényen. Ez a Vidék-Magyarország rendezvénye alapanyagokkal, ételekkel, borokkal. A 2013. augusztus 9. és 11....

bővebben

PERSEIDA METEORRAJ – 2013. augusztus 11-12. éjjel

METEORRAJ ÉRKEZIK - a Perseida meteorraj. 2013. augusztus 12-én, hajnali 3 óra körül lesz a csúcs, de előző este, éjjel is láthatunk szép számmal meteoritokat, óránként akár száz fölötti mennyiségben is. Az idei - egyébként szokásos - meteorit hullást az is jól...

bővebben

SEGAL VIKTOR: Piknik (Segal Viktor új könyve)

SEGAL VIKTOR, PIKNIK címmel, megírta sokadik könyvét. Az eddigiek is színvonalasak voltak, akadt, amelyik díjat is nyert, sokan is szerették, de most a piknikről írt. A piknikről! Ajvé, Viktor a piknikről ír, de hát mit lehet a piknikről írni?! Nos, attól ő a Segal,...

bővebben

AMBRUS LAJOS: Negyven év vonaton

UTAZNI JÓ - Ha például Krúdy Gyula neszét vette, hogy a távoli Szepesbéla vasúti restaurációjában új konyhaséf kezdi meg művészetét, kiballagott a vasútra, felszállt a vonatra és a regényes nevű stációba utazott, hogy megkóstolja az új szakácsné új főztjét. (Ó, boldog...

bővebben

DUGULÁS A KONYHÁBAN – lefolyótisztító WC-pumpa

DUGULÁS, DUGULÁSELHÁRÍTÁS - azt hisszük, hogy mi sem egyszerűbb, hiszen a dugulás elhárításához nem kell több, mint egy WC-pumpa, némi izomerő, aztán már zúdul is le a víz az évek óta zsírosodó, szappanosodó konyhai lefolyó csövén. Na, persze! Jó is lenne, ha így...

bővebben

MÁTRAI BORKERT 2013 – Mátrai Borászok bemutatkozása

A MÁTRAI BORÁSZOK Mátrai Borkert címmel, a Bor és Piac (Bozzai Zsófia) bábáskodásával tartottak borbemutatót a Larusban. Tömören ez a hír, amihez a meghívó így szólt:  "Tisztelettel meghívunk a Mátrai Borkert rendezvényünk szakmai találkozójára. A Gesztenyés kert...

bővebben

FUNKY PHO – jó leves a PHO leves (Mozsár utca 7.)

A PHO LEVES jó leves. Pho leves ügyben pedig a Funky Pho vidáman és stílusosan más hely, mint a környék változatosan színes választéka. Ha az Andrássy úttal párhuzamos Mozsár utcában, a Nagymező utca és a Jókai tér között tanyát vert Funky Pho nem lenne olyan zavarba...

bővebben

BBQ & GRILL RETRO – pácok, szószok, receptek

BBQ, Bar-B-Q, barbecue, barbeque, bar-b-que, barbie - bárhogy is nevezzék, rövidítsék, ugyanazt a szabad tűzön sütést jelenti első közelítésben, mint a grillezés, azonban a BBQ lassú, alacsonyabb hőmérsékletű sütést jelent, szemben a magasabb hőmérsékleten, gyorsabban...

bővebben

GOZSDU-UDVAR – új DiVino a Gozsdu-udvarban

DIVINO nyílt a Gozsdu-udvarvarban. A DiVino sikeres vállalkozás, mondom, anélkül, hogy a vállalkozás könyveit ismerném. Tele van, dübörög, szeretik. A Bazilikánál Miklós Csabi a DiVino arca és jól is teszi a dolgát. Most a város új nyüzsiközpontjában, a számtalan...

bővebben

BRUNO&BRUNO – Na, de mi az a Bruno? (étterem)

A BRUNO&BRUNO Herczeg Zoltán, a Dining Guide TOP20 étterme között szereplő 67 Étterem, Székesfehérvár tulajdonosának első budapesti étterme. A Bruno & Bruno-nak a Hegyvidék Bevásárló központ ad otthont. A konyhát Kisuti Dávid, irányítja, aki a pécsi Enoteca...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.