Blog

FURMINT FEBRUÁR – Furmint Nagykóstoló május 19

FURMINT FEBRUÁR – Furmint Nagykóstoló május 19

FURMINT FEBRUÁR 2022 - MÁJUSBAN - A Furmint Február hagyományai tizenkét éves múltra tekintenek már vissza - idén azonban az alliteráló szókapcsolatot a pandémia miatt kialakult helyzet némileg megtorpedózta - ám a fajta mégis megér egy Nagykóstolót!  A Furmint...

bővebben
ÉV ÉTTERME – Audi-Dining Guide díjátadó gála!

ÉV ÉTTERME – Audi-Dining Guide díjátadó gála!

AUDI-DINING GUIDE ÉV ÉTTERME DÍJÁTADÓ GÁLA - Május 16-án rendezik meg az Audi - Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, mely a magyar gasztronómiai élet legjelesebb díjátadó eseménye.  A Dining Guide 2005 óta minden évben megrendezi az Év Étterme Gálát, és ott kerül...

bővebben
A NYUGATI VEGETÁRIÁNUS – magányossága

A NYUGATI VEGETÁRIÁNUS – magányossága

A VEGETÁRIÁNUSOK - "A vegetáriánusok, kik tudniillik húst sohasem, csak zöldségfélét, de azt is zsirtalan esznek, társulatot alapítottak, hogy eszméiket az emberiség körében elterjeszszék. Abból indultak ki, hogy minden rossz, minden gonosz, a mi az emberekkel...

bővebben
IKON – Új Piano Bar & Bistro nyílt Pesten!

IKON – Új Piano Bar & Bistro nyílt Pesten!

IKON PIANO BAR & BISTRO - 2022. május 4-én megnyílt a város legújabb és minden bizonnyal legkorszerűbb (és legszebb) piano bárja. Ahogy az lenni szokott, a tulajdonos a piano bárok ismerője és nagy kedvelője. Ezért is választotta ezt a műfajt. A Kazinczy utca 5....

bővebben
VISUS – a Disznókő jótékony célú hárslevelűje

VISUS – a Disznókő jótékony célú hárslevelűje

VISUS - A VISUS a Disznókő Szőlőbirtok jótékony célra felajánlott Hárslevelűje. A Disznókő Szőlőbirtok a kitűnő 2021-es évjáratból egy limitált mennyiségben piacra kerülő, új és különleges történetével is kimagasló száraz borral jelenik meg.  Az intenzív ízvilágú...

bővebben
MICHELIN GUIDE – Hát, megértük végre ezt is!

MICHELIN GUIDE – Hát, megértük végre ezt is!

MICHELIN GUIDE 2022 - A MICHELIN Guide mostantól magyar vidéki éttermeket is ajánl. Miután - mint írják - már 30 éve szemlézi a budapesti éttermeket, a MICHELIN Guide most vidékre is kiterjeszti ajánlásait. Hát, megértük ezt is! Mint a sajtóközleményben áll: Még ebben...

bővebben
ETYEKI PIKNIK 12 – Áprilisi Szörpisvan!

ETYEKI PIKNIK 12 – Áprilisi Szörpisvan!

ETYEK 2022. ÁPRILIS 9-10 - Nyitott pincékkel jön az Etyeki Piknik 12 első eseménye az Áprilisi Szörpisvan! Április 9-10-én indul az Etyeki Piknik 12! Áprilisi Szörpisvan az első "állomás" neve, amelyben a hangsúly az "is" szócskán van, mert nem maradnak zárva se a...

bővebben
BADACSONY – Idén is visszatér New Yorkba!

BADACSONY – Idén is visszatér New Yorkba!

2022. ÁPRILIS 9-ÉN - Badacsony idén is visszatér a New York Palotába! Április 9-én Budapestre látogat a Badacsonyi Borvidék. A vendégeket gazdag kínálat várja Badacsony kiemelkedő boraiból a New York Palota Róma termében. Újult lendülettel, hatalmas várakozással,...

bővebben
JÓL ODACSAPTAK! – Orosz helyett ukrán szósz!

JÓL ODACSAPTAK! – Orosz helyett ukrán szósz!

OROSZ HELYETT UKRÁN SZÓSZ! - Csapást, csapás után mérünk! A Wisconsin’s National Mustard Museum a háború végéig nem szerepelteti az orosz mustárt a kiállításain, de csapás érte az orosz vodkát is. Az amerikaiak kedvelt orosz vodkája, a Stoli (Stolichnaya) is a...

bővebben
PÁRISI PASSAGE – Bocuse d’Or nyitóesemény

PÁRISI PASSAGE – Bocuse d’Or nyitóesemény

PÁRISI PASSAGE - Bocuse d'Or nyitóesemény a Párisi Passage-ban. 2016 után idén ismét Magyarországon zajlik a Bocuse d'Or európai kontinensdöntője szerdán és csütörtökön. Az esemény előestéjén Lutz Lajos executive chef vezetésével a Párisi Passage Café & Brasserie...

bővebben
VILLÁNY – Villány eddig is a legek földje volt

VILLÁNY – Villány eddig is a legek földje volt

VILLÁNY - Villány eddig is a legek földje volt, legdélibb borvidékünkről került ki ugyanis a legtöbb Év Bortermelője, itt a legtöbb a napos órák száma és alighanem itt a legnagyobb a „pincesűrűség”, azaz az egy főre jutó működő pince. Az idelátogatók száma is évről...

bővebben
WINELOVERS GRAND – 2022. március 19. Corinthia

WINELOVERS GRAND – 2022. március 19. Corinthia

WINELOVERS GRAND - 2022. március 19-én ismét a borok kerülnek a középpontban a Corinthia Budapest impozáns termeiben. A Winelovers Grand az év első borfesztiválja hazai és nemzetközi borok óriási kínálatával. Az eseményen több mint 150 hazai bor- és pezsgőmárka...

bővebben
BORÁSZOK BORÁSZA 2022 – Borászok Barátja 2022

BORÁSZOK BORÁSZA 2022 – Borászok Barátja 2022

BORÁSZOK BORÁSZA 2022 - Kihirdették a Borászok Borásza idei jelöltjeinek névsorát a Borkonferencián. A legjobb borászok személyesen is találkoztak és körkóstolójukon már az elsőkörös szavazataikat is leadták, ezzel tehát kezdetét vette a Borászok Borásza 2022 kétkörös...

bővebben
SIRHA – Budapesten a Bocuse d’Or Europe döntő

SIRHA – Budapesten a Bocuse d’Or Europe döntő

SIRHA 2022 - Március 22-24. között ismét megnyílik a Sirha Budapest, Közép-Kelet-Európa legjelentősebb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása. A megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 16 ország 300 kiállítója, három pavilonban, 20 ezer...

bővebben
A 10. BORKONFERENCIA – képekben, röviden

A 10. BORKONFERENCIA – képekben, röviden

10. BORKONFERENCIA – A március negyedikei Borkonferencia izgalmas, megreformált programmal jelentkezett. A szervezők gyorsítottak a tempón és az eddigieknél is jobban igyekeztek a résztvevőket bevonják az eseményekbe. A „jussunk dűlőre” alcímmel megrendezett...

bővebben
MEGSZAVAZTÁK – hogy mégsem rákkeltő a bor

MEGSZAVAZTÁK – hogy mégsem rákkeltő a bor

EURÓPAI PARLAMENT - A most következő hír azért fontos, mert, ha az eredeti, az alkohol minden cseppjét károsnak tartó szövegtervezet megmarad, akkor az csapást jelentett volna a borágazatra és a kapcsolódó iparágakra. Az első - valójában a WHO véleményét tükröző -...

bővebben
PASTEL DE NATA – egy cuki édes édes portugál

PASTEL DE NATA – egy cuki édes édes portugál

PASTEL DE NATA - A Pastel de Nata egy csábító portugál desszert. A "pastel" többeszámú alakjával - pastéis - is gyakran találkozhatsz, de ez ne zavarjon meg. A Pastéis de Nata eltérő minőségben, de sok portugál kávézóban és cukrászdában előfordul, azonban az eredeti...

bővebben
FELIX – Katona Dániel az új executive séf

FELIX – Katona Dániel az új executive séf

FELIX - Új séffel és kiállítással várja a tavaszt a FELIX Kitchen & Bar: bemutatkozik Katona Dániel új executive séf és az új AQVA Art Collection tárlat. A FELIX Kitchen & Bar termeiben már elkezdődött a tavaszi megújulás: Katona Dániel személyében új...

bővebben
BOCUSE D’OR EUROPE 2022 – Újra Budapesten!

BOCUSE D’OR EUROPE 2022 – Újra Budapesten!

Bocuse d'Or Europe 2022 In 2022, six years after the first Bocuse d’Or Europe in Budapest, the Hungarian capital will once again host the European final of the most prestigious cooking competition in the world. This will be one of the first major international events...

bővebben
10. BORKONFERENCIA – a programról részletesen

10. BORKONFERENCIA – a programról részletesen

10. BORKONFERENCIA (Budapest, 2022.03.04.) - A március negyedikei Borkonferencia izgalmas, megreformált programmal jelentkezik. A szervezők gyorsítanak a tempón és az eddigieknél is jobban bevonják a résztvevőket az eseményekbe. A „jussunk dűlőre” alcímmel...

bővebben
CSIRKE FAR-HÁT – Hogyan lesz belőle kultétel?

CSIRKE FAR-HÁT – Hogyan lesz belőle kultétel?

KRÉMES JAPÁN CSIRKELEVES  - A csirke farhát teljesen váratlan fókuszba kerülésével a japánok egyik nevezetes kultétele is új értelmet nyert. A népszerű japán ramen levesek két fő kategóriája a sűrű, krémes, enyves, kollagénban gazdag, zavaros „paitan” (jelentése:...

bővebben
BALATONBOR 2022 – Idén sem palackozhat akárki!

BALATONBOR 2022 – Idén sem palackozhat akárki!

BALATONBOR 2022 - Idén sem palackozhat akárki BalatonBort! Tizenhárom balatoni borászat viszont igen! Január 26-án, szerdán, a Dobosi Birtokközpontban összegyűlt a Balatoni Kör és a Rizling Generáció által összehívott bíráló bizottság, hogy végigkóstolják a...

bővebben
A BAKATOR – se nem olasz, se nem horvát

A BAKATOR – se nem olasz, se nem horvát

BAKATOR - Képzeljünk el egy magyar költőt. Kufstein rossz emlékű falai között, amint a sztoikus Senecát olvassa. Előbb a Martinovics-pörben halálra ítélik, de csak várbörtönt kap. A bölcs és derűs latint fordítgatja. Közben a napfényes kert idillje hívja,  régvolt...

bővebben
POTAGE Á LA REINE – jó leves, királynő-módra

POTAGE Á LA REINE – jó leves, királynő-módra

POTAGE À LA REINE (Leves Királynő-módra) - A „Potage à la Reine” korai, 15-17. századi francia változataiban még két koncentrált, húsleves alapú levest, egy sűrű gomba/szárnyashús pépet és egy mandulalevest kombináltak. A 17-18. században is ez a változat a jellemző....

bővebben
13 éves a FOOD&WINE blog
food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

FACEBOOK

ÍRÁSOK 2008-TÓL

KATEGÓRIÁK

HALLER-TERASZ