Blog

GUNDEL – jelnyelven is kommunikáló pincérek

GUNDEL – jelnyelven is kommunikáló pincérek

A GUNDEL MINDENKIÉ! - Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap a Gundelban. Hallás- és látássérültek kapnak mostantól kiemelkedő figyelmet a Gundel étteremben. A felszolgálók megtanulták az alapszintű jelnyelvi kommunikációt angol és magyar nyelven is, a...

bővebben
BADACSONY NEW YORKBAN 2024 – március 23.

BADACSONY NEW YORKBAN 2024 – március 23.

BADACSONY NEW YORKBAN 2024 -  A Badacsonyi borvidék színe-java egy emberként megmozdulva 2024. március 23-án, szombaton egy napra ismét Budapest egyik legimpozánsabb épületébe, az 1894-ben épült pazar szépségű New York Palota Róma termébe költözik. A számos...

bővebben
CULINARY OLYMPICS, STUTTGART  – magyar siker

CULINARY OLYMPICS, STUTTGART – magyar siker

Kulináris Olimpia 2024IKA CULINARY OLYMPICS 2024, STUTTGART - Az 1900-as évektől négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban került megrendezésre az Intergastra Szakkiállítás keretein belül 2024. február 2 és 7. között, 88 000 látogatóval. 55...

bővebben
SPAGO, BUDAPEST – ebédmenü luxuskivitelben

SPAGO, BUDAPEST – ebédmenü luxuskivitelben

SPAGO, BUDAPEST - A Spago Budapest nem szorul hosszabb bemutatásra. A világ hatodik leggazdagabb séfjének birodalma világszerte több mint 100 éttermi egységet ölel fel, a Wolfgang Puck Fine Dining Group ékkövének számító Spago első európai étterme több mint két évvel...

bővebben
FURMINT FEBRUÁR – a legnagyobb furmint kóstoló

FURMINT FEBRUÁR – a legnagyobb furmint kóstoló

FURMINT FEBRUÁR 2024 - Másfél évtizede merült fel először a furmint szőlőfajta népszerűsítő programsorozat, a Furmint Február gondolata. Ennek keretében februárban szerte az országban - sőt túl a határainkon is - borkereskedők, borbárok, éttermek állítják majd a...

bővebben
BORKONFERENCIA 2024 – Budapest Music Center

BORKONFERENCIA 2024 – Budapest Music Center

12. BORKONFERENCIA 2024, BUDAPEST MUSIC CENTER - Robotok a szőlőben, mesterséges intelligencia a bormarketingben és 21. századi borélmény – a jelenben élő jövőt kutatja a 12. Borkonferencia! Robotika és mesterséges intelligencia, alkoholmentesített és csökkentett...

bővebben
GLASS OF JAZZ – bor és jazz, 2024. január 4.

GLASS OF JAZZ – bor és jazz, 2024. január 4.

GLASS OF JAZZ, Vol. 18 - Egy este a Borok & a Jazz szerelmeseinek. Borkóstoló és jazz koncert. A rendezvény, ahol a borok rajongói találkozhatnak a jazz zene szerelmeseivel és közösen átélhetik, hogy ez a kettő miért is alkot tökéletes párost. A programban...

bővebben
GUNDEL MÓDRA – a Gundel saláta és más ételek

GUNDEL MÓDRA – a Gundel saláta és más ételek

GUNDEL MÓDRA - A Gundel nevet számtalan étel viseli. Az öntudatosság, a büszkeség és a brand-építés, egyaránt az oka ennek. Csemer Géza (Habiszti. Cigányok élete - étele,1994) szerint a "Gundel nevet viseli: Kovacsics Mátyás „Tojáska Gundel Károly módra”, Rákóczi...

bővebben
GRÓF DEGENFELD SZŐLŐBIRTOK – díjnyertes pezsgő

GRÓF DEGENFELD SZŐLŐBIRTOK – díjnyertes pezsgő

GRÓF DEGENFELD SZŐLŐBIRTOK - A közelmúltban a Degenfeld Szőlőbirtokra kaptam meghívást. Komoly érdeklődés övezte a média részéről a Tokaji borvidék egyik legismertebb pincészetének, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok eseményét, amelynek november végén a Tarcalon lévő, a...

bővebben
GÓTBETŰS GULYÁSHÚS RECEPTEK – a 19. századból

GÓTBETŰS GULYÁSHÚS RECEPTEK – a 19. századból

A MAGYAR GASZTRONÓMIÁRÓL  - 1792-ben a Magyar Hírmondó beszámolt a nádorispán alföldi utazásáról. A cikk írója a bécsi vendéglősöket sem mulasztotta el kritizálni: „Csongrád és Ketskemét között Újfalunál, sátor alatt vendégelte meg a’ Gróf Úr Nádor-Ispány ő Királyi...

bővebben
SZÉK RESTAURANT & BAR – Best of őszi étlap

SZÉK RESTAURANT & BAR – Best of őszi étlap

SZÉK - "Best of" őszi étlappal vár a gourmet székely étterem. A vendégek véleménye alapján a nagy kedvencek is felkerültek az új menüre. Már harmadik éve várja a budapesti Szék Restaurant & Bar azokat a vendégeket, akik vágynak a tradicionális erdélyi...

bővebben
VINCE GÁLA – november 18. Szépművészeti Múzeum

VINCE GÁLA – november 18. Szépművészeti Múzeum

VINCE GÁLA 2023 - 50 kiállító, 130 bor és sok-sok újdonság a magyar bor ünnepén. November 18-án ismét a Szépművészeti Múzeumba költöznek a legjobb magyar borok. Folyamatosan bővül a kiállítók és programok listája, a jegyek pedig gyorsan fogynak.2023. november 18-án...

bővebben
CHAMPAGNE VILÁGNAP 2023 – a Hello Budában

CHAMPAGNE VILÁGNAP 2023 – a Hello Budában

CHAMPAGNE VILÁGNAP 2023 - Francia pezsgés Buda tetején – Champagne világnap a Hello Budában! Csaknem másfél évtizede ünnep a champagne világnapja, és Magyarországon is egyre több pezsgőrajongó csatlakozik a nemzetközi kezdeményezéshez. Idén október 27-én, pénteken...

bővebben
FRANC & FRANC – Villányra figyel a borvilág!

FRANC & FRANC – Villányra figyel a borvilág!

FRANC & FRANC 2023 - Nyolcadik alkalommal szervez a cabernet franc fajtára fókuszáló szakmai tanácskozást és közönségkóstolót a Villányi borvidék. Legdélebbre eső hazai borvidékünkön ezúttal stílusosan a mediterrán életérzés hangulatában zajlik a kétnapos Franc...

bővebben
VINGARDIUM – on the City 2023

VINGARDIUM – on the City 2023

VINGARDIUM IN THE CITY 2023 - 2023. októberében a Bálnában rendezik az ősz legnagyobb sétáló kóstolóját, a Vingardium in the City-t. Kitűnő borok, csodás budapesti panoráma, pezsdítő zene. A Bálnában életre kelő boros eseményen, 30 pincészet közel 150 féle tétele vár...

bővebben
DALNOKI BENCE – a METRO saját márka nagykövete

DALNOKI BENCE – a METRO saját márka nagykövete

METRO CHEF MÁRKA - 2023. október 24-én különleges „séfasztal” programon mutatkozott be a METRO Nagykereskedelem új saját márka nagyköveteként a Bocuse d’Or bronzérmes Dalnoki Bence. A fiatal séftehetség öt ínyencfogással mutatta be a METRO saját márkás alapanyagainak...

bővebben
AZ AGÁRDI – öt új termékkel bővíti kínálatát

AZ AGÁRDI – öt új termékkel bővíti kínálatát

AGÁRDI - A több mint 20 éves múltra visszatekintő Agárdi öt új termékkel bővíti kínálatát, melyek között megtalálható egy különleges, két különböző vulkanikus termőhelyről származó, több, mint 10 évig érlelt XO brandy, az Amphora pálinka család három új tagja,...

bővebben
MAGYAR BORMARKETING ÜGYNÖKSÉG: Buborékok Nyara

MAGYAR BORMARKETING ÜGYNÖKSÉG: Buborékok Nyara

MAGYAR BORMARKETING ÜGYNÖKSÉG - A "Buborékok nyara" kampány elsősorban az Y és Z-generáció tagjait célozza meg. A borászok aktív bevonásával szervezett kampány kiemelt célja, hogy lebontsa a fiatalokban élő boros előítéleteket, megmutassa a bor friss és innovatív...

bővebben
POZSONYI LUCSKOS KÁPOSZTA – zsemlegombóccal

POZSONYI LUCSKOS KÁPOSZTA – zsemlegombóccal

POZSONYI LUCSKOS KÁPOSZTA - a közelmúltban már írtam az erdélyi lucskos káposztáról. A témához számtalan régi lapot, forrást átnéztem, s a kutatásaim során bukkantam a szalonnás zsemlegombóccal készülő pozsonyi lucskos káposztának nevezett étel receptjére. Azért is...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.