A LIDL  a Pavillon de Paris-ba szervezett francia borbemutatóval egybekötött kellemes hangulatú vacsorát. A bemutató és a vacsora apropóját az adta, hogy 2013 szeptember 12-től – idényjelleggel – már exkluzív francia borválogatással is találkozhatnak az érdeklődők a Lidl magyarországi üzleteiben.  A válogatás valóban válogatás volt hiszen sok tucat

pincészet ezret is meghaladó számú borából választódott végül ki a bemutatásra érdemesnek tartott három tucat francia pincészet nyolcvanöt bora.

A vacsora ételeit a belga Philippe del Mestre, a Pavillon de Paris ismert séfje készítette, legnagyobbrészt az üzletláncban is beszerezhető alapanyagokból. Az ételekhez a borokat Kovács Antal azok közül a borok közül válogatta ki, amelyekkel a következő hónapokban a Lidl üzleteiben is találkozhatunk.

Borok és ételek, a háttérben Kovács Antal sommelier

A Lidl profin szervezett vacsoráján az asztalunknál a beszerzésért felelős igazgató, Nepp Zoltán foglalt helyet, így lehetőség volt a közvetlen és kendőzetlen eszmecserére, amit a magam részéről különösen értékeltem.

A Lidl és a borok

„A közelmúltban a borok kapták a legnagyobb hangsúlyt a bővítés első lépéseként, az elmúlt három hónapban mintegy 33 féle, kisebb és nagyobb magyar családi pincészet boraival nőtt a borkínálat, melyekből ez idő alatt több mint 100.000 palack került értékesítésre. Mától azonban a magyar borok mellett helyet kapnak a francia borvidékekről származó termékek is, melyekből decemberig 35 pincészet 85 borával találkozhatnak a vásárlók.

A Lidl kínálata ráadásul egyedülálló, hiszen Magyarországon először fordul elő az, hogy élelmiszer-kereskedelmi áruházlánc ilyen széles választékban mutassa be a francia borvidékek borait. Nemzetközi áruházláncként a Lidl-ben nem egyedi eset az, hogy egyes országok legjobb termékei más országokban is elérhetővé válnak. A „Lidl a magyar beszállítókért” program keretében a magyar termelők áruival – közöttük borokkal is – találkozhatnak a vásárlók több európai ország Lidl üzleteiben. Az áruházlánc a 2013-as évben közel 4 millió palack magyar bort exportált.”

Ízelítő a vacsora képeiből

A Lidl francia borokat bemutató borvacsorája a Pavillon de Paris-ban

Bolondos halsaláta

Pistou leves bazsalikom sorbet-val

Borjú szűz cseresznyemártással és burgonyafánkkal

Nepp Zoltán a Lidl beszerzési ügyvezető igazgatója, jobb szélen Wessely Márta (Mireille)

Ezeket a borokat is kóstoltuk

 Csíki Sándor♣