A MOMOT (Magyar Obezitológia és Mozgásterápiás Társaság) is részt vett azokon a sportfesztiválokon, melyeket 2013. szeptember 8-9-én, vasárnap és hétfőn is rendeztek a Kopaszi-gáton. A Kopaszi-gát vasárnap a 15. Coca Cola Testébresztő Női Mozgásfesztiválnak, hétfőn pedig a Szépkorúak Testébresztő Fesztiváljának adott otthont.

A Magyar Szabadidősport Szövetség tájékoztatása szerint, vasárnap közel száz sportágat próbálhattak ki a kilátogató hölgyek, és – többek között – a sárkányhajózásba, az íjászatba és a rúdtáncba is belekóstolhattak az érdeklődők.

„A MOMOT megalapításának célja volt, hogy az elhízást -– amely sajnos már Magyarországon is járványszerűen terjed– – mint betegséget tudományos szempontból tanulmányozza, eredményesebb kezelésének lehetőségeit kidolgozza, illetve ezek eredményeit ismertesse.” – így a legtermészetesebb, hogy a MOMOT az egészséges életmódot és mozgást népszerűsítő sportfesztiválokon is megjelent.

  • A sportfesztivál MOMOT sátrában Prof. Dr. Bedros J. Róbert Ph.D. a MOMOT alapító elnöke és Dr. Simonyi Gábor titkár adott tanácsokat. A MOMOT részéről megjelent Kis Beatrix, a MOMOT pénztárosa és Prokopy Mónika is.
  • A hétfői nap során, a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválján Dr. Pados Gyula Ph.D. c. egyetemi docens képviselte a MOMOT-ot.
  • A rendezvényről készült fotókat Prof. Dr. Bedros J. Róbert Ph.D., a MOMOT elnöke készítette.

Érkezés után, a Kopaszi-gáton

MOMOT, Kopaszi-gát 2013

Sportfesztivál a Kopaszi-gáton, a MOMOT részvételével (2013)

Sportfesztivál a Kopaszi-gáton (2013)

Testébresztő Női Mozgásfesztivál a Kopaszi-gáton (2013)

  • A rendezvényen a Dr. Simonyi Gábor főorvos kérdéseire helyesen válaszolók közel három tucat MOMOT pólót és MOMOT táskákat is nyertek. A vasárnap során nyolcvanegy érdeklődő testzsírszázaléka is meghatározásra került. A rendezvényen a MOMOT ismeretterjesztő anyagokkal is rendelkezésre állt.

A MOMOT sátrában: Dr. Simonyi Gábor, Csíki Sándor és Prof. Dr. Bedros J. Róbert Ph.D. a MOMOT elnöke

Csíki Sándor♣