Blog
AMBRUS LAJOS: Mekkora birtokod legyen?
MOSTANÁBAN a szomszéddal keveredek némi disputába – nyakamon a szőlőtelepítés: mit, mikor, mennyit (és miből)? S a végső kérdés: mekkora az a legkisebb birtokméret, amely ha kicsiben is, de méltóképp demonstrálja az én szőlőhegyem, régi nevén a Hegyes-Kis-Somló láván...
BORÁSZOK BORÁSZA 2014 – Berecz Stephanie (Tokaj-Hegyalja)
BORÁSZOK BORÁSZA DÍJ 2014 - 2014. április 25-én este a Boscolo Hotel New York Palotában rendezett díjátadó gálavacsora keretein belül adták át a Borászok Borásza díjat, illetve a Borászok Barátja különdíjat. "Ezt az elismerést a leghitelesebbnek szokták titulálni" -...
PLAYBOY – Dudás Szabolcs és Sárközi Ákos is díjazott (2014)
TEGNAP ESTE zártkörű díjátadón ismerte el az erősebbik nem tehetségeit a Playboy magazin, mely az idén először osztotta ki a Playboy "Man of the Year" díjait. Kovács Ákos, Kiss Ádám, Michelisz Norbert, Dudás Szabolcs (Anyukám mondta, Encs) és Fehér Gyula (Ustream)...
LIDL – tízmillió Facebook rajongóval az első (2014)
A LIDL az európai élelmiszer-kereskedelmi hálózatok közül elsőként érte el a 10 milliós Facebook közösséget. A Lidl közösségi oldala mérföldkőhöz ért. A rajongók száma 2014. február 27-én átlépte a tízmilliót. Ezt támasztotta alá a „Lidl Now #1 European Food Retailer...
JAPÁN ÉTTEREM – Fuji Japán Étterem (Budapest)
A FUJI JAPÁN Étterembe Spiegelberg Stefán barátom vitt el, akinek a borai az étterem több, mint ötven borból álló borválogatásába is bekerültek. Stefán régóta noszogatott már, de most beadtam a derekam, és nem is bántam meg. Megkóstoltuk a dél-spanyol vizekben...
HÚSVÉT – meglepő képeslapok a múltból
HÚSVÉT - Igen tanulságos a húsvét elnevezéseire egy pillantást vetnünk, mert a szó éppúgy tükre a léleknek, akár a szem. Az európai népek többségénél a Húsvét szó a zsidó húsvét, a Peszah alatt fogyasztott kovásztalan kenyérre, a pászkára, más néven, a maceszra utal....
HÚSVÉTI NYÚL – nyúl frikasszé és tagliatelle (recept)
HÚSVÉTI NYÚL frikasszé tagliatellével bonyolultan hangzik, de roppant egyszerű, három perc sem kell a videón ahhoz, hogy Gordon Ramsay bemutassa. A nyúl, ha már a húsvéttal hoztuk szoros kapcsolatba, akkor nem árt tudni, hogy a tavasz istennő, Ostara szent állata. A...
KÉKFRANKOS MOST! – Nagy Kékfrankos Kóstoló (Boscolo, 2014)
A KÉKFRANKOS MOST! (2014) egy egész hónapig tartó, a kékfrankos szőlőfajtát a középpontjába állító programsorozat, amelynek keretében szerte az országban borkóstolókat, borvacsorákat tartanak majd áprilisban, figyelmet szentelve e sokszínű szőlőfajtának. A legtöbb...
BUDDHA BAR – Thai Hét a Buddha Barban (2014)
BUDDHA BAR - THAI HÉT a Buddha Barban. A szokásos a' la carte menü mellett egy hétig thai különlegességek is felszolgálásra kerülnek, Ossama Kutaini, a Buddha Bar séfjének stílusában. 2014. április 12-18. között érdemes felfedezni a thai konyhaművészetet! Április...
AMBRUS LAJOS: Badacsonyi Kéknyelű
BADACSONYI KÉKNYELŰ - A két név: ikercsillagok a honi égbolton. Képzeljünk el egy csodás, kiismerhetetlen szépségű bazalthegyet a naponként ezer arcát felvillantó Balaton mentén. És egy misztikus nevű, titokzatos szőlőt és annak csábítóan hívogató nemes és elegáns...
A LEVES – Kuthi Csaba irodalmi fűszerezésű emlékezései
A LEVES - Irodalmi fűszerezésű emlékezések a boldog időkre, amikor még jó volt a gyomrunk, sőt minden egyéb is, kezdi az írását a levesről Kuthi Csaba, majd így folytatja: Az étkek eleje! Legalábbis a mifelénk megszokott és régóta élvezett kulináris kultúrában. Vannak...
BALLA GÉZA – a Balla Géza Pincészet borai (Ménes-Hegyalja)
BALLA GÉZA jól ismert, népszerű erdélyi, pontosabban szólva, partiumi borász. A közelmúltban, a Magyar Sommelier Szövetség szervezésében a Symbol Budapest adott otthont Balla Géza kadarka és fekete leányka borainak vertikális kóstolójára. Ezen vettem részt jómagam is....
SPÍLER SHANGHAI – Ázsia 3.0, laza, elérhető, Gozsdu
SPÍLER SHANGHAI (Budapest, HU) - Emanoil Gojdu feltehetőleg Budapest legismertebb román nemzetiségű férfiúja, vagy ha nem is a legismertebb, amit persze erősen kétlek, de magyar szemmel minden bizonnyal a legszimpatikusabb román, aki valaha is született és születni...
STÍLUSOS VIDÉK ÉTTERMISÉG – 2014. április 19-20. (Villány)
STÍLUSOS VIDÉKI ÉTTERMISÉG (SVÉT) - 2014. április 19-én és 20-án Palkonyán és Villányban 8 étterem, 8 világnézet, 8 kreatív séf, egy küldetés. Mini Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) találkozó. 2014-től új időszámítás kezdődik. A Stílusos Vidéki Éttermiség valamennyi...
ÉDESANYÁM FŐZTJE – portré és riport műsor, velem
ÉDESANYÁM FŐZTJE címmel Tallián Hedvig készített velem egy portré és riport műsort a Katolikus Rádióban. A rádió honlapja szerint ebben a műsorban "Ismert, kedvelt, tiszteletnek örvendő személyiségek idézik fel az egykori otthon tűzhelyét, a gyermekkor kedves...
ANYU – leves és szendvics, anyu módra
ANYU csak egy van. Anyu leves és szendvics, más megfogalmazásban, levesétterem, szendvicsbolt és kávézó, pláne a Bercsényi utcában, a Műszaki Egyetemhez közel, sarokra nyílóan, néhány hívogató kerti asztallal, tulipánokkal (tavasz van) aligha van több, mint egy. A...
DOUBLE BUBBLE – pezsgőbár a Madách téren
DOUBLE BUBBLE - A Double Bubble pezsgőbár attól újszerű, írja a sajtóanyagban Fütő Bea, hogy "nemcsak poharazni lehet a pezsgőket, de az izgalmas kóstolósorokkal megismerhetjük, szinte bejárhatjuk a legnépszerűbb pezsgőtermő vidékeket. A pezsgőktől champagne-okig...
A PÁRIZSIAK KEVÉSBÉ HÍZNAK – Chicago vs. Párizs
AZ ELHÍZÁS népbetegség, amiben Magyarország magabiztosan halad az élen. Ez a tény ma már többnyire közismert, vagy ha nem, hát jobb, ha tudunk róla, s még jobb, ha teszünk is ellene. Egy másik megközelítés ennél kevésbé szigorú, hiszen, mint Jay Leno mondta, „Ez az...
BEÖTHY és TÓTH – a Csobánc Co. Bormanufaktura borai
A CSOBÁNC COOPERATION Bormanufaktura három önálló borászat szövetsége, ahogy a honlapon áll. E három önálló borászat a Gundelban megtartott bemutató szerint, jelenleg leginkább a következő kettő: von Beöthy Pince és Tóth Pince. A harmadik a beszédes nevű Jövendő...
KOREAI MARHAHÚSLEVES – főtt retekkel, tésztával (galbitang)
A HÚSLEVES sokaknak, sokfelé, egyenlő a marhahúslevessel. Ennek mifelénk történelmi hagyományai, megalapozottsága is akad. Húslevesről más többször is esett szó, ám, ami ebben a koreai húslevesben megragadott, az a retek volt. Az a retek, amit mifelénk leginkább csak...
A MOMOT XII. KONGRESSZUSA (2014) – a MOMOT az élen
A MOMOT, teljes nevén a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság, 2014. március 21-22-én tartotta XII. kongresszusát. A kongresszus fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök, védnöke Balog Zoltán miniszter, a kongresszus elnöke Prof. Dr. Bedros J. Róbert,...
SPANYOL FOKHAGYMALEVES – fokhagyma, kenyér, tojás
FOKHAGYMALEVES - A fokhagyma egészséges, én pedig szeretem. Ha nem lenne annyira egészséges, akkor is szeretném. Az itt szereplő spanyol fokhagymaleves amolyan gazpacho szerű, már csak a múltból itt maradt, kenyérrel való sűrítés miatt is. Ezt a középkori módit a 17....
Dr. BEDROS J. RÓBERT professzor kitüntetése
DR. BEDROS J. RÓBERT Ph.D. - Köztársasági címeres arany gyűrűvel tüntették ki Dr. Bedros J. Róbert Ph.D. c. egyetemi docens főigazgató főorvos, főtanácsost, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT) alapító elnökét. A Szent Imre Egyetemi Oktató Kórház...
A TÖKÉLETES MACESZGOMBÓC – receptek, titkok
A TÖKÉLETES MACESZGOMBÓC - A tökéletes maceszgombócból csak egy kellene, hogy legyen. "Az egyetlen!" - de ezen a helyen - talán már senkit nem lep meg - még a tökéletes maceszgombócból sem egy, hanem mindjárt többféle is akad. Ha az a koncepció érvényesül, miszerint...
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!