Blog

AZ EGÉSZSÉGES REGGELI – az igazi nagy PR átverés

AZ AMERIKAI REGGELI ma már a bacon és a tojás megdicsőülése, ám alig egy évszázada egy átlag amerikai még alig reggelizett mást, mint pirítóst, (tejes)kávéval. A sorsdöntő változást Sigmund Freud unokaöccse, az Osztrák-Magyar Monarchiában, Bécsben született Edward...

bővebben

ÍNYENC TÚRÓGOMBÓC – Bruno & Bruno módra (recept)

A BRUNO & BRUNO étterem (Budapest) étlapján  a tulajdonos, Herczeg Zoltán másik éttermének, a székesfehérvári 67 étteremnek a klasszikus fogásai is megtalálhatók. Ott már nincs is az étlapon az a bizonyos desszert, aminek a csodájára jártak, írta Petőfi László a...

bővebben

HAGYOMÁNY ÉS EVOLÚCIÓ – döntő (2013)

V. HAGYOMÁNY ÉS EVOLÚCIÓ döntő (2013). A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) ötödik alkalommal hirdette meg „Hagyomány és Evolúció” elnevezésű csúcsgasztronómiai versenyét hivatásos szakácsoknak. A verseny 2013. október 26-27-ei döntőjének a tavalyihoz hasonlóan a...

bővebben

AMBRUS LAJOS – Gyümölcsoltó

GYÜMÖLCSOLTÓ napján hófúvásokat jelent az előrejelzés – hetyei udvaromat hó fedi, szigorú hideg tél járja 2013. március végén, a tüzelőt már nem lehet jobban beosztani; ma hozzák a megrendelt fát; az idei szezonban a harmadik alkalommal. A fák pedig tanácstalanul...

bővebben

A MOMOT XI. KONGRESSZUSA – tudományos program, 2013

A MOMOT, vagyis a magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság 2013. október 24-én tartotta 11. kongresszusát. A kongresszus elnöke Prof. Dr. Bedros J. Róbert Ph.D., a MOMOT elnöke volt, akinek az előadásával délelőtt tíz órakor az Aesculap Akadémián kezdődött meg...

bővebben

MAROKKÓI-FRANCIA – májpástétom recept

MAROKKÓI-FRANCIA előételek. Ami a meze, vagy mezze a Mediterráneumban, tapas a spanyol konyhában, az a feketelábú (pied noir) konyhában a la kémia. Ahogy a mezze, mezze, mezé, méze, maze, attól függően, hogy mely ország nyelvén mondjuk, többnyire ánizs ízű...

bővebben

BORVACSORA A KÖLESBEN – Vámos, Hadarik, Csíki

PÁRATLAN TRIÓ - Borvacsora a Kölesben 2013. október 25-én este , 19:00 órától. A Borász Vámos Attila. A séf Hadarik Rita (Rita Konyhája blog). A házigazda pedig jómagam vagyok. mindennek eljön az ideje, ennek is eljött. A csapat nagyszerű, ezért joggal várható, hogy...

bővebben

A 10 LEGFONTOSABB – molekuláris gasztronómiai tanács

MARTIN LERSCH kitartó és színvonalas munkával elismert helyet vívott ki a molekuláris gasztronómiával foglalkozó kutatók, tudósok között. Korábban már írtam arról, hogy Hervé This mit tart a 10 legfontosabb konyhai alapismeretnek. Meglepő, egyszerű és minden bizonnyal...

bővebben

A 10 LEGFONTOSABB – konyhai alapismeret

HERVÉ THIS, aki Kürti Miklóssal a molekuláris gasztronómia bölcsőjét is ringatta, többször is szerepelt a blog írásaiban. Rob Mifsud többek között arról kérdezte H.Thist, hogy az otthoni főzéshez milyen berendezést tart alapvetőnek? Hervé This, a molekuláris...

bővebben

GAULT&MILLAU MAGYARORSZÁG 2014 – GM Étteremkalauz

A GAULT&MILLAU 2014  étterem- kalauz bemutatójára 2013. október 10-én délután került sor Budapesten, a Gerbeaud házban. Az étteremkalauz hivatalosan október 11-én jelenik meg, és az előrendelt könyvek kiszállítása is akkortól kezdődik. A világhírű francia kalauz...

bővebben

BUDDHA-BAR BUDAPEST – Sunday Brunch

BUDDHA BAR - Sunday Brunch a Buddha-Barban. "Live sushi station", ázsiai büfé,  a Buddha szobor előtt élő hegedűkíséret a háttérzenéhez, korlátlan ásványvíz és üdítő 7900 Ft-ért. Így szólt Angelus Barbara bevezető mondta, majd így folytatja: "Gondolt már arra, hogy...

bővebben

ARAZ ÉTTEREM – meglepetés a Dohány utcában

ARAZ ÉTTEREM - Hallottál már róla? Igen! Tényleg? Ja, mégsem. Ez bizony könnyen előfordulhat, pedig az Araz igazán jó vasárnapi ebéddel (Sunday Brunch) is rendelkezésre áll és amúgy sem haszontalan benézni hozzájuk a Dohány utcában. Francia és magyar konyha, mondják...

bővebben

A CIGÁNYPECSENYE – rasszista és kirekesztő

A CIGÁNYPECSENYE elnevezés rasszista és kirekesztő, mondják a hannoveri Forum für Sinti und Roma nagy részben ismeretlen képviselői. A romákat még ismerjük, de kik azok a sinti közösségek? Nos, megnéztem, ők a "német cigányok". A sinti a sinto többesszáma és a...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.