Zsirai Pinceszet_Palyazat_KepZSIRAI PINCÉSZET pályázata (2013). December 4-én a Vármegye Galériában szervezett sajtótájékoztatóval egybekötött díjátadó ünnepségen hirdették ki a „Keltsd életre a parafadugót!” pályázat győztesét. Az életnagyságban elkészített alkotások közül a Zsűri Hetes Réka „Bacchus hordója” művét választotta a legjobbnak, aki 100 ezer Ft-ot és egy 6 főre szóló borkóstolót nyert. A Tokaji Borbarátnők Társasága által felajánlott különdíjat pedig Nyáry Erika a SzőlőZsir-ai kitalálója kapta.

Kilenc pályamű versenyzett a fődíjért

Fodij nyertese_Hetes Reka

A fődíj nyertese: Hetes Reka

Hetes Réka – „Bacchus hordója” (a fődíj nyertese), Nyáry Erika – SzőlőZsir-ai (a különdíj nyertese)Szabó-Darida Ági – Bor Bemutató Palack, A Nyíregyházi Főiskola csapata – Szellem a palackból, Sipos Máté – Fröccstorony, Emri Dóra – BOR-fotel, Varga András – „Krampampuli nyakék”, Ambrus-Varga Eliza és Simon Zoltán – Winedrop, Lámpás ’92 Alapítvány – Keserű Andrea: „Sommelier” ékszerei,„borivó” táskája, (A Top 10 közül egy pályázó visszalépett) 

A pályázat szponzorainak – Procork Kft., a HP-Cork Kft., a Hungarokork-Amorim Zrt., és a Naturo-Kork Kft. – köszönhetően közel 30.000 db parafadugó állt az alkotók rendelkezésére a munka során.

Zsirai Kata-Zsirai Petra-Nyulasi Gabriel

Zsirai Kata, Zsirai Petra és Nyulasi Gabriel

 

Kulondij nyertese_Nyary Erika

Kulondíj nyertese: Nyáry Erika

A Tokaji Borbarátnők Társasága, Az Ihatóbb Magyarországért és a pályázatot kiíró Pincészet képviselői alkotta Zsűrinek nem volt könnyű dolga a sok remek alkotást látva. A döntésükben nemcsak azt vették figyelembe, hogy mennyire feleltek meg a művek az előzetes terveknek, hanem a kivitelezés minősége is a szempontok között volt. A pincészet a fődíjas alkotást megtartja, és saját borházában állítja ki, így a kiállítás ideje alatt, december 5-15. között összesen 8 db remekműre lehet licitálni a licitaljunk.hu oldalon. A befolyt összeget jótékony célra fordítják, a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet „Fajtagyűjtemény létesítése” elnevezésű programjának ajánlják fel. A projekt célja az őshonos szőlőfajták megmentése, gyűjteménybe rendezése.

A Zsirai Pincészet az ország három jelentős borvidékén (Tokaj, Somló, Villány), közel 17 hektáron gazdálkodó családi vállalkozás, szőlőültetvényeinek legnagyobb része a világörökség részét képező Tokaj-Hegyalján található. A pincészetről és a pályázatról bővebb tájékoztatás a www.zsiraipinceszet.hu oldalon található.

SzoloZsir-ai

A különdíjas Nyáry Erika „SzőlőZsír” című pályaműve

(X)