1451402 10200254716250026 683534566 nAZ MVI (Magyar Vendéglátók Ipartestülete) idei (2013) gálaestjére Disznóölő Szent András neve napján, november 30-án, Mezőkövesden, a Balneo Hotel Zsóri Thermal & Wellness szállodában került sor. Az MVI az idei Gálaestjét a legendás Gundel Károly munkásságának ajánlja. A gálaesten az elmúlt évtizedek és a jelen vezető chefjei párban készítették el a Gundelek korát idéző ételeket.

A Gálaest előtti hónapok

A Gálaest szervezése az esemény előtt hónapokkal kezdődött és számtalan megbeszélés, egyeztetés előzte meg. A Gálaest koncepciója szerint egy „nagy öreg” és egy „nagy fiatal”, együtt készítenek egy-egy fogás Gundel Károly tiszteletére.

  • Mindehhez érdemes tudni azt is, hogy a Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén szakmai díjat is alapított, mellyel Gundel Károlynak, a testület egykori elnökének is méltó emléket kívántak állítani. Az MVI a Gundel Károly Díj megalapításáról jelentős szakmai szervezetek egyetértése mellett határozott. A díjat olyan személy nyerheti el, aki maradandót alkot a magyar vendéglátás értékeinek megőrzésében, fejlesztésében. A díj odaítéléséről kuratórium dönt, amelybe minden szakmai szervezet delegál egy-egy tagot. Az elismerésben évente legfeljebb három személy részesülhet. A család meghatalmazását a díj megalapítására, valamint a név használatára Em. Prof. Dr. Gundel János adta át Kovács Lászlónak, az MVI elnökének.
1374095 564495600270235 1453865584 n

MVI Gálaest 2013, séfek, szervezők

1468814 10200255298424580 58544595 n

Az utolsó egyeztetésen (Pil Orsolya, Jakabffy László és Wolf András)

1467325 10200254558886092 1089008831 n

Néhány órával a Gálaest előtt: Kovács László (az MVI elnöke) és Kovács Lázár (Lázár Séf)

1472898 10200254991696912 622945655 n

Hamarosan kezdünk: Kovács László és Pil Orsolya

A séfek, ételek, italok

A Welcome Drink: Harmatrázó pálinkák, Szent Tamás Pincészet Mád Furmint 2012, Törley pezsgő válogatás

AMUSE BOUCHÉ FALATOK
Palóc cappuccino, tárkony bon-bon
Borjú Magyaróvári módra
Töltött alma kocka
Bíró Lajos – Sárközi Ákos
(Bock Bisztró – Borkonyha)

599829 10200254611807415 2028574559 n 1

Wolf András, Bíró Lajos, Sárközi Ákos

1469898 10200254618167574 2033252450 n

Készül a „Palóc cappuccino, tárkony bon-bon” (Wolf András, Sárközi Ákos és Bíró Lajos. A háttérben Jakabffy László)

993751 10200254701009645 666550149 n

Palóc cappuccino, tárkony bon-bon félig készen

1422528 10200254699889617 681157098 n

Borjú Magyaróvári módra

HIDEG ELŐÉTEL
Formában sült libamájpástétom birsalma pürével
Paprikás malacfül és nyelvkocsonya
Gundel saláta
Garaczi János – Rácz Ferenc
(Tanyacsárda Lajosmizse – La Fiesta Party Sevice)
Egri Olaszrizling 2011
Juhász Testvérek Pincészete

1459999 10200251185361756 1080140524 n

Formában sült libamájpástétom birsalma pürével, Paprikás malacfül és nyelvkocsonya, Gundel saláta

LEVES
Csicsóka krémleves, ropogós zsályalevelekkel
Gullner Gyula – Wolf András
(Duna InterContinentál – Salon Restaurant)

1456128 10200254702289677 1794695155 n

Csicsóka krémleves, ropogós zsályalevelekkel

1487446 10200254708489832 1700985390 n

Csicsóka krémleves, ropogós zsályalevelekkel

MELEG FOGÁS KÖZI ÉTEL
Enyhén füstölt pisztráng tormás karfiollal
Wolf András – Fekete Antonio
(Salon Restaurant – New York Kávéház)
Villányi Chardonnay HËRKA 2012
Vyvylan Szőlőbirtok és Pincészet

1441361 10200254711409905 204004299 n

Enyhén füstölt pisztráng tormás karfiollal

FŐFOGÁS – DERÉKÉTEL
Zselici vaddisznó tarja céklavariációkkal és kelbimbólevélkékkel
Cseh János – Győrffy Árpád
(Marriott – Arany Kaviár Étterem)
Szekszárdi Civilis QV Vörös Cuveé 2011
Bodri Pincészet és Szőlőbirtok

1451402 10200254716250026 683534566 n

Zselici vaddisznó tarja céklavariációkkal és kelbimbólevélkékkel

DESSZERT – NYALÁNKSÁG
Gundel palacsinta-varázs
Kovács Sándor – Andrész Zoltán
(Gerbeaud – Andrész Cukrászda)
Tokaji Aszú 6 puttonyos 2004
Fitomark Tokaji Borház – Kiss István Családi Pincészet

1451996 10200254720010120 1443512510 n

Gundel palacsinta-varázs

  • Az előételekhez és a főételhez a borokat az In Vino Veritas Borkereskedés biztosította. A borok szakszerű kínálásáról Nagy Fruzsina sommelier (Prímás Pince, Esztergom) gondoskodott. Pasco: espresso és cappuccino kávéitalok. Has Bean: filter technológiás kávé italok speciality farm szelektált kávékból Kántor Enikő és Molnár Attila barista bajnokok készítésében. A Royal Cognac francia konyak kóstolót tartott.
  • Petit Fours: Eszterházy macaroon, Mini Dobos Tortácska (Pataki Cukrászda – Érd)
1471818 10200254511044896 600266208 n

Pataki Ádám (Pataki Cukrászda, Érd) és Prisztavok Zoltán (Törley)

  • Az éjféli büfé: Hideg parasztos ízelítő házi disznóságokból, Konfitált malaccsászár alföldi kemencés káposztával és kolbászos krumpligombóccal, Filézett kappanmell és comb vadas mártásban, roppanós zöldségekkel, zsemlepudinggal (Juhász Attila séf, Balneo Hotel Zsóri Thermal & Wellness
1462882 10200254736330528 460694274 n

Randvánszki Attila (ül), Kovács Lázár és Kovács László az MVI elnöke

1454969 10200254785691762 2001546676 n

A vendégek, középen Jakabffy László

1475921 10200254832212925 2084586235 n

Asztaltársaim: jobbról Bodrogi Ádám és felesége

1456602 10200254667328803 773428347 n

Zoltai Anna (NÉBiH)

  • A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gálaestje idén is jól sikerült, különösen jó szellemű és hangulatú volt. Jó ételek, jó italok, jó társaság! Köszönet mindenkinek, aki mindehhez hozzájárult!
  • (További képek is lesznek.!)

Csíki Sándor♣

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.