Blog

RESTAURANT LOU LOU – egy francia, Pesten

A RESTAURANT LOU LOU Rudits Károly (a képen) bensőséges teremtménye, gasztronómiai világának kivetülése. Ez persze sok helyről elmondható, azonban most mégis szükségesnek tartottam kimondani. Túlzó szavak, túlzó szavakkal (is) leírható ételekhez. A 2013 őszén újra...

bővebben

KÁVÉBÁR BAZÁR – Budapest, 2014. február 22-23.

KÁVÉBÁR BAZÁR - Február 22-23-án immár ötödik alkalommal zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár, melynek idén is a Corinthia Hotel Budapest ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával harminc kiállító több mint száz termékét –...

bővebben

FARSANGI FÁNK PERUBÓL – picarones

A PICARONES a fánk unokatestvére. Perui, s közben mégis ismerős sült tészta ez, még ha az összetevői között a liszt mellett a mifelénk szokatlan párosításnak számító édesburgonya és sütőtök is szerepel. Új, érdekes ízvilág, kellemes, édes, ropogós, fűszeres, amivel az...

bővebben

SAJTOS-MUSTÁROS – töltött csirkemell diákoknak

SAJTOS-MUSTÁROS töltött csirkemell - némi mozzarella, bacon, reszelt sajt, csak, hogy még jobb legyen, de variálni is lehet. Behízelgő, roppant egyszerű party étel. Diákoknak is ajánlott. Ez az étel hamar népszerű lesz. Nem kell hozzá más, mint bőr nélküli,...

bővebben

SÜLT LAZAC, SPANYOL RIZZSEL – koriander olajjal

SÜLT LAZAC - spanyol rizzsel és koriander olajjal. A név jól hangzik, az elkészítése egyszerű, az étel elegáns és finom. A rizshez vegyünk ízekben gazdag basmati rizst,  mossuk át többször is, amíg a víz tiszta nem marad, majd szűrjük le, tegyük főzőedénybe, adjunk...

bővebben

ÉV BORTERMELŐJE GÁLAEBÉD – előkóstolás (2014)

AZ ÉV BORTERMELŐJE 2013 díj nyertese, mint az már december eleje óta az érdeklődők előtt ismert, Gálné Dignisz Éva lett. Mint a Magyar Bor Akadémia honlapján áll: "Az Év Bortermelője díj idén is ünnepélyes keretek között kerül átadásra. Ebben az évben is pazar...

bővebben

AMBRUS LAJOS: Aszú, ürmös, siller

ASZÚ, ÜRMÖS, SILLER - Igazi kedvre való zsebkönyvet olvasgattam a minapában (miután megkaptam egyik szerzőjétől) – Mód László és Simon András fiatal szegedi néprajzosok (egyikük muzeológus is) pazar könyvecskéjét, a Vörös aszúk, ürmösök, sillerek című munkát. És a...

bővebben

BORÁSZOK BORÁSZA 2014 – változások, jelöltek

BORÁSZOK BORÁSZA DÍJ 2014 - Változások a Borászok Borásza díj életében; újjáalakult a Vinum Praemium Alapítvány kuratóriuma. Megszületett a jelöltlista, amely alapján már megkezdődött a szavazás a frissen bevezetett, tökéletesített mechanizmus szerint. A Borászok...

bővebben

RECEPTVERSENY – Már csak néhány nap van!

RECEPTVERSENY - A 2013. őszén meghirdetett receptverseny beküldési határidejéig, 2014. január 25-ig, már csak néhány nap van, de még éppen elég, hogy receptje beérkezhessen! immár másodszor írt ki országos receptversenyt a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás...

bővebben

MÁD@MÁK – mádi borok a MÁK Bisztróban (2014)

MÁD@MÁK - 2014. február negyedikétől két héten át a mádi boroké lesz a főszerep a MÁK-ban. A tavalyi MÁD@MÁK hét sikerén felbuzdulva a MÁK Bisztró csapata hagyományteremtő szándékkal, idén is megrendezi az eseményt. Idén a tavalyinál szélesebb mádi bor repertoárt...

bővebben

GÁL TIBOR EMLÉKDÍJ 2014 – a Magyar Borok Bálján

GÁL TIBOR EMLÉKDÍJ 2014 - Már az indulása utáni néhány nap alatt több mint ezren adták le szavazataikat a Gál Tibor Emlékdíj jelöltjeire. Az ikonikus egri borászról elnevezett megmérettetés lényege, hogy az Év Bortermelői ajánlanak a borszerető nagyközönség figyelmébe...

bővebben

REGGELI és EBÉD – breakfast & lunch = brunch

BRUNCH & GÁBLI -  A mára már jószerivel elfeledett „gábli” az angol egyetemi szlengből elterjedt „brunch” alakjában kelt életre a főváros elegáns szállodáinak újat kereső éttermeiben. Az elmúlt hónapok, hetek örvendetes kulináris aktivitása, egyre másra megjelenő...

bővebben

MAGYAROM – Első Budai Romkocsma (2013)

MAGYAROM KOCSMA. Van már ilyen is. Romkocsma - ahogy az a nevéből is sejthető. A Margit híd budai lábától, a villamosmegállótól alig ötpercnyi sétára, a Tölgyfa utca 22. szám alatt. Ez az Első Budai Romkocsma, illetve ezen a helyen van a még mindig első. Korábban itt...

bővebben

A HOTEL BÉKE ÉTLAPJA ÉS ÁRAI – 1977. november

1977 ESEMÉNYEI: Hatályba lép a szocialista országokba érvényes „piros” útlevél. Újabb jelentős kölcsönt vesz fel a Magyar Nemzeti Bank. Nyugat-európai bankok 150 millió dollárt utalnak át Magyarországnak. Elfoglalja hivatalát Jimmy Carter, az Egyesült Államok 39.,...

bővebben

BODROGI ÉTTEREM – visszakóstolás (2013)

A BODROGI ÉTTEREM az inárcsi Kúria után Budán, a BAH csomópontnál nyílt meg 2012. elején. Én márciusban jártam ott, és alapvetően pozitív véleményt írtam a Bodrogi Étteremről. A koncepció azóta sem változott, az étlap egy oldalnyi, három részre osztva, úgymint Családi...

bővebben

AMBRUS LAJOS: Fecskék

MI FÁJT SZÍVEDNEK? – kérdi Kosztolányi élete végén (Ének a semmiről) és most, őszi verőn, a kerti vadonban ülve, dióhullások közt bizony annyit válaszolnék a legszívesebben: a fecskék. („Pajtás, dalolj hát, mondd utánam: / Mi volt a mi bajunk korábban, / Hogy nem...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.