1198_1DOUBLE BUBBLE – A Double Bubble pezsgőbár attól újszerű, írja a sajtóanyagban Fütő Bea, hogy „nemcsak poharazni lehet a pezsgőket, de az izgalmas kóstolósorokkal megismerhetjük, szinte bejárhatjuk a legnépszerűbb pezsgőtermő vidékeket. A pezsgőktől champagne-okig ívelő élményt az exkluzív kialakítás, könnyű ételek és szakmaiság teszik kerekké.” A pezsgőkóstolón azt is megtudhattuk, hogy: „A borkedvelők mellet a minőségi pezsgők rajongói is egyre többen vannak hazánkban, ezért a

Double Bubble pezsgőbár a Champagne-ból ismert, de Európa nagyvárosaiban is rendkívül népszerű koncepcióval nyitott meg március közepén. Az új találkozópont a város szívében, a Madách téren szinte teljesen a pezsgőkre épít, a széles választékból a kellemes teraszon poharazni is lehet.

A pezsgőbár ideális helyszín, ha egy esti program előtt szeretnénk felfrissülni egy pohár finom itallal, ahogyan például Bécsben teszik egy koncert vagy operaelőadás előtt. De aki igazán kíváncsi és szeretne többet tudni a buborékos italokról, az – hazánkban elsőként – itt többféle kóstolószett közül is választhat.

A Double Bubble pezsgőbár kóstolóján (Peller Ágnes, Fütő Bea és Ajtai Erika)

Egymás után kóstolhat egy hazai palackos erjesztésű pezsgőt és egy champagne-t, összehasonlíthatja Franciaország három borvidékének pezsgőit, vagy épp több champagne kóstolásával a házak egyedi stílusjegyeivel ismerkedhet.

Pezsgés a mindennapokra

A fókusz kizárólag a pezsgőkön van, hiszen a bár éppen azt szeretné megmutatni, hogy ez a műfaj ugyanolyan változatos és sokszínű, mint a borok világa. A pezsgőkultúra útjában itthon sok tévhit és előítélet áll, a Double Bubble ezek ellen sorakoztat fel meggyőző kínálatot. A legjobb hazai pezsgők, proseccók és spanyol cavák mind-mind egy korty életérzés, a legnagyobb élményt mégis Champagne felfedezése jelentheti.

Demők Nóra és Marczingós Zoltán

Legyen az a tradícióiról és tévedhetetlen stílusáról híres Taittinger ház, az ikonikus Roederer, az egyedi tételeket felsorakoztató Alfred Gratien vagy egy champagne-i kistermelő, David Bourdaire intenzíven gyümölcsös tételei – itt a pohár mellé információt is kap a vendég. A sommelier kollégák segítsége mellet a régióval foglalkozó magazint lapozgathatnak, vagy a teraszról követhetik a plazma TV képernyőjén futó képsorokat a termőhelyről és a pezsgőgyártás lépéseiről.

Kerek élmény, kifinomult részletek

Magos Zoltán chef, akit a TV-ből, mostanában a Capriccio lakásétterem séfjeként is ismer a hazai gourmet közönség (s akivel éttermeket is tesztelünk), most a pezsgőket ideálisan kiegészítő, könnyű ételekben gondolkozott. A klasszikus parmezán, brie vagy érlelt sonkatálak mellett az elmaradhatatlan kaviár és a gazdagabb tételekkel harmonizáló áfonyás libamájpástétom szerepelnek a kísérőfalatok között.

Double Bubble Pezsgőbár

A bár nemcsak kínálatában, de kialakításában is újszerű megoldásokat hoz. Teraszra nyíló frontja felnyitva bárpultként szolgál és a belsőépítészet egybenyitott tereit idézi, ezzel a közös élményt, mint rendezőelvet alkalmazták a tervezők. Az Adamdesign Belsőépítész Stúdió (a Budapest Bisztró, az Egykettő Bisztrókocsma vagy a Noir et l’Or éttterem is az ő munkájuk) ezúttal térkihasználásban és a részletek kidolgozásával bizonyított. A bárpult mögötti champagne-fal fényes fekete felülete és beépített világítása kiemeli az ikonikus pezsgőmárkák saját arculatát, míg a rendhagyó körkörös elrendezés a palackok elforgatásával még mozgalmasabbá teszi az összhatást.

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)