dr_bedros_j_robertDR. BEDROS J. RÓBERT Ph.D. – Köztársasági címeres arany gyűrűvel tüntették ki Dr. Bedros J. Róbert Ph.D. c. egyetemi docens főigazgató főorvos, főtanácsost,  a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT) alapító elnökét. A Szent Imre Egyetemi Oktató Kórház vezetője tapasztalt kórházigazgató. Az egykori BM kórház, majd megszűnése után a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház vezetése után került a Szent Imre Kórház élére. A kórház a főváros és Dél–Buda meghatározó intézménye. Évtized óta folyamatosan épül, fejlődik. Bedros professzor élére állt ezeknek a folyamatoknak, több szakterület fejlesztése mellett annyira fontosnak tartotta az orvosképzés és továbbképzés

ügyét, hogy intézménye elnyerte a Pécsi Egyetem Oktató Kórháza címet. Kiemelkedő a munkássága az egyik legtöbb gondot okozó népbetegség, az elhízás kezelése, megelőzése terén. Ezt a teljesítményét egyetemi tanári címmel ismerték el. Ő a motorja és alapítója a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaságnak, amelynek 2014. március 21-22-én esedékes XII. Kongresszusát nagy szakmai érdeklődés övezi.

A civil és a belügyi egészségügy területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Nemzeti Ünnepünk előestéjén Dr. Pintér Sándor belügyminiszter aranygyűrű adományozásával ismerte el munkásságát. (Forrás: weborvos)