Blog

BURGONYA és PAPRIKÁS KRUMPLI – kis burgonya ABC

BURGONYA, KRUMPLI - A Titicaca-tó (Andok) környékéről származó, közel tízezer éve fogyasztott burgonya csak lassan lett népszerű Európában. A 16. század közepe táján érkezett növény elterjedését kezdetben leginkább az éhínségek elkerüléséért felelősséget érző európai...

bővebben

Magyar Kézműves Fagylalt Napja – 2016. május 8.

FAGYLALT NAPJA 2016 - A magyarországi fagylalttörténet a lekvárok, gyümölcsízek, gyümölcskocsonyák történetével veszi kezdetét. - írtam nem is olyan régen. A főúri házakban készített első hazai proto-fagylaltok még alig többek hideg gyümölcskészítményeknél. A korai...

bővebben

TOKAJ KERESKEDŐHÁZ – az új név: GRAND TOKAJ

GRAND TOKAJ – A Grand Tokaj nevet választotta a 2013-tól a minőségi bortermelés iránt elkötelezett legnagyobb állami borászat, a korábbi Tokaj Kereskedőház Zrt., amely a Bocuse d’Or Budapesten megrendezésre kerülő európai döntőjének borszponzora lett. A Grand Tokaj...

bővebben

ALKOHOL és EGÉSZSÉG – az alkohol előnyös hatásai

ALKOHOL ÉS EGÉSZSÉG - A forráspontkülönbségen alapuló lepárlás legalább ötezer éve ismert eljárás. Az első évezredekben, leginkább csak drága illóolajok előállítására alkalmazták. Kétezer esztendővel ezelőtt, az ókori Kína lehetett az első hely, ahol az erjesztett...

bővebben

GOURMET FESZTIVÁL – 2016. május 12-15. Millenáris

GOURMET FESZTIVÁL 2016 - Minden ínyencek álma közelít májusban. Május 10-11-én a Bocus d'Or európai döntője után azon nyomban útjára indul a Gourmet fesztivál is a Millenárison. A Gourmet Fesztivál, mint azt Gerendai Károly rövid és velős történeti összefoglalójában...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.