Blog

AMBRUS LAJOS – A szilvalekváros papucs (Hámán táska)

SZILVÁS PAPUCS - Szász nagyapámék a Kenyérsütő utcai házukban szinte önellátó háztartásvezetést vitték, mint majd’mindenki az akkori Újvárosban. Henteshez alig, élelmiszerboltba ritkán, gyufáért, dohányért, petróleumért rendszeresen jártak. Öreganyám, nomen est omen,...

bővebben

AUGUSTE ESCOFFIER – a szakácsok császára

ESCOFFIER - Georges Auguste Escoffier (1846-1935) a 1870’-es éveket megelőző konyha, a "cuisine ancienne" királya és utolsó jelentős képviselője. Munkássága egészen a "nouvelle cuisine"  megjelenéséig, az 1970’-es évekig erőteljes befolyással volt a 20. század nyugati...

bővebben

BABÉROKRA VÁGYSZ? – Ültess magadnak!

"A babér (Laurus) a babérfélék (Lauraceae) család névadó nemzetsége három-négy cserje termetű, vagy kis fává növő örökzöld fajjal. Ezek közül a babér fűszert szolgáltató nemes babér (Laurus nobilis) fajt magyarul többnyire ugyancsak közönségesen babérnak nevezzük."...

bővebben

BALATONBOR UTÁN, HEGYBOR – Mi az a HegyBor?

BALATONI HEGYBOR - A BalatonBor után itt a BalatonBor prémium változata a HegyBor! Mint a sajtóanyagban is áll: Idén áprilisban debütált a BalatonBor harmadik évjárata. A Balatoni KÖR és a Rizling Generáció egyesület közös terméke évről évre nagyobb sikert könyvelhet...

bővebben

AMBRUS LAJOS: A dinnyész (sárgadinnye, görögdinnye)

DINNYE - Igénytelen, térkép-eres héjazat, zsenge, fűzölden olvadó dinnyehús; enyhén fűszerszámos illatok. A Krúdy-féle álmoskönyv szerint sárgadinnyével álmodni ’szép időt’ jelent. De hogy Sógor bátyánk a csíkoséri tanyáján olvasta, netán forgatta volna-e a nevezett...

bővebben

GOURMET FESZTIVÁL 2018 – átadták a Gourmet-díjakat

GOURMET DÍJAK 2018 - Idén is hatalmas volt az érdeklődés a legmenőbb hazai gasztrofesztivál iránt. A négy nap alatt több mint húszezren jöttek el a OTP Bank Gourmet Fesztiválra, a Millenárisra. Évek óta egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi gasztronómia iránt, így...

bővebben

FRÖCCS ÉS APEROL SPRITZ – egy tőről fakadó kedvencek

APEROL SPRITZ 3:2:1 - A fröccs sem az, amiből kétszer, hajszálra ugyanolyat tudunk készíteni, bár erőteljesen törekednünk kell rá. Az Aperol Spritz esete sem más, mint a fröccsé és akkor a helyek és készítők közti különbségekről, a felhasznált hozzávalókról még nem is...

bővebben

BORÁSZOK BORÁSZA 2018 – KONYÁRI JÁNOS

BORÁSZOK BORÁSZA - A 2018. április 20-án este tartott díjátadó gálavacsora keretein belül átadták a 12. Borászok Borásza díjat, illetve a Borászok Barátja különdíjat. Az idei választásról már korábban beszámoltunk, itt olvashatsz róla. Április 20-án kihirdették azt...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.