El Paseo del Mar - Zsidai GroupZSIDAI CSOPORT – A spanyol tengerparton, a Costa del Solon terjeszkedik a Zsidai Csoport és éttermeket és bárokat nyitott Marbellan, a Kempinski Hotelben – tudhattam meg az imént kapott sajtóanyagból. Mint írják: „A budapesti Kempinski Hotellel folytatott sikeres gasztronómiai együttműködés után (ÉS Bisztró, ÉS

Deli) a hotellánc vezetősége a dél-spanyolországi szállodájának lobby és vendégtér átalakítására, újrapozíconálására és a teljes gasztronómiai kínálat kialakítására kérte fel a Zsidai Csoportot, melynek eredményeként 2018. márciusában megnyitott az El Paseo del Mar gasztronómiai központ; a Baltazár Bar & Grill grill étteremmel, a Black Rose The Bar koktél- és borbárral, a tengerparton található Spíler Beach Club étteremmel és a hotel medencéinél található Spíler Pool Barral.

Az El Paseo del Mar gasztronómiai központot a Zsidai Csoport hozta létre, üzemeltetését pedig a hotellel közösen végzik. Ezzel a jelentős lépéssel a Costa del Sol gasztronómiai térképére újabb fantasztikus helyek kerültek fel.

 El Paseo del Mar

El Paseo del Mar

Az El Paseo del Mar egységhez tartozó két étterem és két bár kialakítása, továbbá a szálloda közösségi területeinek újjáépítése során a helyek építészeti kialakítása, design-juk, gasztronómiai koncepciójuk és az arculatok is teljes egészében a Zsidai Csoport által irányított volt. A belsőépítészeti átalakítások átgondolására és megtervezésére a csoport Bara Ákos belsőépítészt bízta meg.

Baltazár Bar & Grill

Baltazár Bar & Grill

Az étel- és italválaszték kialakításánál a cégcsoport szem előtt tartotta Andalúzia gasztronómiai kultúráját, a helyi friss alapanyagokat, a helyi lakosok igényeit és a turisták elvárásait is. A hotel nem titkolt szándéka, hogy a nyitásokkal a helyi lakosokat is szeretné aktívan bevonni – a hotelvendégek mellett megnyitja kapuit a nagyközönségnek is.

Zsidai Zoltán Roy elmondta:

„Nagyon örülünk és büszkék vagyunk, hogy ezzel a projekttel 36 éves gasztronómiai tapasztalatunkat vihettük el Spanyolország legmenőbb tengerpartja, a Kempinski Hotel Bahíaba. Mint étteremtulajdonos pontosan tudom, milyen nehéz egy egységen belül különböző koncepcióval bíró éttermeket és bárokat létrehozni, mely helyieknek és szállóvendégeknek is egyaránt kedvez. Úgy érzem, Marbellan most ez sikerült és bízom benne, hogy a Costa del Sol legmenőbb helyévé fog válni az El Paseo del Mar.”

A Zsidai Gasztronómiai Csoport és a Kempinski Hotels az És Bisztró és az És Deli 2013-as nyitása óta dolgozik együtt.

A Zsidai Csoportról

A Zsidai család 1982 óta meghatározó szerepet tölt be a magyar gasztronómiában. A cégcsoport vezetője, Zsidai Zoltán Roy tagja a magyar gasztronómiát és vendéglátást meghatározó Magyar Bocuse D’or Akadémiának és a szakmát összefogó Pannon Gasztronómiai Akadémiának. Éttermeiket folyamatosan díjazza és ajánlja a Michelin Guide és a Gault Millau Guide. A cégcsoporthoz közel 20 étterem, bár, kávéház és 2 boutique hotel tartozik. 2017-ben a csoport kilépett a nemzetközi színtérre: Bécsben és 2018-ban Marbellan is nyitott éttermeket. A csoport olyan nívós partnerekkel dolgozik együtt nemzetközi szinten is, mint a Jamie Oliver Group és a Kempinski Hotels.

Black Rose The Bar

Black Rose The Bar

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)