Blog

MAGYAR NEMZETI LEVES – Az olcsó krumplileves?

MAGYAR NEMZETI LEVES – Az olcsó krumplileves?

MAGYAR NEMZETI LEVES (Potage national d’ Hongrois) - Te elhiszed, hogy Dobos C. József szerint tényleg egy egyszerű, tésztával gazdagított krumplileves lenne a "Magyar Nemzeti Leves". Nehezen hihető! S, ha már belevágtam, érintem azt is, hogy meggyőződésem szerint...

bővebben
BABÉRLEVÉL – Égess babérleveleket otthon!

BABÉRLEVÉL – Égess babérleveleket otthon!

BABÉRLEVÉL - Az ételekben gyakran használok babérlevelet. Egyszerű a dolgom, mert több babérbokrom is akad a teraszomon, így aztán egész évben rendelkezésemre áll a frissen szedett babérlevél. A babérlevélnek a konyhai felhasználáson túl, legfeljebb a koszorú...

bővebben
AZ OKOS NŐK – előbb halnak, ha a férjük buta!

AZ OKOS NŐK – előbb halnak, ha a férjük buta!

OKOS NŐK - Az "okos nők" szavakra rákeresve hatmillió (5.910.000) találatot jelzett a Google, az "okos férfiak" összetételre azonban még négymilliót sem (3.890.000)! Ugye, meglepődtél te is! Én, igen! Miközben folyton-folyvást azt gondoljuk, hogy a férfiak okosságáról...

bővebben
POKOLBA VEZETŐ ÚT – cukor, liszt, tej, étolaj

POKOLBA VEZETŐ ÚT – cukor, liszt, tej, étolaj

CUKOR, LISZT, TEJ, ÉTOLAJ - A magasnak számító infláció tény. Az élelmiszer árrobbanás tény. S, nem tegnap kezdődött, s nem csak Magyarországra érvényes jelenség. Az árak elemzése már 2022. novemberében is precízen nyilvánosságot kapott. A G7 portál látványos...

bővebben
ETYEKI PIKNIK -Téli Etyeki Piknik, január 22.

ETYEKI PIKNIK -Téli Etyeki Piknik, január 22.

TÉLI ETYEKI PIKNIK - Téli Etyeki Piknik keretein belül idén is kinyitnak a pincék, présházak, vendégváróhelyek. 2022. január 22-én is így lesz ez, és már az is tudható, hogy ez a Téli Piknik lesz az utolsó. No, de mi lesz utána? A tizedik évadra időzítették a hírt,...

bővebben
KIFLI.HU – Nagy tervek 2022-re is!

KIFLI.HU – Nagy tervek 2022-re is!

KIFLI.HU -  a Kifli.hu online kereskedő évértékelőjében mutatta be a vásárlók kedvenc termékeit. 2019 decemberében indultak útjukra az első kiflis logóval ellátott autók, összesen 10 darab. Mindössze 4000 terméket vittek házhoz, 40 dolgozó segítségével. Most, két...

bővebben
KRUMPLITEJ – Hogyan készíts házi krumplitejet

KRUMPLITEJ – Hogyan készíts házi krumplitejet

OLCSÓ, HÁZI KRUMPLITEJ - A krumplitej (burgonyatej) abszolút trendi vegetáriánus termék. És krumpliból készül, mi másból! A krumplitej tejes kinézetű, krémes, nincs benne laktóz, nincs benne glutén, emellett még olcsó is. Előállításával energiát és vizet spórolunk,...

bővebben
GASZTRO TRENDEK 2022 – Egészség, jólét, ízek!

GASZTRO TRENDEK 2022 – Egészség, jólét, ízek!

ÉTTERMI, GASZTRONÓMIAI TRENDEK 2022 - A járvány ugyan eltereli a figyelmet, de azért ismét tele a világ azzal, hogy miféle trendek várhatók az új esztendőben, 2022-ben. Az előrejelzések egy része szimpla manipuláció, kereskedelmi trükk, más része naiv próbálkozás, a...

bővebben
BARRIO – Törzshelynek is tuti étterem Budán

BARRIO – Törzshelynek is tuti étterem Budán

BARRIO - 2020 végének utolsó sajtómeghívása a 2/A kerületben, a Hidegkúti úton nem oly' régen nyílt Barrio Étterembe szólt. A meghívó a budapesti éttermi világ ismert alakjától, Konrády Zoltántól érkezett és, bár nem terveztem, de nagy kár lett volna kihagyni. Most is...

bővebben
ÍGY FŐZ A BALATON – Gábriel & Violet új könyve

ÍGY FŐZ A BALATON – Gábriel & Violet új könyve

ÍGY FŐZ A BALATON - A Balaton az utóbbi években színvonalas gasztronómiai kínálatával és egyre bővülő kerékpárútjaival is csalogatja a látogatókat. A könyv - a tavat körbeutazva - tizennyolc népszerű étterem és négy ikonikus cukrászda kínálatán keresztül mutatja be a...

bővebben
CAFE FREI – A kávézóláncból, kávémárka lesz!

CAFE FREI – A kávézóláncból, kávémárka lesz!

CAFE FREI - A mérleg: 15 év, 7 ország és több, mint 70 kávézó Európában és a Közel-Keleten. A CAFE FREI 2022 tavaszán ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Van mit ünnepelni, hiszen a cég az elmúlt tizenöt évben Magyarország legnagyobb, 100%-ban hazai tulajdonú...

bővebben
PÁROSÍTÁSOK – a sajt fantáziátlan, de működik

PÁROSÍTÁSOK – a sajt fantáziátlan, de működik

PÁROSÍTÁSOK ELMÉLETE - A kényelmesen belenyugvó, lusta Ádám és a kíváncsian izgága Éva paradicsomi korszaka óta ismert, írásban is rögzített tétel, hogy nem mindent szabad megennünk. Ez még akkor is így igaz, ha spéciel, az almáról időközben kiderült, hogy felettébb...

bővebben
KOCH&EVANS – Közös Koch&Evans borcsalád

KOCH&EVANS – Közös Koch&Evans borcsalád

KOCH&EVANS - A 2019-es Év Bortermelőjének, Koch Csabának, és Evans Victorianak a 2020-as Magyar Sommelier Bajnoknak idén debütált a közös borcsaládja. Koch Csaba és Evans Victoria ismeretsége hosszú időre nyúlik vissza.  Együttműködésük gyümölcse a 2021 végén...

bővebben
EGRI BIKAVÉR – A BIKAVÉRÉ LETT AZ ÚJ PALACK

EGRI BIKAVÉR – A BIKAVÉRÉ LETT AZ ÚJ PALACK

EGRI PALACK  - Tovább finomodott az egri palack projekt. A finomodás lényege, hogy az új palackba kizárólag egri bikavér kerülhet és semmilyen más vörösbor nem. Az Egri borvidék egyedi palackja több évnyi fejlesztőii munkát követően mutatkozott be. Az 1552 Eger...

bővebben
HILLTOP, NESZMÉLY – Karácsony Hilltop módra

HILLTOP, NESZMÉLY – Karácsony Hilltop módra

HILLTOP KARÁCSONY - Az év legnagyobb ünnepére voltaképpen 364 napon át készülünk - ahogy közeledik, egyre nagyobb erőbedobással. Mert abba az egy estébe, vagy tágabban értelmezve három napba nem csúszhat hiba. A káposzta legyen pont kellemesen savanyú, a bejgli ne...

bővebben
PÁLINKA – Magyarország legjobb pálinkája

PÁLINKA – Magyarország legjobb pálinkája

LEGJOBB PÁLINKA 2020, 2021 - Szent Miklós - a kenyérsütés és a pálinkafőzők védőszentje - napja alkalmából a Vajdahunyad Várban található Magyar Mezőgazdasági Múzeum egyik vitrinjében helyezték el ünnepélyes keretek közt az Országos Pálinka- és Törkölypálinka...

bővebben
AZ ÉV BORTERMELŐJE – Nyúlné dr. Pühra Beáta

AZ ÉV BORTERMELŐJE – Nyúlné dr. Pühra Beáta

ÉV BORTERMELŐJE 2021 - A Magyar Bor Akadémia már több mint három évtizede elkötelezett képviselője a hazai borkultúra fejlesztésének. Az Akadémia egyik kiemelt jelentőségű feladata, hogy minden évben megszervezze és lebonyolítsa az „Év Bortermelője Magyarországon”...

bővebben
PAJZOS TOKAJ – a palingenezis, újjászületés

PAJZOS TOKAJ – a palingenezis, újjászületés

PAJZOS TOKAJ - A Pajzos Tokaj november 24-én rendhagyó borkiállítás keretén belül mutatta be új arculatát és megújult márkáját. A Bárkert Bistroban rendezett egyórás pop-up kiállítás a Palingenezis, azaz Újjászületés nevet kapta. A borászat életében az idei év több...

bővebben
OLASZ GASZTRONÓMIAI VILÁGHÉT – nov. 22-28.

OLASZ GASZTRONÓMIAI VILÁGHÉT – nov. 22-28.

OLASZ GASZTRONÓMIAI VILÁGHÉT - 2021. november 22. és 28. között immárhatodik alkalommal kerül megrendezésre az Olasz Gasztronómiai Világhét. Az Olasz Külügy- és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium által az “Olasz életstílus” elnevezésű átfogó országpromóciós...

bővebben
FACEBOOK, INSTA: Miért posztolsz ételfotókat?

FACEBOOK, INSTA: Miért posztolsz ételfotókat?

FACEBOOK, INSTAGRAM - Volt idő, amikor az étkezést a legtöbb családban az ima előzte meg. Ma azonban az ima helyébe sokunknál az ételfotó elkészítése, és - mint nálam is -, a kép azonnali posztolása lépett. A képlet egyszerű(?): amiről nem készült fotó, az a közösségi...

bővebben
AQVA – Művészet és gasztronómia a FELIX-ben!

AQVA – Művészet és gasztronómia a FELIX-ben!

BEMUTATKOZIK AZ AQVA - A FELIX Kitchen&Bar november 15-én AQVA néven megnyitja új termét, ahol a gasztronómia és a művészet fonódik össze. A falakon kortárs művészek alkotásai jelennek meg, a tér kiegészül egy látványkonyhával és chef’s table-el, így a vendégek...

bővebben
A TURAI KASTÉLY – Mészáros Ádám és a Clarisse

A TURAI KASTÉLY – Mészáros Ádám és a Clarisse

CLARISSE ÉTTEREM, MÉSZÁROS ÁDÁM SÉF - Sok kastélyt felújítottak már az elmúlt évtizedben. Sok szép is akad köztük, sok elegáns, ám, mind közül is az egyik legmegejtőbb, legromantikusabb és legvarázslatosabb az, ahová a napokban meghívtak. Ez a Botaniq Turai Kastély. A...

bővebben
BOCK 40 CUVÉE –  A negyvenedik Bock szüret

BOCK 40 CUVÉE – A negyvenedik Bock szüret

BOCK 40 CUVÉE (2021) - Jubileumot ünnepelt a hazai borvilág egyik meghatározó szereplője, a villányi Bock Pince. Idén zajlik a 40. szüret Bock József borász vezetésével, akinek hatalmas szerepe van a villányi borvidék fejlődésében, Villány valódi arcának és fajtáinak...

bővebben
A KÁVÉ NAPJA – Akvárium Klub – 2021. okt. 3.

A KÁVÉ NAPJA – Akvárium Klub – 2021. okt. 3.

A KÁVÉ NAPJA 2021 - A kávé világnapját szeptember végén ünneplik számos országban. Magyarországon immár kilencedik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, és október 3-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub hallja, ahol hazai pörkölők és baristák...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.