Kárpát-medenceBORMEDENCE KÁRPÁTALJA – Jótékonysági borünnep Kárpátaljáért. A jótékonysági rendezvény bevétele több, mint 10 kárpátaljai borász család megélhetését fogja segíteni. 2022. június 25-én (szombat) 16:30-21:30 között rendhagyó Bormedence eseményre kerül sor. A ’Bormedence Kárpátaljáért’ rendezvény a Hagyományok Házával közreműködésben, a Hagyományok Házában valósul meg. A jótékonysági rendezvény a 2006-2015 között megrendezésre kerülő Kárpát-medencei Borászok és

Zenészek Találkozója hangulatát kívánja feleleveníteni: a borok és s muzsikaszó találkozásának szép ünnepe lesz. A rendezvény bevétele kárpátaljai borász családok megélhetését fogja segíteni.

A kóstolón több, mint 100 kiváló bor kóstolható korlátlanul, miközben gyönyörű zeneszó teszi még egyedibbé az eseményt!

35 belhoni és külhoni borász (illetve gasztronómiai) kiállító

200+ résztvevő

Kiváló népzenei formációk muzsikája

Díszvendég: Kárpátalja

A Bormedence az egyetlen Kárpát-medence egészét lefedő borszakmai-kulturális rendezvény, amely külhoni és belhoni borászoknak is lehetőséget ad szakmai kapcsolatok elmélyítésére, úgy, hogy közben elsősorban is hagyományos szőlő- és borfajtákat állítja középpontba. Hagyományainknak megfelelően a legkiválóbb borászokat hívjuk meg kiállítóknak a történelmi Magyarország minden régiójából.

 

Jegyek

Klasszikus értelemben vett jegyek nem lesznek: a rendezvényen megjelentek adományokat adnak a kárpátaljai borászok támogatására, ezért (köszönetképp) részt vehetnek a rendezvényen.

Kért támogatás: 10.000 Ft/fő*

* Ennél nagyobb támogatásokat természetesen nagy köszönettel fogadunk kárpátaljai partnereinkkel együtt. Az ‘adományokat’ a rendezvényen kárpátaljai fiatalok veszik majd át.

 

Előregisztráció

Elővételes „jegyek” a rendezvény jellege miatt nincsenek, ellenben az alábbi regisztrációs felületen lehet rá előre regisztrálni. Előnyei: Már 15 órátólrészt vehetsz a rendezvényen, míg mások csak 16.30 órától, emellett biztosan jut számodra ‘Bormedence Kárpátalja’ feliratú logózott pohár.

Előregisztráció felülete: https://forms.gle/ZSPwZKHX9h7wsvC46

A kiállítók listája megtalálható a Facebook eseményben: www.facebook.com/events/699174727815572

Az úttörőnek számító Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozójának helyszíne a budafoki Rózsakert volt (2011).

Az úttörőnek számító Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozójának helyszíne a budafoki Rózsakert volt (2011).

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)