Blog

TOSZKÁN PENNE – fokhagymás-diós szószban (recept)

TOSZKÁN PENNE – fokhagymás dió szószban (Penne con Salsa di Noci alla Toscana). A receptben a dió szósz nem más, mint a ligur pesztó diós verziója, így aztán, a dió mandulával, fenyőmaggal is helyettesíthető lenne, de minek, amikor így is jó. A penne (tollak) jól...

bővebben

NYÁRI BORKERT – Hotel Gellért, 2014. június 5.

NYÁRI BORKERT a Gellértben - A legjobb borok Budapest legszebb teraszán. Nyári Borkert a Gellértben. Válogatott borok, kitűnő ételek, bársonyos zene és az elbűvölő helyszín nagyszerű találkozását ígéri a Danubius Hotel Gellért június 5-én. Az ország jeles...

bővebben

AMBRUS LAJOS – A bor jelképe: a furmint

FURMINT - Évek óta foglalkozom a Furminttal – „írásban és képben”. Írtam is róla olykor, mint a Somló zászlósboráról, Erdélyi Jani barátommal filmeztük is a Kárpát-medence különböző pontjain, így persze Tokajban, de Ruszton és Erdély-Hegyalján is. Kóstoltam szerémi...

bővebben

VINKÓ JÓZSEF: Szellem a fazékból (könyvajánló)

VINKÓ JÓZSEF: Szellem a fazékból - Az MTI szerint, a Szellem a fazékból „Humoros, olykor ironikus történeteken keresztül mesélő, hiánypótló gasztrotörténeti kötet, Vinkó József újságíró, publicista új könyve,...” E kerek nyitómondat után akár hátra is dőlhetnénk: az...

bővebben

A BALATON HALAI – Balatonfüred és környéke

A BALATON vízgyűjtő területén ötvennél is több halfaj előfordulását írták le és ebből legalább 30 ma is előfordul. 1830-ból származó leírások a „karika keszegről”, a „látott hal”-ról (garda) és minden balatoni halak királyáról, a süllőről (Stizostedion lucioperca)...

bővebben

9. BUDAPESTI PÁLINKAFESZTIVÁL – 2014. május 22-25.

PÁLINKAFESZTIVÁL - Május 22-én megnyitja kapuit a IX. Budapesti Pálinkafesztivál, amelyen többek között az Év Körtepálinkája is bemutatkozik. A négy napos rendezvényen azonban nemcsak a 27 kiállító több mint 400 féle párlatot felsorakoztató kínálata, de a zenei...

bővebben

FÖLDEVŐK (GEOPHAGIA) – Miért esznek földet?!

GEOPHAGIA - Elterjedt magyarázat szerint a madarak, és az emlősök azért esznek földet, mert az életfontosságú ásványi anyagokat, kalciumot, nátriumot, vasat tartalmaz. Az tápanyagigény évszaktól, életkortól, egészségi állapottól, környezeti kihívásoktól függően is...

bővebben

KÁRPÁT-MEDENCEI BORÁSZOK TALÁLKOZÓJA, 2014

A KÁRPÁT-MEDENCEI BORÁSZOK  és Zenészek 9. Találkozója 2014. május 30. és június 1. között, a Budatétényi Rozáriumban kerül megrendezésre. Ismert és kedvelt borászok sora érkezik mindenünnen, határon innen, s túl, ahogy neves zenészek is szép számmal. A találkozón...

bővebben

5. BELGA SÖRFESZTIVÁL, 2014 – május 16-18, BÁLNA

BELGA SÖRFESZTIVÁL, 2014 - Május 16-18. között ötödik alkalommal ismerkedhetnek a hazai sörrajongók a világon egyedülálló belga sörkultúrával. Idén új helyszínre – a Bálna Budapestbe – költözik a Belga Sörfesztivál. A „Bálnában” lehetőség van zárt és nyílt térben...

bővebben

GOURMET FESZTIVÁL 2014 – terítéken a rakott krumpli

GOURMET FESZTIVÁL 2014 - A 2014-es Gourmet Fesztiválon a rakott krumpli kerül terítékre, s mindjárt legalább 30 féle változatban, felfogásban. Legalább ennyiféle verziót kóstolhatunk május 30 és június 1. között a Millenárison, az idei Gourmet Fesztiválon. A rakott...

bővebben

AMBRUS LAJOS: A lepkegyűjtő

TÁJ. EMBER és állat. Közös létezés - egymás koreográfiái. Buda Ádám, egy régi lepkegyűjtő a távoli XIX. századból még apjától, Buda Elektől tudta, hogy minden élőlényre, az, ki pásztora, sújtva ügyel. Fújta, mint egyet az örök és fényes hérakleitoszi töredékek közül....

bővebben

BOCUSE d’OR 2014, STOCKHOLM – eredmények

BOCUSE d’OR 2014, STOCKHOLM – A Bocuse d’Or magyarországi döntőjét március 12-én, szerdán rendezték a SIRHA Budapest 2014 kiállításon, a Hungexpo A pavilonjában. Az európai döntőre 2014. május 7-8-án került sor. Az európai döntőben a Magyarországot képviselő Molnár...

bővebben

ÉDESBURGONYA – Hogyan neveljünk édesburgonyát?

AZ ÉDESBURGONYA (Ipomoea batatas) más néven batata, Magyarországon is terjedő növény. Ásotthalmon termesztik is. Mint az sokaknak már ismert, az édesburgonya valójában a mifelénk gyomnövényként ismert és a konyhakertekben (már, ahol még van) buzgón irtott apró szulák...

bővebben

ROSALIA – Éves Magyar Rosé Mustra (2014. május)

ROSALIA - 2014. május 9-11. között a Gesztenyés kertben, Budán, széles borkínálat, kiemelt rosé paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A több mint 50 borász borai mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. A Jazzy...

bővebben

BBQ, GRILL – Hogyan válasszunk bort a BBQ-hoz?

BBQ, GRILL - Az ételhez illő, megfelelő bor megtalálása egyszerre egyszerű és ugyanakkor nagyon is összetett, bonyolult feladat. Igencsak sok bort és ételt kell ahhoz kóstolni, hogy javuljon az igazán élményt nyújtó étel-bor párok megtalálásának az esélye....

bővebben

Kuthi Csaba: Az ezerkettedik recept meséje

KUTHI CSABA (Tállya) lecsóról szóló írása már vagy két esztendeje vár a (posta)fiókomban arra, hogy történjen vele valami. Eddig derekasan ellenálltam. Nem Csaba miatt. Most viszont, hogy több a teendőm, mint a rendelkezésre álló időm, úgy döntöttem, mégiscsak...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.