TV2 NAPLÓ – A TV2 keresett meg azzal, hogy Kordos Szabolcs, Eszem, iszom Hungary című könyvéhez illusztrációul készítsek el egy-két ételt. A forgatás nálam  volt. Készítettem két „bolognai spagettit”, az egyik Gordon Ramsay receptje szerint készült, a másik, amolyan „mindent bele”

stílusban, rántott karfiollal és rántott sajttal is „dúsítva”. Ezen felül két azonos méretűre és alakúra vágott halfilét, egy pangasiust és egy fogast is bundáztam, majd a halakat kóstoltuk, és összehasonlítottuk. Bár ma már egyre ritkábbnak gondolom ezeket a trükköket, az éttermi világ igényes, tisztességes részében pedig elképzelhetetlennek, akad még egy olcsó és mélyen igénytelen szegmense a hazai vendéglátásnak, ahol az előfordulására nagyobb valószínűséggel számíthatunk. Érdemes a filmet megnézni.

„A mosogatószivaccsal lekapart zöld húsok ideje szerencsére úgy fest, hogy lejárt. A kiváló éttermek és bárok érdeke is az, hogy a vendégek elégedetten álljanak fel az asztaltól, és egyre kevesebb sztori keringjen a stiklikről. Ehhez persze az is kell, hogy messze elkerüljük azokat a helyeket, ahol megkopasztják a gyanútlan turistákat. És merjünk reklamálni, amit a szakmabeliek szerint csak ritkán teszünk meg.” (TV2, Napló)

Csíki Sándor♣