Blog

ŐSZI VADULÁS – vadakról, vadételekről, általában

VADÉTELEK - A vadászat és gyűjtögetés emberelődeink kedvelt, vagy ha nem is kedvelt, de muszájból mégis csak végzett mindennapi elfoglaltsága volt, akárcsak a tyúknak a kapirgálás. Mára a vadászat szabadidő sporttá, helyenként magasztos elfoglaltsággá vált, miközben...

bővebben

IV. ÜZLET ÉS STÍLUS KONFERENCIA – 2014. október 2.

ÜZLET ÉS STÍLUS 2014 - 2014. október másodikán, csütörtökön, 10.00 - 16.00 óra között, a Dunán úszó Táltos Katamarán hajón újra Üzlet és Stílus Konferencia lesz. Sztárvendég: Roby Lakatos. Meglepetéskoncert: Violet. Karikaturista vendég: Dluhopolszky László. Mint a...

bővebben

A SZEM – az intelligencia (IQ) tükre!

A SZEM - a lélek tükre, ismerjük jól a mondást, azonban a szem az agyunk állapotának, az intelligenciánknak is a tükre. A Psychological Science-ban megjelent tanulmány szerint, a szemben lévő hajszálerek állapota jó indikátora agyunk állapotának, s már évekkel előbb...

bővebben

LIDL BORVACSORA – francia borok bemutatója (2014)

LIDL BORVACSORA 2014 - Magyarországon, tavaly után másodszor fordul elő az, hogy egy élelmiszer-kereskedelmi áruházlánc, a Lidl, ilyen széles, egyben minőségi választékban mutassa be a francia borvidékek borait. Nemzetközi áruházláncként a Lidl-ben nem egyedi eset az,...

bővebben

EGY SOFITEL SZÜRET KÉPEI – Sofitel Ries-Link 2014

SOFITEL SZÜRET - A Sofitel Budapest Chain Bridge Szentesi József borász segítségével idén ismét saját bort készít, de nem is akárhogyan! Saját csapatot alapítva saját kezűleg hétről-hétre vesz részt a szőlészet mindennapjaiban, hogy végül egy olyan bor készülhessen,...

bővebben
TARATOR – egészséges, hideg joghurtleves

TARATOR – egészséges, hideg joghurtleves

A TARATOR egy népszerű, hideg joghurtleves. Egyszerű is, ismert is, de meleg nyári napokon igazán érdemes emlékeztetnünk rá, mert nincs jobb déltájban mint egy hideg joghurtleves (vagy "folyékony uborkasaláta"). A taratorban lehet kapor (én szeretem), de el is...

bővebben

A MÓROK – és gasztronómiai világképünk

ABULHASÁN ALI ben NAFI, becenevén Ziryab (feketerigó) perzsa, vagy kurd származású zenész, asztronómus, divat designer, és gasztronómus volt. A mai Irak területén született 789-ben. Neves zenész volt Bagdadban Harun al-Rashid kalifa uralkodása (876-809) idején, s...

bővebben

BORFLASHMOB – 2014. szeptember 25. Erzsébet tér

BORFLASHMOB - Második alkalommal kerül megrendezésre Az ihatóbb Magyarországért Egyesület szervezésében a Borflashmob elnevezésű rendezvény, melynek legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos borfogyasztásra. A rendezvényünkre ellátogatókat borkóstolóval,...

bővebben

AZ INTERNET – és a sokmellű nő esete velem

AZ INTERNET - és a sokmellű nő? Igen, ezúttal erről lesz szó! Egy adott témában kutakodva olvasom mindenfelé, hogy "A kis-ázsiai Efezoszban, ahol Szűz Mária háza is áll, a pogány Nagy Istennőt szeméremdombja felett hal amulettel ábrázolták." Ez a pszeudo-információ,...

bővebben
AMERIKAI-FRANCIA HALLEVES – New Orleans, 1846

AMERIKAI-FRANCIA HALLEVES – New Orleans, 1846

A BOUILLABAISSE (ejtsd. bujabessz) a hallevesek egyik leghíresebbike. A halászlé kapcsán már sorra vettem jó néhány fajtáját, ám most egy ősi típus kerül szóba, melyről a Kalkuttában született angol író, William Makepeace Thackeray (1811-1863) azt írta, hogy életében...

bővebben

HALLEVES ANGOLNÁBÓL – angol angolna halleves

HALLEVES sokféleképpen készíthető, s majd'mind jó is. A következő változat általános betekintést enged abba a könnyed, zöldséges, halas világba, amit a bouillabaisse (ejtsd: bujabessz) jelent, Marseailles-ben, vagy akár New Orleans városában, ahol egy korai 19....

bővebben

AZ ÉV PINCÉSZETE 2014 – Koch Borászat (Hajós-Baja)

ÉV PINCÉSZETE 2014 - "A Koch Borászat lett az Év Pincészete 2014-ben. Az egyik legrangosabb hazai szakmai díjat Koch Csaba hajós-bajai borász pincészete nyerte el. A szőlőművelési innovációjáról is ismert borvidéki elnök, borakadémikus borai már számtalan hazai és...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.