SOFITEL – „A Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda egy olyan eseménysorozatot indít útjára, amelynek keretében már második alkalommal látogat el három Michelin csillagos séf a budapesti Sofitel szállodába a világ legkülönbözőbb pontjairól, hogy egy életre szóló kulináris élménnyel lepje meg a vendégeket. A gasztronómiai utazás során a kitüntetett

séfek exkluzív főzőiskolák és 5 fogásos ínyenc vacsorák keretében mutatják be tudásuk legjavát, amelyek alkalmat adnak országuk gasztronómiájának megismerésére is.” – írja levelében Juhász Klaudia, a Sofitel PR és Marketing Managere.

  • Az “haute cuisine”-nek, azaz magas konyhaművészetnek szentelt többfogásos, tematikus vacsorák érzékekre hatónak és ízlelőbimbókat gyönyörködtetőnek ígérkeznek, ezáltal egy nem mindennapi, igazán emlékezetes gasztronómiai élményt nyújtva a vendégeknek. A főzőiskolák során a Michelin csillagos séfek felfedik titkaikat főzési technikájukról, illetve helyi alapanyagaikról és mellettük állva tanulhatják meg az érdeklődők díjnyertes ételeik elkészítését és megtapasztalhatják, hogy mi teszi őket eredetivé és különlegessé a gasztronómia világában.
  • A november 19 és 21 között megrendezésre kerülő programsorozat három vendégséfje Alain Caron, Patrick Jeffroy és Chris Salans. (Megjegyzés: A 19-ei bemutatón én is részt veszek.)

Alain Caron

Alain Caron

A francia származású Alain Caron egy igazi gasztronómiai jelenség. Bármilyen gasztronómiai kérdés merüljön fel, Alain szinte eláraszt bennünket történeteivel, hihetetlen tudásával és híres ismerőseivel a szakmából. Több Michelin csillagos étteremben séfként dolgozott, számtalan szakácskönyvet adott ki, a világ valamennyi híres séfjével készített interjút, volt már ételfotós, főzött tévében; a szakma szinte minden részébe belekóstolt. Rendszeres világutazó, jelenleg a MasterChef televíziós műsor zsűrijében is szerepel Hollandiában.

Patrick Jeffroy

Patrick Jeffroy

Patrick Jeffroy gasztronómia iránti szenvedélye már gyermekkorban nagymamája Saint-Martin des Champs-i zöldségeskertjében kialakult, majd fejlődött nagyjá Plougasnouban a Guerzit Beach-en.  A kezdetektől fogva megszállottan rajong a tenger gyümölcseiért és örömét leli a zöldségek különleges formáiban. Patrick 15 évesen kezdte a szakma alapjait tanulni, majd olyan éttermek kiváló szakácsa volt mint a locquénolé-i Kerliviou. Ezután útra kelt hogy meghódítsa Franciországot és több más országot is, hogy a különféle nemzeti fogások elkészítsét tökéletesen elsajátítsa. A kalandos út kifizetődőnek bizonyult: Patick 1984-ban megkapta első Michelin csillagát és a restaurant de l’Europe főséfi posztját. Nemsokkal ezután 1988-ban úgy döntött elhagyja Morlaix-t, hogy saját éttermet nyisson Plounérin-ben és egy év múlva elnyerje a második Michelin csillagot. 2000-ben felkarolta az egykori Hotel de la Falaise-t és már új néven (L’Hotel de Carantec) két éven belül felvirágoztassa és megszerezze harmadik és negyedik Michelin csillagát.

Chris Salans

Chris Salans

Chris Salans bár Wasington D.C.-ben született gyermekkorát Párizsban töltötte, ahol édesanyja otthoni francia ételein nevelkedett. A bostoni Tuft Egyetemi diplomaszerzése után úgy érezte elérkezett a pillanat hogy gasztronómiai ösztöneit kövesse ígyhát beiratkozott a híres párizsi Cordon Blue főzőiskolába. Chris az Egyesült Államokban kezde karrierjét, ahol David Bouley kezei alatt dolgozott New Yorkban, mint sous séf. Ez időtájt szeretett bele az ázsiai ízekbe és nemsokkal később kapott tudását ki is próbálhatta az indonéziai Balin a Legian Suies étteremben. Az további évek az Egyesült Államok és Indonézia különös forgatagában teltek, mialatt megalkotta sajátos főzőtudományát vegyítve az indonéz ízvilágot a modern főzőtechnikákkal. Erre alapozva nyitotta meg Mozaic névre keresztelt éttermét,  ami több neves gasztromagazin (Food&Wine, Prestige) szerint  Indonézia legjobbja. A sikeres étterem vezetése mellett Chris a 2010-es Rheingau fesztiválon is megcsillogtatta tehetségét.

  • Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda Food & Beverage igazgatója Bauters Barthelemy szerint az egyedi gasztro-kalandok alkalmasak lesznek arra, hogy a kedves vendégek megtapasztalják a nagy népszerűségnek örvendő magas konyhaművészetet, és kedvüket leljék az ételekben csakúgy mint a nagyszerű társaságban.

Program

  • November 19. – SZERDA – Újságíró bemutató
    Fedezze fel Alain Caron , Chris Salans és Patric Jeffroy titkait!
    Időtartam: 10:00 – 12:00
    A résztvevők száma legfeljebb 15 fő
    A főzőiskola tartalmazza a három fogás elkészítését.
  • November 19. – SZERDA – Gálavacsora
    Kóstolja meg Alain Caron , Chris Salans és Patric Jeffroy 5 fogásos menü kreációját!
    Időpont: 19:30
    A résztvevők száma legfeljebb 80 fő
    Részvételi díj: 22 500 Ft/ fő amely tartalmazza az 5 fogásos vacsorát hozzáillő borkínálattal
  • November 20. – CSÜTÖRTÖK – Gálavacsora
    Kóstolja meg Alain Caron , Chris Salans és Patric Jeffroy 5 fogásos menü kreációját!
    Időpont: 19:30
    A résztvevők száma legfeljebb 80 fő
    Részvételi díj: 22 500 Ft/ fő amely tartalmazza az 5 fogásos vacsorát hozzáillő borkínálattal.
  • November 21. – PÉNTEK – Főzőiskola
    Kóstolja meg Alain Caron , Chris Salans és Patric Jeffroy 5 fogásos menü kreációját!
    Időpont: 19:30
    A résztvevők száma legfeljebb 80 fő
    Részvételi díj: 22 500 Ft/ fő amely tartalmazza az 5 fogásos vacsorát hozzáillő borkínálattal
  • November 21. – PÉNTEK – Főzőiskola
    Fedezze fel Chris Salans titkait!
    Időtartam: 10:00 – 12:00
    A résztvevők száma legfeljebb 15 fő
    A főzőiskola tartalmazza a két fogás elkészítését és elfogyasztását.
    Részvételi díj 15 000 Ft/fő:

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)