Sofitel Budapest Christmas LightingSOFITEL BUDAPEST – A Sofitel Budapest Chain Bridge idén is ünnepéllyel nyitott, hogy elvarázsolja betérő vendégeit. A különleges látványról  erdei hangulatú dekoráció gondoskodott közel 50 fenyőfával, nyírfákkal, a rengetegben megbúvó rénszarvasokkal, ágakon ülő baglyokkal, s még egy mézeskalácskunyhóval is. Igazi mesebeli, téli csodaországot varázsoltak elénk, az előző évek avantgard díszletei után a tradicionális dekorációkhoz   visszatérve. Mint Philippe Godard a Sofitel igazgatója

mesélte az ünnepi dekorációk és fények nem csupán megszokottak, hanem várt események is Párizsban, Franciaországban. A vendégek ilyenkor sorra járják a szállodákat, hogy értékeljék és megcsodálják az ünnep ötletes díszeit, fantáziadús díszleteit. A Sofitel, s személy szerint Philippe Godard azon van, hogy ezt a szép hagyományt Budapesten, a belvárosi szállodák között és népszerűvé tegye, és elterjessze.

Mézeskalács házikó a Sofitel Budapestben

December az adventi készülődés időszaka, amikor a család és a baráti körrel eltöltött percek kerülnek középpontba. A klasszikus karácsonyi dalok tökéletes hangulatot biztosítanak a régóta áhított hátradőléshez, fagyos kezünkben egy forró csokoládéval, teával vagy borral. Csukott szemünk előtt díszesebbnél díszesebb karácsonyi égők vagy a fa alatt tornyosuló ajándékhegyek képkockája pereg, fülünkben már a nevetés hangja szól és már szinte orrunkba kúszik a halászlé, sült kacsa,  és mézeskalács mámorító illata. Mi sem természetesebb ilyenkor mint kirakatok ablakait nézegetni, remélve, hogy szeretteink valamelyik áhított darabbal lepnek majd meg Szentestén.

Ünnepi kórus a Sofitelben (2014)

A Sofitel Budapest Chain Bridge is már javában készülődik az ünnepi szezonra s ez alkalomból november 27-én egy látványos dekorációavató ünnepséggel lepte meg meghívott partnereit.  Idén a közel 50 fenyőfa hamisítatlan erdei atmoszférát hozott el a szálloda halljába, melyek fényárba borulása az ünnepi ceremónia csúcspontjaként szolgáltak. Az este folyamán a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendékeinek énekkarának angyali dallamai csendültek fel meghitt karácsonyi hangulatot varázsolva a vendégek szívébe.

Bûche de Noël

Az idén ötvenedik születésnapját ünneplő Sofitel Budapest Chain Bridge cukrászcsapata Jeremy Cayron vezetésével egy igencsak exklúzív édességet álmodott meg, amely tökéletesen szimbolizálja a tradíció és innováció keveredését, elhozva hozzánk a 19. századi francia népi hagyományokat. A ‘Bûche de Noël’ nevét formájáról kapta, mely igazi fatörzshöz hasonlít és mennyei fehér csokoládés trüffel ízesítéssel csábítja a látogatókat.  Akik otthonukba csempésznének egy falatnyi karácsonyi édességet megrendelhetik a Sofitel szálloda éttermében, illetve a sütni imádók a facebookon található rövid videó alapján, csupán 50 kis lépésből családi körben el is készíthetik.

Fe4hér szarvasgomvás „Bûche de Noël” (Sofitel, 2014)

Mint a sajtóanyagban áll: „A Sofitel Budapest a híres francia édesség, a Karácsonyi fatörzs süteményét is megújította, és ezen túl minden évben más-más ízesítéssel kedveskedik majd vendégeinek.  A Buche de Nöel egy különleges módja annak, hogy továbbvigyük a karácsony és a téli napforduló megünneplésének tradícióját, olyan ez, mint egy fatörzs a kandallóban, amely a szívünkben gyúl lángra. A Karácsonyi fatörzs egy francia édesség, melyet az 1800-as évek végén talált fel egy cukrász, nevét formájáról kapta, mely igazi fatörzshöz hasonlít. A szálloda cukrászai minden évben izgalmas és ünnepi recepttel készülnek, idén a különleges és mennyei earl grey ízesítéssel csábítják a látogatókat.”

Rénszarvasok az élő fenyők között

A karácsonyi készülődés azonban nem merül ki ennyiben a Sofitel Budapestnél, hiszen a ceremónia másnapján nyíló Karácsonyi vásár magyaros, illetve francia ízekkel egészen január 4-ig várja a látogatókat! A különleges mézeskalácsházban, illetve a szálloda bejárata melletti faházikókban már kapható többek között az ünnepekhez elengedhetetlen forralt bor, forró csokoládé, mézek és lekvárok, továbbá olyan különlegességeket is kóstolhat, mint a szarvasgombás vaddisznó szalámi, a magyaros friss kecskesajt, és Jeremy Cayron Castillo de Cenena oliva olaja.

A dekorációról

Az idei évben egy magyar designer csapat, az Igéző csodálatos ruhaterve inspirálta az égig érő karácsonyi dekoráció elkészítését. Ahogy egy Igéző ruha alsó szegélyén, ugyanúgy jelenik meg a hagyományos, ősi magyar motívumvilág a Sofitel fáján is. Az Igéző csapatának célja, hogy ősi hagyományaink magyar jelképrendszere ne csak ünnepeinket, de hétköznapjainkat is gazdagítsa, legyen szó viseletről vagy az élet egyéb más területéről. A hatalmas égősorokkal ellátott fenyőfa törzse sem mindennapi, hiszen pirospaprikából készült, így tükrözi az egyik legnagyobb Hungarikum, a magyar paprika jelentőségét.

Juhász Klaudia PR és Marketing Manager és Philippe Godard, a Sofitel igazgatója (2014)

Nem csak ez a különleges fa tette fenségessé a ceremóniát, hanem a több nemzetközi versenyen is elsőként végző Cantate kórus előadása is, akik káprázatos hangjukkal járultak hozzá a karácsonyi hangulat megteremtéséhez.

A karácsonyfás selfie sem hiányozhat. A Képen Szabó Edit (Népszabadság), Csíki Sándor (FOOD&WINE), Riedl Annamária (Dining Guide) és Ördögh Bálint (Good Food) látható.

„A karácsonyhívogató ünnepségen sok barát és partner volt jelen, és igazán káprázatos látvány köszönt mostantól minden vendéget, aki betér ide, vagy egy finom forralt borra vagy egy szelet Karácsonyi fatörzsre, melyet egyébként bátran lehet rendelni is ebben az időszakban. Az ünnepi hangulat beköltözött a szállodába, ideje, hogy mindenki nagyra nyissa szívét és engedje, hogy átjárja a karácsonyi készülődés izgalma. Csodálatos ünnepek a Sofitelben!”

(A sajtóanyag felhasználásával szerkesztette, írta: Csíki Sándor♣)