Blog

DOMBÓVÁR és KAPOSVÁR KÖZÖTT – vasúton Somogyban

DOMBÓVÁRTÓL KAPOSVÁRIG - vasúton. Izgalmas, érdekes élmény. Erről a vasútvonalról annyit lehet tudni, hogy: "A Zákány–Dombóvár–Báttaszék-vasútvonal részeként megépült vonalszakaszt 1872. augusztus 14-én helyezték üzembe. A 100 km-es vonalszakasz Zákánytól síkvidéken,...

bővebben

IV. NEMZETI GULYÁSNAP – 2013. augusztus 31. szombat

IV. NEMZETI GULYÁSNAP - 2013 augusztus 31-én, szombaton. Mindenütt! Mindenkinek! A Nemzeti Gulyásnap egy központi helyszínek és hivatalos felhajtás nélküli, spirituális fesztivál. Egy fesztivál, amely más, mint az összes többi. Ez a fesztivál olyan, aminek akár egy...

bővebben

BEFŐZÉS – eszközök, alapanyagok, cukrok, dunsztolás

BEFŐZÉS - Mielőtt a méltán dicsért és felettébb hasznos befőzésbe belevágnánk, gondoljuk át alaposan a család igényeit, a beszerzési forrásokat, a szükséges eszközöket, a mennyiségeket, a technológiát, a rendelkezésre álló időt. Ha így teszünk, a büszkeségre okot adó...

bővebben

BUDAVÁRI BORFESZTIVÁL – 2013. szeptember 11-15.

A BUDAVÁRI BORFESZTIVÁLON  ahogy azt már korábban is írtam, a nőké, a hölgy borászoké a főszerep. Egyre többen vannak azok a hölgy borászok, akik boraikkal kiemelkedő sikereket érnek el. Valami titkuk biztosan van, áll abban a sajtóanyagban amit Oláh Rita küldött....

bővebben

LEVESEK, ALAPLEVEK – hogy az étel jobb legyen

LEVESEK, ALAPLEVEK - Bár a receptekben gyakorta szerepelnek alaplevek, akadnak, akik nem tudják, mit takar az elnevezés, hogyan készítjük, miért, s mire használjuk őket. Így történhet, hogy az alaplevek helyett, azok ízfokozókban és sóban gazdag imitációját, a...

bővebben

KESERŰ ÉS ÉDES – az ízek előnyei, és a sörök

KESERŰ ÉS ÉDES - A keserű és édes az ízek északi és déli pólusa, a vonzás és taszítás kettőse. Az új izgalmat és titkot, a sör és desszert párok szépségét, élményét egyre többen keresik és fedezik fel. De miben is rejlik varázslat? Családi és baráti bölcselkedéseink...

bővebben

OMÉK 2013 ROADSHOW – Kecskemét, Hírös Vágta 2013

AZ OMÉK 2013 ROADSHOW újabb állomása az I. Hírös Vágta, Kecskeméten, 2013. augusztus 24-én. Az I. Hírös Vágta a Nemzeti Vágta egyik előfutama, számtalan érdekes programmal, ráadásul új hagyományt is teremtve. Erről így ír, nyilatkozik a város polgármestere Dr. Zombor...

bővebben

LISZT és BALATONI BOR TESZT – 2013 nyarán

LISZTET és BALATONI BOROKAT teszteltünk. A balatoni borokat hol másutt, mint a Balaton körül, akárcsak a hekket, amiről egy korábbi poszt számolt be. A tapasztalatok sokrétűek, amiből a TV-ben csupán néhány került felvillantásra. A kiskereskedelmi forgalomban kapható...

bővebben

PEZSGŐ VILÁG – Pezsgő és Champagne Kóstoló 2013

A PEZSGŐ VILÁG Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál 2013. szeptember 4-én és 5-én a Buddha-Bárban várja a vendégeket - szól az újabb híradás és joggal állapíthatjuk meg, hogy szép az élet, s minél elhúzódóbb a válság, annál vidámabban ünnepeljük a borokat és...

bővebben

DOBLO BORBÁR – tea koktélok kóstolója (tkk)

A DOBLO WINE & BAR, vagyis a Doblo Borbár nem másra, mint teakoktél kóstolóra hívott többünket is, de aztán a végén csak néhányan jelentünk meg, talán azért is mert nem olvastuk el, hogy TEA, vagy azért is, mert elolvastuk. Mindenesetre pont így volt ez jó, mert a...

bővebben

BUDAVÁRI BORFESZTIVÁL 2013 – szeptember 11-15.

BUDAVÁRI BORFESZTIVÁL 2013 - 22. alkalommal rendezik meg a hagyományos őszi borfesztivált a Budai Várban. A rendezvénynek 2013. szeptember 11-15. között a Budai Vár, a Budavári Palota teraszai adnak otthont. Szeptemberben az ország legnagyobb borfesztiválja kezdődik...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.