AZ MVI, vagyis a Magyar Vendéglátók Ipartestülete vezetése, szakmai munkája két kiemelt területének eredményeiről adott számot szeptember 26-án, a a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban megtartott sajtótájékoztatón. A sajtótájékoztatón beszámoltak arról, hogy az MVI jelentős szakmai díjat alapított Gundel Károly tiszteletére, egyúttal az idei, hagyományos gálaestjét is a szervezet egykori elnökének, vendéglátásunk mindenki által jól ismert ikonjának ajánlja. A Gundel Károly díj megalapítása leginkább az Ipartestület elnöke, Kovács László nevéhez kötődik.

A Gundel Károly díj

Gundel Károly

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete missziója egy nagy jelentőségű szakmai díj alapítása, mellyel Gundel Károlynak, a testület egykori elnökének is méltó emléket kívántak állítani. Az MVI a Gundel Károly Díj megalapításáról jelentős szakmai szervezetek egyetértése mellett határozott. A tekintélyes szakmai elismerést Kovács László elnök a sajtótájékoztatón elhangzott beszédében szakmai „Kossuth Díjként” aposztrofálta. A díjat olyan személy nyerheti el, aki maradandót alkot a magyar vendéglátás értékeinek megőrzésében, fejlesztésében. A díj odaítéléséről kuratórium dönt, amelybe minden szakmai szervezet delegál egy-egy tagot. Az elismerésben évente legfeljebb három személy részesülhet.

  • A család meghatalmazását a díj megalapítására, valamint a név használatára Em. Prof. Dr. Gundel János adta át Kovács Lászlónak.

Az MVI Gálaestje – Mezőkövesd, 2013. november 30.

Gundel Károly munkásságának ajánlja idei Gálaestjét a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. A rangos eseményen az elmúlt évtizedek és a jelen vezető chefjei párban készítik el a Gundelek korát idéző ételeket, kizárólag magyar alapanyagokból. A sajtótájékoztatón részvevők jó hangulatú sorsoláson döntötték el, melyik senior séf melyik fiatal séffel dolgozik majd együtt, és a páros melyik fogást készíti. A párosítások a következők:

  • Bíró Lajos (Bock Bisztro) – Sárközi Ákos (Borkonyha): Amuse Bouches
  • Garaczi János (Tanyacsárda) – Rácz Ferenc (La Fiesta): hideg előétel
  • Gullner Gyula (Hotel InterContinental/Mariott – Wolf András (New York Kávéház): leves
  • Cseh János (Atrium Hyatt/Sofitel/Gundel) – Győrffy Árpád (Arany Kaviár):          főételKovács Sándor (Gerbeaud) – Andrész Zoltán (Andrész Cukrászda): desszert

A menüsort a szakácsok állítják össze, melyhez az italokat az In Vino Veritas Borkereskedés adja. Az ételeket kísérő borok szakszerű felszolgálásáról Nagy Fruzsina sommelier gondoskodik. A kávézást pedig Kántor Enikő barista bajnok teszi feledhetetlenné. Az éjféli büfé ételeit a vendéglátó szálloda séfje, Juhász Attila készíti el. Az est házigazdája, műsorvezetője Kovács Lázár.

  • Időpont: 2013. november 30.
  • Helyszín: Mezőkövesd, Balneo Hotel Zsóri Thermal & Wellness****
  • Jelentkezés, illetve további információ: info@mvi.hu
  • A részletes menü innen tölthető le.
  •  A jegyigénylő nyomtatványt itt érheti el.

Balneo Hotel Zsóri Thermal & Wellness, Mezőkövesd

  • Az előző évekhez hasonlóan, remek rendezvény várható, kiváló séfekkel és ételekkel. Én ott leszek!

Csíki Sándor♣