Zsirai Pinceszet_Palyazat_KepA ZSIRAI PINCÉSZET „Keltsd életre a parafadugót!” címmel hirdet pályázatot, amelynek során összesen 15 000 db parafadugót biztosít a legkreatívabb három pályázónak, hogy megvalósítsák a remekműveket. Az alkotási folyamatba a borkedvelőket is bevonják és játékra invitálják. Az elkészült parafa pályamunkákat elárverezik és a befolyt összeget a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetnek ajánlják fel. A művészvilágot és a boros közösségeket megmozgató pályázat során a pincészet két

együttműködő partnere a tokaji borvidék hírnevének öregbítését célul kitűző Tokaji Borbarátnők Társasága, és a kulturált borfogyasztás iránt elhivatott Az Ihatóbb Magyarországért Egyesület. Közös cél, hogy a projekt megvalósításával felhívják a figyelmet a világörökség részét képező borvidék értékeire, világhírű boraira, és részt vállaljanak a hazai borkultúra népszerűsítésében.

A pályázat menete nagyon izgalmas, több lépcsőből áll, nemcsak Zsűri bírálja a pályaműveket, hanem a pincészet a borkedvelőket is bevonja a döntésbe, sőt játékra is invitálja a lelkes borfogyasztókat. A felhívás lényegét Zsirai Petra, a pincészet ügyvezetője foglalja össze:

„A pályázóknak október 25-ig először egy tervet kell beküldeniük, amelyben bemutatják a parafadugók felhasználásával készítendő, borhoz, borászathoz kapcsolódó alkotásukat. A beérkezett pályaművek közül a partnerszervezeteink és pincészetünk képviselőiből álló Zsűri választja ki azt a 10 legeredetibb alkotást, amelyet szavazásra bocsátunk Facebook oldalunkon. A három legtöbb voksot elért pályázó kap lehetőséget, hogy életnagyságban elkészítse művét, amelyhez összesen több mint 15 000 db parafadugót biztosítunk. Mivel a borkedvelőket is szeretnénk bevonni a pályázatba, ezért őket arra buzdítjuk, hogy küldjenek be a kiírásnak megfelelő borosdugókat, és vegyenek részt a Facebook szavazásban.”

A pályázat ünnepélyes díjátadóján mutatják be a három legjobbnak vélt alkotást, amelyek közül a Zsűri döntése alapján kerül ki a győztes. A nyertes 100 ezer Ft-os pénzdíjat és egy 6 főre szóló borkóstolót kap a Zsirai Pincészetnél. Hasonlóan vonzó nyeremény illeti azokat a szerencsés borkedvelőket, akik dugót küldtek vissza, vagy szavaztak a Facebookon, hiszen az ő díjuk egy-egy 2 fő részére szóló borkóstolóval egybekötött hétvége a pincészet mádi vendégházába.

A pályaművek megvalósulását a Procork Kft., a HP-Cork Kft. és a Hungarokork-Amorim Zrt.  Kft. támogatja parafadugók felajánlásával. Az alkotásokat a pincészet online aukción elárverezi, és a befolyt összeget a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet számára ajánlja fel.

A Zsirai Pincészet az ország három jelentős borvidékén (Tokaj, Somló, Villány), közel 17 hektáron gazdálkodó családi vállalkozás, szőlőültetvényeinek legnagyobb része a világörökség részét képező Tokaj-Hegyalján található. A pincészetről és a pályázatról bővebb tájékoztatás a www.zsiraipinceszet.hu oldalon található.

Zsirai Pincészet borai kaphatók:

  • VinoWonka Csokoládé és Borbár (Budapest)
  • Kadarka Borbár (Budapest)
  • Margitutcakilenc (Budapest)
  • Tokaji Aszú shop (Budapest)
  • Eozin Kávézó (Pécs)
  • Somlói Borok Boltja (Somló)

1378736_556135717775512_940068077_n