Blog

BÁRÁNYCSÜLÖK – vargányás tortellivel

AUSZTRIÁBAN vettem két szelet báránycsülköt (Lammkeule), úgy 1-1,5 cm vastagot, amilyen volt. A vargányás tortelli is onnan származott, aztán úgy gondoltam, hogy a kettő remek kombinációja lesz az ebéd. Egyébként is kedvelem a tészta, hús párosításokat, s ez ráadásul...

bővebben

A FŐZELÉK – emlékek a főzelékről

A FŐZELÉK amolyan magyar találmány, tartjuk róla, még ha ez nem is állja meg a helyét, hiszen, ami ehető volt, azt mindig, mindenhol, ették is. Az ízletes növényeket pedig sokféleképpen készítették és készítik ma is főzeléknek. Kuthi Csaba (Tállya) a főzelékről (és az...

bővebben

TÓTH GÁBOR ÁKOS: CSALÁDROBBANÁS (könyv)

MEGJELENT TÓTH GÁBOR ÁKOS, Családrobbanás című munkája, a Publio Kiadó gondozásában (2013), 212 oldalon. A könyvről így vall a szerző, Tóth Gábor Ákos: "A Családrobbanás többek között arra keresi a választ, miért értékeljük le magunkat folyamatosan egy olyan világban,...

bővebben

KÖZÉTKEZTETŐI SZAKÁCSVERSENY – OKÉS, 2013

HÍR: ORSZÁGOS KÖZÉTKEZTETŐI Szakácsverseny (OKÉS) volt a napokban. A versenyzőknek háromfogásos menüsort „Őszváró ételek a modern gasztronómia jegyében” kellett készíteniük hazai, őszi alapanyagokból. A döntőbe került tíz csapatnak három óra állt rendelkezésére, hogy...

bővebben

PALACK BORBÁR – Ötszemélyes (Tokaj)

CSALÁDIAS, mégis szakmai mini borfesztivál sorozatot tervez A Bor Mindenkié csapatával együttműködve a Palack Borbár, ahol nem a „locsolás” lesz a lényeg, hanem a személyes kontaktus és azon keresztül egy-egy érdekes és aktuális téma körbejárása. Az eseménysorozat...

bővebben

5, AZAZ ÖT ÉVES A FOOD&WINE (2013)

ÖT, AZAZ ÖT ÉVES a FOOD&WINE. Öt év ebben a műfajban is már meglehetősen jónak számít. Nagyon sok órát töltöttem el a monitor előtt, s Önök, Ti is nagyon sok időt, összesen 183.627.440 másodpercet töltöttetek el a blog böngészésével. Remélem, többségetek rátalált...

bővebben

AMBRUS LAJOS: Az osztrigáról

IFJÚKORI KÉP: ha fölszálltam szülővárosom állomásán a vonatra, irány Békéscsaba, rögtön akadt utas, aki a legelső füttyjelre maga elé tette tarisznyáját (vulkánfíber bőröndjét), akkurátusan kipakolt belőle szalonnát és hagymát, kenyeret szelt mellé és nekilátott a reá...

bővebben

AVOKÁDÓ – Hogyan neveljünk avokádót magról?

AVOKÁDÓ (AVOCADO) - megszerettük, használjuk külsőleg, s belsőleg. A quacamole az ősmagyar étellé válás küszöbére került, olyannyira elterjedtté vált. Az avokádó (Persea americana) Mexikóban és Közép-Amerikában őshonos, de ma már sokfelé termesztik, szerte a világon....

bővebben

GRÁNÁTALMA – Hogyan pucoljunk gránátalmát?

A GRÁNÁTALMA kellemesen savanykás, édes magjaihoz többféle úton is hozzájuthatunk. Ezek egy része során a gránátalma rubinvörös leve befestheti a kezünket, s a terítőt, emellett, ha például tortát akarnánk készíteni, végképp nem mindegy, hogy milyen hatékonysággal...

bővebben

MONSANTO – GMO, vagy nem GMO a vetőmag Nagyigmándon?

A MONSANTO meglehetősen ellentmondásos, negatív színben tűnik fel a világ érdeklődő közvéleménye előtt. Megnövekedett mértékű hazai szerepvállalása azért is érdemel figyelmet, mert az egyetlen híradásból sem derült ki, hogy a Monsanto Magyarországon vajon Genetikailag...

bővebben

REGGELI – orosz, thai, japán, hawaii reggeli

A REGGELI NEVE a magyar nyelvben, kezdetben még „fölöstököm”. Ezt a németes „früstök” és változatai követik. Az első étkezés napszakra is utaló neve a 19. század elejétől lesz „reggeli”. Az, hogy reggeli étkezésnek lennie kell, egyáltalán nem tartozik a természeti...

bővebben

REGGELI – kontinentális, magyar, angol, amerikai reggeli

A REGGELI NEVE a magyar nyelvben, kezdetben még „fölöstököm”. Ezt a németes „früstök” és változatai követik. Az első étkezés napszakra is utaló neve a 19. század elejétől lesz „reggeli”. Az, hogy reggeli étkezésnek lennie kell, egyáltalán nem tartozik a természeti...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.