vegyes 198ROSENSTEIN VENDÉGLŐ. Mint azt korábban az étterem az érdeklődőkkel már megosztotta, az amerikai FOOD&WINE idei 100-as listájában a Rosenstein Vendéglő a térségből az egyetlen olyan étterem lett, amelyet a „zarándoklásra” érdemes helyek között felsoroltak. A képen Rosenstein Tibor azt a levélborítékot és a FOOD&WINE-nak azt a számát mutatja, amelyet egy nála vacsorázó, egyébként Utah államban élő amerikai család küldött. A precíz amerikaiak azt is bejelölték, hogy hol található a cikk.

Mielőtt azonban a látogatásomnak ezen pontjáig elértünk volna, ettem a fácánlevesből, sóletből, ebből-abból, bár valójában csak egy húslevesre tértem be, de végül fácánleves lett belőle, már csak azért is, mert „Vadhét” volt éppen, aminek az eredményeként kezdetnek „vadízelítő” is érkezett. A sólet elmaradhatatlan gyakorlatként iktatódott a programba.

Ebéd a Rosensteinben

vegyes 208

Vadízelítő: nyúl- és szarvaspástétom, szarvasmáj mousse, lilahagyma lekvár, sütőtökös birsalma sajt

vegyes 210

Fácánleves, maceszgombóccal és házi chili-válogatással

vegyes 212

Sólet gazdagon, tojással, füstölt marhanyelvvel, hússal, kovászos uborkával

vegyes 141

Mézes-krémes, erdei gyümölcsökkel

A Rosenstein Vendéglő arra is jó példa, hogy miképpen kell és lehet elszakadni a sokat szidott szocialista vendéglátástól, a fásult beidegződésektől, s miképpen lehet megújulni, családinak maradni, és a családon belül a hagyományokat tovább éltetni. Ennek példájaként is, a konyhában ma már többnyire Rosenstein Róbert áll. Ő az, aki az édesapját, Rosenstein Tibort a tűzhelynél felváltotta.  A Rosenstein legenda lett, ami jó, mert mifelénk legendákból különösképpen hiány van. (Ja, s hogy milyen volt az ebéd? Emlékezetesen jó!)

vegyes 207

Rosenstein Tibor a FOOD&WINE-nal (2013)

Csíki Sándor♣

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.