Blog

AGÁRDI GIN – három magyar gin Agárdról

AGÁRDI GIN – három magyar gin Agárdról

AGÁRDI GIN - Három magyar gin a Velencei-tó mellől, Agárdról. Párlatokban erősít az Agárdi: idén újabb két gin került a piacra Az egyik legismertebb hazai pálinkafőzde, az Agárdi tulajdonosai már 2017-ben keresték a fejlődési lehetőségeket, hogy pálinkáik mellett egy...

bővebben
ZALAKAROS –  a Wild Food után itt a Bike Food

ZALAKAROS – a Wild Food után itt a Bike Food

BIKE FOOD - Zalakaroson megszületett a biciklisek étele, a Bike Food! A tavalyi Wild Food, a gŐZgombóc óriási sikere után újabb gasztronómiai kategóriát alkotott Zalakaros.  A  Go Bike integrált városmarketing program keretében merész gasztronómiai víziót is...

bővebben
ISTENI BÁRÁNY – Isten báránya rozmaringgal és sóval

ISTENI BÁRÁNY – Isten báránya rozmaringgal és sóval

ISTENI BÁRÁNY - A bárány az ártatlanság, a kiszolgáltatottságot megadással viselő magatartás, a türelem, a szelídség, az öröm jelképe. A Ószövetségben Ábel áldozataként tűnik föl először, amikor „egy tűzcsóva lejött az égből és felemésztette Ábel áldozatát”, a...

bővebben
PÜNKÖSDI FESZTIVÁL – Siófok, 2019. június 7-10.

PÜNKÖSDI FESZTIVÁL – Siófok, 2019. június 7-10.

PÜNKÖSDI FESZTIVÁL -Ünnepi nagyrendezvénnyel indul a siófoki nyári szezon. Az ingyenes Pünkösdi Fesztivált a Hajóállomáson rendezik meg kulturális és gyermek programokkal, illetve koncertekkel. Fellép többek között a rocklegenda Janicsák István és a Compact Disco is....

bővebben
KONYHAI MÍTOSZOK – a sózás és a sószippantó krumpli

KONYHAI MÍTOSZOK – a sózás és a sószippantó krumpli

KONYHAI MÍTOSZOK - A húsleves főzésénél – különösen, ha be akarjuk töményíteni - a sózással általában érdemes várni, mivel a hozzávalók révén is jut só a levesbe. Arra a kérdésre viszont, hogy a sütésre szánt húsokat mikor sózzunk, a sütés előtt közvetlenül, vagy a...

bővebben
GARAMVÁRI VENCEL – „A papa hobbija a pezsgőzés!”

GARAMVÁRI VENCEL – „A papa hobbija a pezsgőzés!”

GARAMVÁRI VENCEL - 2019. május 30-án Garamvári Vencel balatonboglári borász és pezsgőmester vehette át a Magyar Bor Akadémia által odaítélt, Az év bortermelője életműdíjat. Az itt következő interjút 2018. augusztusában készítettem Garamvári Vencellel, Budafokon. Az...

bővebben
A SZÓJA – az edamame, a szójatej, a tofu és a sufu

A SZÓJA – az edamame, a szójatej, a tofu és a sufu

A RÉGI-ÚJ SZÓJA - Az évezredek óta fogyasztott szója azok közé az élelmiszerek közé tartozik, amelyekről – a szerző előre elhatározott szándéka szerint - jókat és rosszakat egyaránt írhatunk. S, bár erős a késztetés, hogy ebben az írásban is a figyelmet jobban...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.