I. Pinceszer 2019I. PINCESZER 2019 – A Külhoni Magyar Borászok Egyesülete 2019-ben a Magyarság Háza támogatásával (1051 Budapest, Zrínyi utca 5. – Duna Palota) rendezi meg nagyszabású, a Kárpát-medence legjobb magyar borászait felvonultató találkozóját. A “PINCESZER” – Külhoni Magyar Borászok Találkozója elnevezésű esemény még a különleges boros rendezvények sorában is igazán különlegesnek és izgalmasnak számít. A Külhoni Magyar Borászok Egyesülete elnöknek Maurer Oszkár délvidéki borászt választotta meg. A szervezet főtitkára a felvidéki Geönczeöl Attila. A három tagú elnökség tagja dr. Balla Géza is.

Az Egyesület alapításakor cél volt, hogy minden határon túlra szakadt országrész képviseltetve legyen.

“Mi, határon túlra szakadt, de a Szent István-i állam területén tevékenykedő borászok, már régóta elérkezettnek láttuk az időt arra vonatkozólag, hogy szorosabbra fogjuk az egymás közötti szakmai együttműködést. Sorsközösségünk, és az ebben a közegben konzerválódott alapvető emberi értékek és magyarságtudat, már régről barátságban tartott bennünket, de az értékeink, boraink bemutatása sikeresebb lehet, ha egy komoly összefogás keretén belül jelennek meg.” Fogalmazta meg Balla Géza (Ménes), Bott Frigyes (Muzsla), Cuk Lajos (Lendva), Kasnyik Tamás (Kürt), Maurer Oszkár (Szerémség) és Rozsman István (Lendva) 2011-ben.

 

I. PINCESZER

REGISZTRÁCIÓ: https://listamester.hu/forms/fe/2/5/4/2541.html
HONLAP: http://pinceszer.hu
FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/2414631852191690/

 

Pincészetek, borászatok

A résztvevő pincészetek, borászatok folyamatosan bővülő listája a jelentkezés sorrendjében:

1. Bott Frigyes (Bott Pince, Felvidék),
2. Heit Lóránd (HEIT Pince, Érmellék),
3. Fort Silvan (Szilágyság),
4. Štefan Rožman (Lendva),
5. Karkó Vintop (Felvidék)
6. Attila Geönczeöl (Geönczeöl Pince, Felvidék),
7. Géza Balla (Balla Géza Pincészet, Arad-Hegyalja),
8. Maurer Oszkár (Maurer Winery, Szerémség)
9. Krisztián Sass (Kárpátalja)
10.Bereczky István (Kárpátalja)
11.Varga István (Kárpátalja)
12.H&V Pincészet (Vinárstvo H&V Pinczészet, Felvidék, Muzsla)
13.Világi winery (Felvidék, Helemba)
14.Varga Attila (Felvidék, Lingó Pince)
15.Csentei Szőlőtermelők Društvo Vinogradnikov Čentiba (Mura-vidék)
16.Szitás Csaba (Felvidék, Bátorkeszi, Borvin)
17.Bóna Zoltán Pincészet (Felvidék, Bátorkeszi)
18.Árendás Pincészet (Felvidék, Muzsla)
19.Georgina vinárstvo-Georgina borászat (Felvidék)
20.Mátyás Családi pincészet – Rodinné vinárstvo (Kisújfalu, Felvidék)
21.Vinarija Pinkert (Drávaszög, Horvátország)
22.Vindulo Pincészet (Délvidék)
23.Petra Borászat (Vinarija Petra, Palics)
24. DiBonis Winery
25.Nachbil Borászat Crama Nachbil Winery (Érmellék)
26.Czapp Árpád (Érmellék)
27.Mados Attila (Érmellék)
28.Hegedűs Attila (Érmellék)
29.Csáki György Sándor (Érmellék)
30.Piheni Annamaria (Érmellék)
31.Sándor Butka (Szatmár, Avasújváros)
32.Bartos Attila (Szatmár, Avasújváros)
33.Lecvin Borászat (Szászlekence)
34.Štefan Kasnyík (Organic Wine, Kürt, Felvidék)
35.Melecsky Tibor (Kürt, Felvidék)
36.Zsolt Sütő (Strekov 1075, Kürt, Felvidék)
37.Kárásztelek Pezsgőpincészet (Carastelec Winery, Kárásztelek)
38.Móricz Árpád (Délvidék)
39.C-Winery Kasnyík Zoltán (Kürt, Felvidék)
40. Csaba Lengyel (Érmellék)
41.Fűri kastély (Château Rúbaň)
42.Gyulafehérvári Érseki Pincészet (Tóth Csaba fő pincemester)
43.Papp Péter (Nagyenyed)
44.András Emil (Nagyenyed)
45.Vass Attila (Csombord)
46.Szőnyi László (Érmellék)
47.Matusek István (Promitor Vinnorum, Galánta)

GASZTRONÓMIA

Felvidéki sajtok: Georgina Farm
Sonka, kolbász, szalámi: Ipolyszalkai Farm
La Fiesta Party Service

A lista folyamatosan frissül, bővül…

TÖBB, MINT 200 BOR

A bemutatott borok száma meghaladja majd a kétszázat.

 

PINCESZER 2019, MESTERKURZUSOK 1-3:

16:00 ÓRÁTÓL: Natúrborok és kénmentes borok világa Zsolt Sütő (Strekov 1075 – Kürt, Felvidék) és Maurer Oszkár (Maurer Winery, Szerémség, Délvidék) borászokkal és boraikkal

17:00 ÓRÁTÓL: A Zöld veltelini felvidéki szemmel Attila Geönczeöl borász-borszakíró vezetésével, 6 jellegzetes felvidéki Zöld veltelinivel (Geönczeöl Pince, Muzsla, Felvidék)

18:00 ÓRÁTÓL: Borvidékek Erdélyben és a Partiumban Géza Balla borász az “Év Bortermelője 2018” cím viselőjének előadása, erdélyi és partiumi borokkal “fűszerezve” (Balla Géza Pincészet, Arad-Hegyalja, Erdély)

 

Belépődíj a mesterkurzusokra:

Belépődíj: 2000 Ft/mesterkurzus/fő, mindhárom előadás látogatása esetén a kedvezményes belépődíj ára: 5000 Ft/fő

 

Belépődíj a rendezvényre:

A rendezvény belépődíjának ára elővételben (átutalással): 5.000 HUF. A helyszínen 6.000 HUF. Kártyás fizetésre sajnos nem lesz mód!