Bocuse d'Or selejtezőBOCUSE D’OR – 2019. október 23-án, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia által rendezett selejtezőn eldőlt, hogy kik lesznek azok, akik majd a SIRHA-n, 2020. február 5-én megmérkőznek. A Hungexpon megrendezett selejtező húsételének fő eleme a nyúl, a halételé a harcsa volt. A nyúlból készült ételhez legalább egyféle Magyarországon termő gombát és Törley Chardonnay Brut pezsgőt is kötelezően komponálni kellett. A harcsából hideg, vagy meleg előétel is készülhetett és a füstölt mangalica szalonna, házi tészta és túró is kötelező része volt az ételnek. A két étel elkészítésére mindösszesen 210 perc állt rendelkezésre.

A kóstolózsűri

  • Barna Ádám
  • Bíró Lajos
  • Danó Zoltán
  • Harmath Csaba
  • Pesti István
  • Sárközi Ákos
  • Segal Viktor
  • Szulló Szabina
  • Vajna Tamás
  • Varju Viktor

 

 A konyhai zsűri

  • Lutz Lajos
  • Nyíri Szása
  • Volenter István
  • Wolf András

 

A 6 jelölt

  • Veres István, a Babel séfje kapta a legtöbb pontot a zsűritől,
  • Palágyi Eszter (Matild Palace Budapest) lett a második
  • Haraszti Zsolt (Societé) a harmadik.
  • Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland ugyancsak ott lesz a februári döntőben

Fotók a Magyar Bocuse d’Or Akadémia facebook oldalán láthatók.

 

Csíki Sándor♣