dr. Lőrincz György borász, Pannon Bormíves CéhPANNON BORMÍVES CÉH – Az egyik, szívemnek legkedvesebb boros rendezvény minden évben, a Pannon Karácsony! Húsz évvel ezelőtt, tíz nagy tekintélyű családi pincészet megalapította a Pannon Bormíves Céhet, azzal a céllal, hogy a legmagasabb minőségű borok készítésével egy közösségként támogassák a magyar bortermelés és borkultúra felelősségteljes növekedését és fenntarthatóságát. A céh tagjai a mai napig azok az elismert és értékteremtő, magyar, családi borászatok, akiknek hitvallása és filozófiája megegyezik a Pannon Bormíves Céh általános alapelveivel, s akik

magukénak érzik a teljes Magyar Borvidék sorsát. Ahogy minden évben, 2019. december 18-án, a Corinthia Hotelben megrendezésre került a Pannon Karácsony, a Pannon Bormíves Céh évzáró rendezvénye, amelyre a Céh tagjai ezúttal is 2-2 kiemelkedő kóstoló tétellel készültek. A neves vendégeket is felvonultató esemény azért is volt különleges, mert  a Céh alapításának 20. évfordulója is éppen 2019-ben volt. Az alapítókat Ifj. Figula Mihály és Dr. Lőrincz György köszöntötte.

 

Bussay-díj 2019 – Rókusfalvy Pál

A Pannnon Karácsony  fontos esenénye, a Bussay díj átadása. A Bussay-díjat minden alkalommal ünnepélyes keretek közt adják át. A díj a Pannon Bormíves Céh által megfogalmazott köszönet a magyar szőlő- és borkultúráért vállalt áldozatos munkát végző személyek részére. A 2019-es díjátadáson ifj. Gál Tibor ismertette a Bussay-díj történetét, majd Heimann Zoltán és Bolyki János méltatták a díjazott munkásságát. A díjat ezúttal is Dr. Bussay Dorottya adta át.

A Pannon Bormíves Céh tagjai az éves taggyűlésen megrendezett szavazáson, 2019-ben egyhangúan Rókusfalvy Pálra tették voksukat, akinek ezzel az elismeréssel köszönték meg azt az eredményes munkát, amit 1999 óta Etyekért, a borvidékért és a magyar borkultúráért végez.

Rókusfalvy Pál nevét sokan műsorvezetőként ismerik, ugyanakkor már 20 éve, hogy beleszeretett a borszakmába is. Etyeken művel szőlőt, működteti a Rókusfalvy Birtokot és Fogadót, ahol az egész család együtt dolgozik. Generációkra tervez, hiszen szőlész-borász szakmérnökként végzett fia már be is állt az etyeki csapat élére.

A Pannon Bormíves Céh honlapját itt találod: https://pannonbormivesceh.hu/

Pannon Bormíves Céh, Pannon Karácsony 2019. Bussay-díj átadó. A képen: Bolyki János, dr. Bussay Dorottya, Rókusfalvy Pál és Heimann Zoltán.

Pannon Bormíves Céh, Pannon Karácsony 2019. Bussay-díj átadó. A képen: Bolyki János, dr. Bussay Dorottya, Rókusfalvy Pál és Heimann Zoltán.

 

(A Pannon Bormíves Céh honlapjának felhasználásával szerkesztette: Csíki Sándor♣)