Blog

BUDAPEST BORFESZTIVÁL – 2022. szeptember 8-11.

BUDAPEST BORFESZTIVÁL – 2022. szeptember 8-11.

31. Budapest Borfesztivál - 2022. szeptember 8-11. között a Budavári Palota teraszain! - 30 év távlatából sokunk számára már-már természetessé vált, hogy a nyártól méltó módon, egy felejthetetlen parti keretében búcsúzzunk. Nincs is erre jobb alkalom, mint a pazar...

bővebben
TERASZ SHARING – Katona Dániel séf a teraszon

TERASZ SHARING – Katona Dániel séf a teraszon

FELIX KITCHEN & BAR - A FELIX Kitchen & Bar executive séfje itthon és Franciaországban is tanult, majd hat évig Spanyolországban dolgozott. A hatból három évet a barcelonai Jordi Cruz Mas mellett töltött, akiről annyit mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy az...

bővebben
W50BR – A világ 50 legjobb étterme, 2022

W50BR – A világ 50 legjobb étterme, 2022

A világ 50 legjobb étterme 2022 – 2022 legjobb éttermei listájának első helyén a dán Geranium áll, a magyar Bocuse d'Or csapatot is korábban segítő Rasmus Kofoed séffel és társával, Søren Ledet-tel az élen. Jelenleg nyári szabadságukat töltik, de 2022. augusztus...

bővebben
AZ ARANY KAVIÁR ÉTTEREM – Wine Spectator díjas

AZ ARANY KAVIÁR ÉTTEREM – Wine Spectator díjas

ARANY KAVIÁR ÉTTEREM - Az amerikai Wine Spectator  egy poharas elismeréssel díjazta az Arany Kaviár Éttermet. Hol található olyan étterem, ami a világ legjobb borkínálatát nyújtja? Például az Arany Kaviár Étterem ilyen. Az Arany Kaviár Étterem mindig is híres volt...

bővebben
REPCEVAJ – vaj repceolajból a margarin előtt

REPCEVAJ – vaj repceolajból a margarin előtt

MARGARIN & REPCEVAJ (1854) - Eléggé közismert, hogy a margarint Hippolyte Mège Mouriès fejlesztette ki a 19. századi Franciaországban, a francia-porosz háború idején. A margarint kezdetben olcsó faggyúból készítette. Az eljárást 1869-ben szabadalmaztatta, majd...

bővebben
ÍGY FŐZ A VILÁG – How the world cooks (könyv)

ÍGY FŐZ A VILÁG – How the world cooks (könyv)

ÍGY FŐZ A VILÁG - Megjelent az "Így főz a világ" című könyv, amelyben a Budapest Airport válogatása alapján 5 földrész 48 országa kapott helyett. A könyvben szereplő ételeket Szikra Gabriella, A Konyhám Stúdió séfje készítette el. Az ételfotók Őszy-Tóth Gábrielt...

bővebben
CHILI – A világ legerősebb paprikái 2022-ben!

CHILI – A világ legerősebb paprikái 2022-ben!

A VILÁG LEGERŐSEBB PAPRIKÁJA - A legerősebb cím évjárattól függően is, évről-évre változik. Ismerd meg, hogy melyek a világ legerősebb paprikái. Gyilkosan erős! A csípős "ízről" - a rend kedvéért - annyit, hogy a csípőst a köznyelv ugyan ízként határozza meg, azonban...

bővebben
JÓTÉKONYSÁGI BORÜNNEP – Kárpátaljáért, 06.25.

JÓTÉKONYSÁGI BORÜNNEP – Kárpátaljáért, 06.25.

BORMEDENCE KÁRPÁTALJA - Jótékonysági borünnep Kárpátaljáért. A jótékonysági rendezvény bevétele több, mint 10 kárpátaljai borász család megélhetését fogja segíteni. 2022. június 25-én (szombat) 16:30-21:30 között rendhagyó Bormedence eseményre kerül sor. A ’Bormedence...

bővebben
11. ROSALIA FESZTIVÁL – Rosé és Pezsgő Liget

11. ROSALIA FESZTIVÁL – Rosé és Pezsgő Liget

ROSALIA FESZTIVÁL, 2022. JÚNIUS 10-12. - Nincs is jobb alkalom egy kis nyár elejei bemelegítésre, mint Városliget ikonikussá vált, óriás kerti partija, a Rosalia Fesztivál, ahol minden megtalálható, ami egy szédületes hétvégéhez kell. A fantasztikus rosé kínálat...

bővebben
A MAGYAR BOR AKADÉMIA – új elnöke: Koch Csaba

A MAGYAR BOR AKADÉMIA – új elnöke: Koch Csaba

KOCH CSABA - a Magyar Bor Akadémia új elnöke. A Magyar Bor Akadémia idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját. A kerek évforduló egybeesik az Akadémia elnökségének tisztújításával, amely új lendületet adhat az Akadémia működésének is. Az elnökséget a 168 fős tagság...

bővebben
CSOKOLÁDÉ BIBLIA – a „Le Cordon Bleu” recepjei

CSOKOLÁDÉ BIBLIA – a „Le Cordon Bleu” recepjei

CSOKOLÁDÉ BIBLIA - LE CORDON BLEU (könyv) - Néhány hónappal ezelőtt, 2021. decemberében került piacra a Geopentől - a Larousse Gasronomique és más értékes könyvek kiadójától - egy csokoládé könyv. A könyvben a francia cukrásziskola híres séfjeinek 180 csokoládés...

bővebben
ZSOLT BÉLA – AZ ÉTKEZŐKOCSIBAN

ZSOLT BÉLA – AZ ÉTKEZŐKOCSIBAN

MAGYAR KONYHA - A gasztronómiatörténet mindig is érdekelt, amire a FOOD&WINE számos írása a példa. Újabban ez az érdeklődés könyvek alakjában is bizonyítást nyer. 2022. januárjában az esztergomi Keresztény Múzeum kiadásában jelent meg az "Ételek a prímás asztalról...

bővebben
FURMINT FEBRUÁR – Furmint Nagykóstoló május 19

FURMINT FEBRUÁR – Furmint Nagykóstoló május 19

FURMINT FEBRUÁR 2022 - MÁJUSBAN - A Furmint Február hagyományai tizenkét éves múltra tekintenek már vissza - idén azonban az alliteráló szókapcsolatot a pandémia miatt kialakult helyzet némileg megtorpedózta - ám a fajta mégis megér egy Nagykóstolót!  A Furmint...

bővebben
ÉV ÉTTERME – Audi-Dining Guide díjátadó gála!

ÉV ÉTTERME – Audi-Dining Guide díjátadó gála!

AUDI-DINING GUIDE ÉV ÉTTERME DÍJÁTADÓ GÁLA - Május 16-án rendezik meg az Audi - Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, mely a magyar gasztronómiai élet legjelesebb díjátadó eseménye.  A Dining Guide 2005 óta minden évben megrendezi az Év Étterme Gálát, és ott kerül...

bővebben
A NYUGATI VEGETÁRIÁNUS – magányossága

A NYUGATI VEGETÁRIÁNUS – magányossága

A VEGETÁRIÁNUSOK - "A vegetáriánusok, kik tudniillik húst sohasem, csak zöldségfélét, de azt is zsirtalan esznek, társulatot alapítottak, hogy eszméiket az emberiség körében elterjeszszék. Abból indultak ki, hogy minden rossz, minden gonosz, a mi az emberekkel...

bővebben
IKON – Új Piano Bar & Bistro nyílt Pesten!

IKON – Új Piano Bar & Bistro nyílt Pesten!

IKON PIANO BAR & BISTRO - 2022. május 4-én megnyílt a város legújabb és minden bizonnyal legkorszerűbb (és legszebb) piano bárja. Ahogy az lenni szokott, a tulajdonos a piano bárok ismerője és nagy kedvelője. Ezért is választotta ezt a műfajt. A Kazinczy utca 5....

bővebben
VISUS – a Disznókő jótékony célú hárslevelűje

VISUS – a Disznókő jótékony célú hárslevelűje

VISUS - A VISUS a Disznókő Szőlőbirtok jótékony célra felajánlott Hárslevelűje. A Disznókő Szőlőbirtok a kitűnő 2021-es évjáratból egy limitált mennyiségben piacra kerülő, új és különleges történetével is kimagasló száraz borral jelenik meg.  Az intenzív ízvilágú...

bővebben
MICHELIN GUIDE – Hát, megértük végre ezt is!

MICHELIN GUIDE – Hát, megértük végre ezt is!

MICHELIN GUIDE 2022 - A MICHELIN Guide mostantól magyar vidéki éttermeket is ajánl. Miután - mint írják - már 30 éve szemlézi a budapesti éttermeket, a MICHELIN Guide most vidékre is kiterjeszti ajánlásait. Hát, megértük ezt is! Mint a sajtóközleményben áll: Még ebben...

bővebben
ETYEKI PIKNIK 12 – Áprilisi Szörpisvan!

ETYEKI PIKNIK 12 – Áprilisi Szörpisvan!

ETYEK 2022. ÁPRILIS 9-10 - Nyitott pincékkel jön az Etyeki Piknik 12 első eseménye az Áprilisi Szörpisvan! Április 9-10-én indul az Etyeki Piknik 12! Áprilisi Szörpisvan az első "állomás" neve, amelyben a hangsúly az "is" szócskán van, mert nem maradnak zárva se a...

bővebben
BADACSONY – Idén is visszatér New Yorkba!

BADACSONY – Idén is visszatér New Yorkba!

2022. ÁPRILIS 9-ÉN - Badacsony idén is visszatér a New York Palotába! Április 9-én Budapestre látogat a Badacsonyi Borvidék. A vendégeket gazdag kínálat várja Badacsony kiemelkedő boraiból a New York Palota Róma termében. Újult lendülettel, hatalmas várakozással,...

bővebben
JÓL ODACSAPTAK! – Orosz helyett ukrán szósz!

JÓL ODACSAPTAK! – Orosz helyett ukrán szósz!

OROSZ HELYETT UKRÁN SZÓSZ! - Csapást, csapás után mérünk! A Wisconsin’s National Mustard Museum a háború végéig nem szerepelteti az orosz mustárt a kiállításain, de csapás érte az orosz vodkát is. Az amerikaiak kedvelt orosz vodkája, a Stoli (Stolichnaya) is a...

bővebben
PÁRISI PASSAGE – Bocuse d’Or nyitóesemény

PÁRISI PASSAGE – Bocuse d’Or nyitóesemény

PÁRISI PASSAGE - Bocuse d'Or nyitóesemény a Párisi Passage-ban. 2016 után idén ismét Magyarországon zajlik a Bocuse d'Or európai kontinensdöntője szerdán és csütörtökön. Az esemény előestéjén Lutz Lajos executive chef vezetésével a Párisi Passage Café & Brasserie...

bővebben
VILLÁNY – Villány eddig is a legek földje volt

VILLÁNY – Villány eddig is a legek földje volt

VILLÁNY - Villány eddig is a legek földje volt, legdélibb borvidékünkről került ki ugyanis a legtöbb Év Bortermelője, itt a legtöbb a napos órák száma és alighanem itt a legnagyobb a „pincesűrűség”, azaz az egy főre jutó működő pince. Az idelátogatók száma is évről...

bővebben
WINELOVERS GRAND – 2022. március 19. Corinthia

WINELOVERS GRAND – 2022. március 19. Corinthia

WINELOVERS GRAND - 2022. március 19-én ismét a borok kerülnek a középpontban a Corinthia Budapest impozáns termeiben. A Winelovers Grand az év első borfesztiválja hazai és nemzetközi borok óriási kínálatával. Az eseményen több mint 150 hazai bor- és pezsgőmárka...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

17.

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 08 Május
Időjárás: Budapest
+14

Max.: +16° Min.: +10°

Páratartalom: 50%

Szél: ENE - 12 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.