Blog

A MAGYAR VEGETARIANIZMUS – korai története

A MAGYAR VEGETARIANIZMUS – korai története

MAGYAR VEGETÁRIÁNUSOK ÉS ANTIALKOHOLISTÁK - Kádár János 1985 decemberében, a Szovjetunióban bevezetett alkoholtilalomra reagálva a következőket mondta az MSZMP Békés Megyei Pártbizottságának ülésén a békés megyei elvtársaknak, Békéscsabán: „Sok ember mosolyog a...

bővebben
TEPERTŐS POGÁCSA – élesztős-, vagy leveles?

TEPERTŐS POGÁCSA – élesztős-, vagy leveles?

TEPERTŐS POGÁCSA - Az Új Idők figyelemre méltó lap volt. Mint az Arcanum írja róla: "Az Új Idők 1894 és 1949 között megjelenő szépirodalmi, művészeti, képes hetilap és kritikai szemle volt, első száma 1894 december 18-án jelent meg. Kiötlője és kiadója a korszak...

bővebben
KREINBACHER PEZSGŐ – jó évjárat a 2022-es

KREINBACHER PEZSGŐ – jó évjárat a 2022-es

KREINBACHER PEZSGŐ - Semmi ok az aggodalomra! A hosszan tartó aszály ellenére is jó szüreten van túl a Kreinbacher Birtok. A rendkívül meleg nyári időjárás ellenére jó évjáratban bizakodhatnak a tradicionális pezsgők készítői külföldön és idehaza egyaránt. A...

bővebben
PUSZTA KOKTÉL: zavarba ejtő konyhai örökségünk

PUSZTA KOKTÉL: zavarba ejtő konyhai örökségünk

PUSZTA KOKTÉL & KONYHAI ÖRÖKSÉGÜNK - A diópálinka ugyan különösebben nem ejt zavarba, de puszta koktél annál inkább. Főleg mindaz, ami róla, róluk eszembe jutott. Kezdjük talán az örökséggel és diópálinka receptjével: „Ha a diópálinka recipéje megboldogult jó...

bővebben
MICHELIN 2022 – csillageső Magyarországon

MICHELIN 2022 – csillageső Magyarországon

MICHELIN GUIDE 2022 - Érdemes volt az égre nézni. Michelin csillageső Magyarországon a MICHELIN Guide 2022-es kiadásában. Összesítve: a MICHELIN Guide Hungary első kiadása 62 (jól látod: hatvankettő) éttermet ajánl. Van 2 új kétcsillagos és 2 új egycsillagos étterem...

bővebben
ANDRÁSSY KÚRIA&SPA – Wellness Tokaj-Hegyalján

ANDRÁSSY KÚRIA&SPA – Wellness Tokaj-Hegyalján

ANDRÁSSY KÚRIA & SPA, TARCAL - A kúria épülete hosszú ideig az Andrássyk tulajdonában állt, hotelként pedig 2008-ban nyitotta meg először kapuit. A hotelt 2019 óta tulajdonolja és üzemelteti a BDPST Group. A régió szépségét és a ház múltját bemutató, egyedülálló...

bővebben
KISTÜCSÖK FOOD&ROOM – Harminc éves a Kistücsök

KISTÜCSÖK FOOD&ROOM – Harminc éves a Kistücsök

30 ÉVES A KISTÜCSÖK - Novemberben ünnepli 30. születésnapját a balatonszemesi Kistücsök Food & Room****. A jeles évforduló apropóján gasztronómiai programsorozattal készül az étterem csapata.  Idén novemberben pontosan három évtizede annak, hogy Csapody Balázs...

bővebben
BOTANIQ TURAI KASTÉLY – legjobb fine-dining

BOTANIQ TURAI KASTÉLY – legjobb fine-dining

CLARISSE ÉTTEREM -  Az International Dining Awards versenyén a BOTANIQ Turai Kastély Clarisse étterme sikeresen elnyerte a „Magyarország legjobb fine-dining éttermének” járó díjat.Az étterem, mely a szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján is legjobbnak bizonyult...

bővebben
ÉV BORTERMELŐJE 2022 – Most ki lesz a nyertes?

ÉV BORTERMELŐJE 2022 – Most ki lesz a nyertes?

ÉV BORTERMELŐJE 2022 - Idén is az „Év Bortermelője 2022” cím öt jelöltje mutatkozik be a "Borest a Bor Akadémián" rendezvényen. Vajon ki lesz közülük az Év Bortermelője 2022-ben Magyarországon? Az év végéhez közeledve a borász szakma és a magyar bor iránt érdeklődő...

bővebben
VINCE  GÁLA 2022 – megújult VINCE PLATFORM

VINCE GÁLA 2022 – megújult VINCE PLATFORM

VINCE GÁLA - 2022. november 19-én a Vince ismét megrendezi a Vince Gálát, hazánk kiemelt jelentőségű borünnepét, amely a most elindult Vince-platform egyfajta első „mérföldköve” és debütáló eseménye is lesz egyben. A szervezők a „boralkotások” bemutatására is...

bővebben
VILLÁNYI FRANC & FRANC 2022 – a franc fővárosa

VILLÁNYI FRANC & FRANC 2022 – a franc fővárosa

FRANC & FRANC 2022 - Novemberben két álló napig újra Villány a cabernet franc világvárosa. Minden eddiginél komolyabb nemzetközi borkínálat, izgalmas szakmai előadások és szélesre tárt pinceajtók várják november 25-én és 26-án a Villányba érkező vendégeket. A...

bővebben
AGÁRDI PÁLINKA – Agárdi Amphora világpremier

AGÁRDI PÁLINKA – Agárdi Amphora világpremier

AGÁRDI AMPHORA - Az Agárdi közel három éves előkészítő munka után mutatta be portfóliójának új termékeit, amelyek igazi világszenzációnak számítanak, hiszen először készültek kereskedelmi forgalomban is kapható, amforában érlelt pálinka különlegességek. Az Agárdi...

bővebben
VILLA GYETVAI – Balatonfüred, Bor és Kultúra

VILLA GYETVAI – Balatonfüred, Bor és Kultúra

VILLA GYETVAI BORBIRTOK - A balatonfüredi Villa a tulajdonosáról, Gyetvai Zsoltról kapta a nevét. Ez az épület a Villa Gyetvai lett a Balatonfüred-Csopaki borvidéken található a borbirtok neve is. A 10 hektáron működő pincészet ültetvényei Tihanyban, Aszófőn,...

bővebben
SZÉK – budapesti székely étterem

SZÉK – budapesti székely étterem

SZÉK ÉTTEREM - „Hagyományos ízek szokatlan köntösben” – így jellemezte az immár két éve – Budapest belvárosában – megnyitott székely gourmet étterem ügyvezetője az új étlapjukon megjelent Kárpát Burgert, aminek az alapja a töltött káposzta lett. A különleges ízek és...

bővebben
TORDAI POGÁCSA – minden idők legnagyobb jósága

TORDAI POGÁCSA – minden idők legnagyobb jósága

TORDAI POGÁCSA - "Torda magában véve is specziális városa bérczes kis hazánknak; a tordai pecsenye, tordai pogácsa, tordai malacz, országosan ismeretes speczialitások. Torda fekvése is gyönyörű; szőlőhegyekkel környezve, a kanyargó Aranyos mellett, melynek partjain a...

bővebben
POMO D’ORO – 20. születésnapját ünnepli a pomo

POMO D’ORO – 20. születésnapját ünnepli a pomo

TRATTORIA POMO D'ORO 2002-2022 - Az Arany János utca aranyalmája, a Trattoria Pomo d'Oro és vele az egész "Via Italia" ezekben a napokban ünnepli az étterem indulásának 20. évfordulóját. 20 évvel ezelőtt, 2002. október 6-án kezdődött egy történet az Arany János utca...

bővebben
MÁK ÉTTEREM – MÁKtájak: farmtól a MÁK bisztróig

MÁK ÉTTEREM – MÁKtájak: farmtól a MÁK bisztróig

MÁK ÉTTEREM - MÁKtájak // Ősz nyugaton, avagy: „farm-to-MÁK”: tájak, hangulatok, történetek – a MÁK tányérokon. S, mindez, mindeddig nem lenne teljesen világos: októberben új menü-koncepcióval debütált a MÁK. A „farm-to-MÁK” jegyében az étterem csapata országjárásra...

bővebben
SOMLÓI JUHFARK ÜNNEP 2022 – október 22. Somló

SOMLÓI JUHFARK ÜNNEP 2022 – október 22. Somló

SOMLÓI JUHFARK ÜNNEP 2022 - Nagy sétálókóstoló 17 pincészet 27 Juhfark borával, Somlón. Október 22-én hetedik alkalommal rendezik meg a somlói borászok összefogásával a Juhfark reprezentatív bemutatóját, ahol az elmúlt évek legjobb tételeit kóstolhatja meg a közönség,...

bővebben
MINIMA – mediterrán bisztró, Belgrád rakpart

MINIMA – mediterrán bisztró, Belgrád rakpart

MINIMA - Mínima néven nyílt új mediterrán bisztró a Belgrád rakparton. A tulajdonos, Lehoudis Andreas új bisztrót alapított, hogy - a görög konyha után - tovább tágítsa a kereteket, és nálunk is népszerűsítse és újragondolja a mediterráneum legkiválóbb fogásait. Ezek...

bővebben
A KÁVÉ NAPJA 2022 – október 2. Akvárium

A KÁVÉ NAPJA 2022 – október 2. Akvárium

A KÁVÉ NAPJA 2022 - Magyarországon tizedik alkalommal ünnepeljük a kávé világnapját "A Kávé Napja" esemény keretében. 2022. október 2-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub, ahol hazai pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, kávégépkereskedők és baristák...

bővebben
GUNDEL – Gundel-leszármazottak találkozója

GUNDEL – Gundel-leszármazottak találkozója

GUNDEL LESZÁRMAZOTTAK - 3 év kihagyás után, idén ismét megrendezték a Gundel leszármazottak találkozóját. Közel 70 családtag vett részt a 130 éves Gundel Palota falai között, az Erzsébet bálteremben tartott összejövetelen. Angliában, Németországban, Svájcban,...

bővebben
HÁBORÚS RECEPTEK – hadi hal és hideg almaleves

HÁBORÚS RECEPTEK – hadi hal és hideg almaleves

HÁBORÚS RECEPTEK - Az "Érdekes Újság" 1915. szeptember 26-ai számában egy takarékosságra tanító szakácskönyvet magasztal. Mint írják: "A háború mindnyájunkat arra kényszerít, hogy táplálékunkban takarékoskodjunk. Nagy gondja a háziasszonyoknak, hogy a mai drágaságban...

bővebben
BUDAPEST BORFESZTIVÁL – 2022. szeptember 8-11.

BUDAPEST BORFESZTIVÁL – 2022. szeptember 8-11.

31. Budapest Borfesztivál - 2022. szeptember 8-11. között a Budavári Palota teraszain! - 30 év távlatából sokunk számára már-már természetessé vált, hogy a nyártól méltó módon, egy felejthetetlen parti keretében búcsúzzunk. Nincs is erre jobb alkalom, mint a pazar...

bővebben
TERASZ SHARING – Katona Dániel séf a teraszon

TERASZ SHARING – Katona Dániel séf a teraszon

FELIX KITCHEN & BAR - A FELIX Kitchen & Bar executive séfje itthon és Franciaországban is tanult, majd hat évig Spanyolországban dolgozott. A hatból három évet a barcelonai Jordi Cruz Mas mellett töltött, akiről annyit mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy az...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Április
Időjárás: Budapest
+21

Max.: +27° Min.: +13°

Páratartalom: 52%

Szél: SSE - 19 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.