Blog

VILLA GYETVAI – Balatonfüred, Bor és Kultúra

VILLA GYETVAI – Balatonfüred, Bor és Kultúra

VILLA GYETVAI BORBIRTOK - A balatonfüredi Villa a tulajdonosáról, Gyetvai Zsoltról kapta a nevét. Ez az épület a Villa Gyetvai lett a Balatonfüred-Csopaki borvidéken található a borbirtok neve is. A 10 hektáron működő pincészet ültetvényei Tihanyban, Aszófőn,...

bővebben
SZÉK – budapesti székely étterem

SZÉK – budapesti székely étterem

SZÉK ÉTTEREM - „Hagyományos ízek szokatlan köntösben” – így jellemezte az immár két éve – Budapest belvárosában – megnyitott székely gourmet étterem ügyvezetője az új étlapjukon megjelent Kárpát Burgert, aminek az alapja a töltött káposzta lett. A különleges ízek és...

bővebben
TORDAI POGÁCSA – minden idők legnagyobb jósága

TORDAI POGÁCSA – minden idők legnagyobb jósága

TORDAI POGÁCSA - "Torda magában véve is specziális városa bérczes kis hazánknak; a tordai pecsenye, tordai pogácsa, tordai malacz, országosan ismeretes speczialitások. Torda fekvése is gyönyörű; szőlőhegyekkel környezve, a kanyargó Aranyos mellett, melynek partjain a...

bővebben
POMO D’ORO – 20. születésnapját ünnepli a pomo

POMO D’ORO – 20. születésnapját ünnepli a pomo

TRATTORIA POMO D'ORO 2002-2022 - Az Arany János utca aranyalmája, a Trattoria Pomo d'Oro és vele az egész "Via Italia" ezekben a napokban ünnepli az étterem indulásának 20. évfordulóját. 20 évvel ezelőtt, 2002. október 6-án kezdődött egy történet az Arany János utca...

bővebben
MÁK ÉTTEREM – MÁKtájak: farmtól a MÁK bisztróig

MÁK ÉTTEREM – MÁKtájak: farmtól a MÁK bisztróig

MÁK ÉTTEREM - MÁKtájak // Ősz nyugaton, avagy: „farm-to-MÁK”: tájak, hangulatok, történetek – a MÁK tányérokon. S, mindez, mindeddig nem lenne teljesen világos: októberben új menü-koncepcióval debütált a MÁK. A „farm-to-MÁK” jegyében az étterem csapata országjárásra...

bővebben
SOMLÓI JUHFARK ÜNNEP 2022 – október 22. Somló

SOMLÓI JUHFARK ÜNNEP 2022 – október 22. Somló

SOMLÓI JUHFARK ÜNNEP 2022 - Nagy sétálókóstoló 17 pincészet 27 Juhfark borával, Somlón. Október 22-én hetedik alkalommal rendezik meg a somlói borászok összefogásával a Juhfark reprezentatív bemutatóját, ahol az elmúlt évek legjobb tételeit kóstolhatja meg a közönség,...

bővebben
MINIMA – mediterrán bisztró, Belgrád rakpart

MINIMA – mediterrán bisztró, Belgrád rakpart

MINIMA - Mínima néven nyílt új mediterrán bisztró a Belgrád rakparton. A tulajdonos, Lehoudis Andreas új bisztrót alapított, hogy - a görög konyha után - tovább tágítsa a kereteket, és nálunk is népszerűsítse és újragondolja a mediterráneum legkiválóbb fogásait. Ezek...

bővebben
A KÁVÉ NAPJA 2022 – október 2. Akvárium

A KÁVÉ NAPJA 2022 – október 2. Akvárium

A KÁVÉ NAPJA 2022 - Magyarországon tizedik alkalommal ünnepeljük a kávé világnapját "A Kávé Napja" esemény keretében. 2022. október 2-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub, ahol hazai pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, kávégépkereskedők és baristák...

bővebben
GUNDEL – Gundel-leszármazottak találkozója

GUNDEL – Gundel-leszármazottak találkozója

GUNDEL LESZÁRMAZOTTAK - 3 év kihagyás után, idén ismét megrendezték a Gundel leszármazottak találkozóját. Közel 70 családtag vett részt a 130 éves Gundel Palota falai között, az Erzsébet bálteremben tartott összejövetelen. Angliában, Németországban, Svájcban,...

bővebben
HÁBORÚS RECEPTEK – hadi hal és hideg almaleves

HÁBORÚS RECEPTEK – hadi hal és hideg almaleves

HÁBORÚS RECEPTEK - Az "Érdekes Újság" 1915. szeptember 26-ai számában egy takarékosságra tanító szakácskönyvet magasztal. Mint írják: "A háború mindnyájunkat arra kényszerít, hogy táplálékunkban takarékoskodjunk. Nagy gondja a háziasszonyoknak, hogy a mai drágaságban...

bővebben
BUDAPEST BORFESZTIVÁL – 2022. szeptember 8-11.

BUDAPEST BORFESZTIVÁL – 2022. szeptember 8-11.

31. Budapest Borfesztivál - 2022. szeptember 8-11. között a Budavári Palota teraszain! - 30 év távlatából sokunk számára már-már természetessé vált, hogy a nyártól méltó módon, egy felejthetetlen parti keretében búcsúzzunk. Nincs is erre jobb alkalom, mint a pazar...

bővebben
TERASZ SHARING – Katona Dániel séf a teraszon

TERASZ SHARING – Katona Dániel séf a teraszon

FELIX KITCHEN & BAR - A FELIX Kitchen & Bar executive séfje itthon és Franciaországban is tanult, majd hat évig Spanyolországban dolgozott. A hatból három évet a barcelonai Jordi Cruz Mas mellett töltött, akiről annyit mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy az...

bővebben
W50BR – A világ 50 legjobb étterme, 2022

W50BR – A világ 50 legjobb étterme, 2022

A világ 50 legjobb étterme 2022 – 2022 legjobb éttermei listájának első helyén a dán Geranium áll, a magyar Bocuse d'Or csapatot is korábban segítő Rasmus Kofoed séffel és társával, Søren Ledet-tel az élen. Jelenleg nyári szabadságukat töltik, de 2022. augusztus...

bővebben
AZ ARANY KAVIÁR ÉTTEREM – Wine Spectator díjas

AZ ARANY KAVIÁR ÉTTEREM – Wine Spectator díjas

ARANY KAVIÁR ÉTTEREM - Az amerikai Wine Spectator  egy poharas elismeréssel díjazta az Arany Kaviár Éttermet. Hol található olyan étterem, ami a világ legjobb borkínálatát nyújtja? Például az Arany Kaviár Étterem ilyen. Az Arany Kaviár Étterem mindig is híres volt...

bővebben
REPCEVAJ – vaj repceolajból a margarin előtt

REPCEVAJ – vaj repceolajból a margarin előtt

MARGARIN & REPCEVAJ (1854) - Eléggé közismert, hogy a margarint Hippolyte Mège Mouriès fejlesztette ki a 19. századi Franciaországban, a francia-porosz háború idején. A margarint kezdetben olcsó faggyúból készítette. Az eljárást 1869-ben szabadalmaztatta, majd...

bővebben
ÍGY FŐZ A VILÁG – How the world cooks (könyv)

ÍGY FŐZ A VILÁG – How the world cooks (könyv)

ÍGY FŐZ A VILÁG - Megjelent az "Így főz a világ" című könyv, amelyben a Budapest Airport válogatása alapján 5 földrész 48 országa kapott helyett. A könyvben szereplő ételeket Szikra Gabriella, A Konyhám Stúdió séfje készítette el. Az ételfotók Őszy-Tóth Gábrielt...

bővebben
CHILI – A világ legerősebb paprikái 2022-ben!

CHILI – A világ legerősebb paprikái 2022-ben!

A VILÁG LEGERŐSEBB PAPRIKÁJA - A legerősebb cím évjárattól függően is, évről-évre változik. Ismerd meg, hogy melyek a világ legerősebb paprikái. Gyilkosan erős! A csípős "ízről" - a rend kedvéért - annyit, hogy a csípőst a köznyelv ugyan ízként határozza meg, azonban...

bővebben
JÓTÉKONYSÁGI BORÜNNEP – Kárpátaljáért, 06.25.

JÓTÉKONYSÁGI BORÜNNEP – Kárpátaljáért, 06.25.

BORMEDENCE KÁRPÁTALJA - Jótékonysági borünnep Kárpátaljáért. A jótékonysági rendezvény bevétele több, mint 10 kárpátaljai borász család megélhetését fogja segíteni. 2022. június 25-én (szombat) 16:30-21:30 között rendhagyó Bormedence eseményre kerül sor. A ’Bormedence...

bővebben
11. ROSALIA FESZTIVÁL – Rosé és Pezsgő Liget

11. ROSALIA FESZTIVÁL – Rosé és Pezsgő Liget

ROSALIA FESZTIVÁL, 2022. JÚNIUS 10-12. - Nincs is jobb alkalom egy kis nyár elejei bemelegítésre, mint Városliget ikonikussá vált, óriás kerti partija, a Rosalia Fesztivál, ahol minden megtalálható, ami egy szédületes hétvégéhez kell. A fantasztikus rosé kínálat...

bővebben
A MAGYAR BOR AKADÉMIA – új elnöke: Koch Csaba

A MAGYAR BOR AKADÉMIA – új elnöke: Koch Csaba

KOCH CSABA - a Magyar Bor Akadémia új elnöke. A Magyar Bor Akadémia idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját. A kerek évforduló egybeesik az Akadémia elnökségének tisztújításával, amely új lendületet adhat az Akadémia működésének is. Az elnökséget a 168 fős tagság...

bővebben
CSOKOLÁDÉ BIBLIA – a „Le Cordon Bleu” recepjei

CSOKOLÁDÉ BIBLIA – a „Le Cordon Bleu” recepjei

CSOKOLÁDÉ BIBLIA - LE CORDON BLEU (könyv) - Néhány hónappal ezelőtt, 2021. decemberében került piacra a Geopentől - a Larousse Gasronomique és más értékes könyvek kiadójától - egy csokoládé könyv. A könyvben a francia cukrásziskola híres séfjeinek 180 csokoládés...

bővebben
ZSOLT BÉLA – AZ ÉTKEZŐKOCSIBAN

ZSOLT BÉLA – AZ ÉTKEZŐKOCSIBAN

MAGYAR KONYHA - A gasztronómiatörténet mindig is érdekelt, amire a FOOD&WINE számos írása a példa. Újabban ez az érdeklődés könyvek alakjában is bizonyítást nyer. 2022. januárjában az esztergomi Keresztény Múzeum kiadásában jelent meg az "Ételek a prímás asztalról...

bővebben
FURMINT FEBRUÁR – Furmint Nagykóstoló május 19

FURMINT FEBRUÁR – Furmint Nagykóstoló május 19

FURMINT FEBRUÁR 2022 - MÁJUSBAN - A Furmint Február hagyományai tizenkét éves múltra tekintenek már vissza - idén azonban az alliteráló szókapcsolatot a pandémia miatt kialakult helyzet némileg megtorpedózta - ám a fajta mégis megér egy Nagykóstolót!  A Furmint...

bővebben
ÉV ÉTTERME – Audi-Dining Guide díjátadó gála!

ÉV ÉTTERME – Audi-Dining Guide díjátadó gála!

AUDI-DINING GUIDE ÉV ÉTTERME DÍJÁTADÓ GÁLA - Május 16-án rendezik meg az Audi - Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát, mely a magyar gasztronómiai élet legjelesebb díjátadó eseménye.  A Dining Guide 2005 óta minden évben megrendezi az Év Étterme Gálát, és ott kerül...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.