KreinbacherKREINBACHER – Kreinbacher kétszer a Gourmet Fesztiválon. A Kreinbacher Birtok idén is dupla helyszínnel lesz jelen a Millenárison, hogy bizonyítsa: minden generáció számára tud újat mutatni a pezsgő és a rántott hús univerzumban is. Az egyik házban pezsgők és champagne ok széles választékával várják, a másik ban Langer Gábor executive chef modern fesztiválételeivel csábítják A látogatókat a somlói Birtokra. A Kreinbacher ez évben is a fesztivál egyik legnépszerűbb találkozópont ja kíván lenni, ezért pezsgő és champagne választékában nagy kedvencekkel és olyan tételekkel is készül, amelyek máshol, máskor

nem érhetőek el. Ez alkalommal a magnumok kerülnek a fókuszba , és nemcsak a Kreinbacher pezsgőkből, hanem a champagne okból is többet kóstolhatunk anélkül, hogy egy egész palackot meg kellene vásárolnunk . Idén három Kreinbacher magnum (Extra Dry 2018, Brut Classic 2018 és Brut Rosé 2019) mellett Piper Heidsieck és Charles Heidsieck magnumokat is poharaznak , back vintage ként pedig a 2017 es Prestige magnum utolsó palackjaira csaphatnak le a szemfülesek. A Deutz és a Pol Roger egy egy tétele pedig még nagyobb méretben pukkan, hiszen 6 literes mathusalem palackokat is bontanak. Boraikról sem szabad megfeledkezni: igazi nyárindító az újdonságként érkező Tramini 2022 és nagy visszatérő a Kőkonyha 2020, amely szinte generációváltáson ment át , hiszen majd 15 éve jelentkezett az utolsó évjárat.

Kreinbacher Birtok

Kreinbacher Bistro – Gourmet

A Kreinbacher Bistro standjánál az étteremre jellemző, a kortárs magyar és ázsiai, fúziós vonalakat hozzák majd az ételek. Langer Gábor executive chef vezetésével a Birtok étterme a rakétasebességgel fejlődő vidéki gasztronómia egyik kihagyhatatlan úti célja, ennek visszaigazolása a tavaly megszerzett Michelin ajánlás is. Konyhájára a letisztultság jellemző , ugyanakkor sosem hagyja a vendéget valami meglepő újítás nélkül , a Gourmet fesztiválon szereplő két fogás is ezt a filozófiát képviseli. A rántott borjú a generációk óta megkerülhetetlen klasszikus, a rántott hús burgonyapürével párosítás kifinomult változata. Elkészítése során modern technológiákat és prémium alapanyagokat használnak, így lesz ez egy előremutató, fiatalos, mai trendeknek megfelelő fogás. A rántott borjú ebben a formában egy signature fogása a konyhának, 4 éve szerepel az étlapon. A másik étel pedig esszenciája annak a fúziós stílusnak ami az éttermet jellemzi, hiszen tapolcai lazacpisztrángot párosítanak ázsiai ízekkel és alapanyagokkal. Könnyed, friss de emellett íz és textúra gazdag fogás. Természetesen mindkét fogáshoz Kreinbacher bor és pezsgőpárosításRa is kapunk ajánlást.

Menü

  • Rántott borjú, burgonya, uborka, snidling
  • Lazacpisztráng, pirított sushi rizs, avokádó

kreinbacher.hu kreinbacher.accenthotels.com

(A sajtóanyag felhasználásával szerkesztette: Csíki Sándor♣)