Blog

12. BADACSONY NEW YORKBAN- 2023. 04. 22.

12. BADACSONY NEW YORKBAN- 2023. 04. 22.

10. BADACSONY NEW YORKBAN - Badacsony, Magyarország egyik legkedveltebb és leghíresebb borvidéke április 22-én egy napra ismét Budapestre költözik. A jelentős múltra visszatekintő, rendkívül népszerű Badacsony New Yorkban elnevezésű borvidéki seregszemlén immár...

bővebben
SOPRONI TAVASZ BUDAPESTEN – 2023. április 21.

SOPRONI TAVASZ BUDAPESTEN – 2023. április 21.

SOPRONI TAVASZ BUDAPESTEN - Azt sokan tudják, hogy a termőhelyi gondolat mennyire fontos a borászatban is. A termőhely, mint hívószó évről évre fontosabb nem csak a szakma, de a borfogyasztók körében is, amit jól mutat az a keresletnövekedés, ami lejátszódott az...

bővebben
ÁNGÁDZSÁBUR – az erdélyi örmények ízes levese

ÁNGÁDZSÁBUR – az erdélyi örmények ízes levese

ÁNGÁDZSÁBUR LEVES - Merza Gyula az Erdélyrészi Kárpát-Egyesület értesítőjében, az "Erdély" című "turistasági, fürdőügyi és néprajzi" folyóiratban, 1895-ben "a magyar örmények ethnográfiai hanyatlásának okairól és azok orvoslásáról" értekezett. Ebből idézve: "Az örmény...

bővebben
KASZNÁRNÉ LEVES – a gazdatiszt nejének levese

KASZNÁRNÉ LEVES – a gazdatiszt nejének levese

KASZNÁRNÉ LEVES - Írtam már a Jóasszony módra készült ételekről, a Dubarry, Imperial, és Kassai módra készült sertésjaváról. A kasznárnéról azonban eddig nem esett szó, ahogy a kasznárné leveséről sem. Könnyen lehet, hogy ez a leves „Kovácsics Mátyás...

bővebben
SALÁTA LEVES – fejessaláta leves készítése

SALÁTA LEVES – fejessaláta leves készítése

FEJESSALÁTA LEVES - „Kovácsics Mátyás oktató-szakácsmester. Kormányzó Ur őfőméltósága, Zita királyné, a szerb-, bolgár- román- olasz-, török király udvarok, stb. v. ut. főszakácsa" az Új Idők gasztronómiai rovatvezetője 1926-ban jelentette meg az itt közreadott...

bővebben
GOURMET FESZTIVÁL 2023 – új gasztro-generáció!

GOURMET FESZTIVÁL 2023 – új gasztro-generáció!

GOURMET - ÚJ GASZTRO-GENERÁCIÓ - Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja a legjelentősebb hazai...

bővebben
KávéBár Bazár 2023 – kávévilág a Millenárison

KávéBár Bazár 2023 – kávévilág a Millenárison

KávéBár Bazár 2023 - Április első hétvégéjén zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizenharmadik KávéBár Bazárt, melynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatnak közel...

bővebben
METRO ÉV BORA 2023 – napfényes válogatás

METRO ÉV BORA 2023 – napfényes válogatás

METRO ÉV BORA 2023 - Forró nyarat idézik a METRO idei Év Bora válogatások: a spanyol Cepa Divisa és a magyar Kikötő kollekció március közepén került a nagykereskedelem áruházainak polcaira – és csak oda, hiszen ezeket a borokat kizárólag a METRO forgalmazza. A METRO...

bővebben
SÖR – 100 féle sör a februári sörfesztiválon

SÖR – 100 féle sör a februári sörfesztiválon

VII. INDOOR SÖRFESZTIVÁL - Két nap, 100 féle csapolt sör, egy ötcsillagos hotel és megannyi sörélmény. Mindezzel hívogat az egyetlen téli és egyben az év első sörös eseménye, a 2023. február 24-25. között, a Mariott Hotelben megrendezett a VII. Indoor Sörfesztivál. A...

bővebben
LIDL – Hurrá! Végre árcsökkenés is van!

LIDL – Hurrá! Végre árcsökkenés is van!

LIDL MAGYARORSZÁG - A naponta változó árak minden rendszeresen vásárló számára jól ismertek. A helyzet különösen az élelmiszerek árainak emelkedésében érhető tetten. Rendszeres Lidl-be járóként, törzsvásárlóként a saját pénztárcámon érezhettem én is a brutális...

bővebben
11. BORKONFERENCIA – BMC, 2023.  március 3

11. BORKONFERENCIA – BMC, 2023. március 3

11. BORKONFERENCIA - Március 3-án jön a 11. Borkonferencia . A március 3-i Borkonferencia már elérhető programját böngészve úgy tűnik, valóban húsbavágó és igen aktuális témákat feszegetnek majd a tavaszi eseményen. Vélhetően a legtöbb szakmabelit az éppen készülő...

bővebben
A MAGYAR VEGETARIANIZMUS – korai története

A MAGYAR VEGETARIANIZMUS – korai története

MAGYAR VEGETÁRIÁNUSOK ÉS ANTIALKOHOLISTÁK - Kádár János 1985 decemberében, a Szovjetunióban bevezetett alkoholtilalomra reagálva a következőket mondta az MSZMP Békés Megyei Pártbizottságának ülésén a békés megyei elvtársaknak, Békéscsabán: „Sok ember mosolyog a...

bővebben
TEPERTŐS POGÁCSA – élesztős-, vagy leveles?

TEPERTŐS POGÁCSA – élesztős-, vagy leveles?

TEPERTŐS POGÁCSA - Az Új Idők figyelemre méltó lap volt. Mint az Arcanum írja róla: "Az Új Idők 1894 és 1949 között megjelenő szépirodalmi, művészeti, képes hetilap és kritikai szemle volt, első száma 1894 december 18-án jelent meg. Kiötlője és kiadója a korszak...

bővebben
KREINBACHER PEZSGŐ – jó évjárat a 2022-es

KREINBACHER PEZSGŐ – jó évjárat a 2022-es

KREINBACHER PEZSGŐ - Semmi ok az aggodalomra! A hosszan tartó aszály ellenére is jó szüreten van túl a Kreinbacher Birtok. A rendkívül meleg nyári időjárás ellenére jó évjáratban bizakodhatnak a tradicionális pezsgők készítői külföldön és idehaza egyaránt. A...

bővebben
PUSZTA KOKTÉL: zavarba ejtő konyhai örökségünk

PUSZTA KOKTÉL: zavarba ejtő konyhai örökségünk

PUSZTA KOKTÉL & KONYHAI ÖRÖKSÉGÜNK - A diópálinka ugyan különösebben nem ejt zavarba, de puszta koktél annál inkább. Főleg mindaz, ami róla, róluk eszembe jutott. Kezdjük talán az örökséggel és diópálinka receptjével: „Ha a diópálinka recipéje megboldogult jó...

bővebben
MICHELIN 2022 – csillageső Magyarországon

MICHELIN 2022 – csillageső Magyarországon

MICHELIN GUIDE 2022 - Érdemes volt az égre nézni. Michelin csillageső Magyarországon a MICHELIN Guide 2022-es kiadásában. Összesítve: a MICHELIN Guide Hungary első kiadása 62 (jól látod: hatvankettő) éttermet ajánl. Van 2 új kétcsillagos és 2 új egycsillagos étterem...

bővebben
ANDRÁSSY KÚRIA&SPA – Wellness Tokaj-Hegyalján

ANDRÁSSY KÚRIA&SPA – Wellness Tokaj-Hegyalján

ANDRÁSSY KÚRIA & SPA, TARCAL - A kúria épülete hosszú ideig az Andrássyk tulajdonában állt, hotelként pedig 2008-ban nyitotta meg először kapuit. A hotelt 2019 óta tulajdonolja és üzemelteti a BDPST Group. A régió szépségét és a ház múltját bemutató, egyedülálló...

bővebben
KISTÜCSÖK FOOD&ROOM – Harminc éves a Kistücsök

KISTÜCSÖK FOOD&ROOM – Harminc éves a Kistücsök

30 ÉVES A KISTÜCSÖK - Novemberben ünnepli 30. születésnapját a balatonszemesi Kistücsök Food & Room****. A jeles évforduló apropóján gasztronómiai programsorozattal készül az étterem csapata.  Idén novemberben pontosan három évtizede annak, hogy Csapody Balázs...

bővebben
BOTANIQ TURAI KASTÉLY – legjobb fine-dining

BOTANIQ TURAI KASTÉLY – legjobb fine-dining

CLARISSE ÉTTEREM -  Az International Dining Awards versenyén a BOTANIQ Turai Kastély Clarisse étterme sikeresen elnyerte a „Magyarország legjobb fine-dining éttermének” járó díjat.Az étterem, mely a szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján is legjobbnak bizonyult...

bővebben
ÉV BORTERMELŐJE 2022 – Most ki lesz a nyertes?

ÉV BORTERMELŐJE 2022 – Most ki lesz a nyertes?

ÉV BORTERMELŐJE 2022 - Idén is az „Év Bortermelője 2022” cím öt jelöltje mutatkozik be a "Borest a Bor Akadémián" rendezvényen. Vajon ki lesz közülük az Év Bortermelője 2022-ben Magyarországon? Az év végéhez közeledve a borász szakma és a magyar bor iránt érdeklődő...

bővebben
VINCE  GÁLA 2022 – megújult VINCE PLATFORM

VINCE GÁLA 2022 – megújult VINCE PLATFORM

VINCE GÁLA - 2022. november 19-én a Vince ismét megrendezi a Vince Gálát, hazánk kiemelt jelentőségű borünnepét, amely a most elindult Vince-platform egyfajta első „mérföldköve” és debütáló eseménye is lesz egyben. A szervezők a „boralkotások” bemutatására is...

bővebben
VILLÁNYI FRANC & FRANC 2022 – a franc fővárosa

VILLÁNYI FRANC & FRANC 2022 – a franc fővárosa

FRANC & FRANC 2022 - Novemberben két álló napig újra Villány a cabernet franc világvárosa. Minden eddiginél komolyabb nemzetközi borkínálat, izgalmas szakmai előadások és szélesre tárt pinceajtók várják november 25-én és 26-án a Villányba érkező vendégeket. A...

bővebben
AGÁRDI PÁLINKA – Agárdi Amphora világpremier

AGÁRDI PÁLINKA – Agárdi Amphora világpremier

AGÁRDI AMPHORA - Az Agárdi közel három éves előkészítő munka után mutatta be portfóliójának új termékeit, amelyek igazi világszenzációnak számítanak, hiszen először készültek kereskedelmi forgalomban is kapható, amforában érlelt pálinka különlegességek. Az Agárdi...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.