Blog

HÚSGOLYÓ SPAGETTIVEL – Egy olasz-amerikai klasszikus

HÚSGOLYÓ ÉS SPAGETTI - Az olaszos húsgolyó, ha jól készítik, márpedig mi csak ilyenről beszélgetünk, szaftos húsból, hagymával, kenyérmorzsával, tojással vajjal, parmezánnal készül, kívánatosan paradicsomos és egy nagy adag aranyló spagetti fölött trónol, legalábbis...

bővebben

AZ ÖKÖR SÚLYA – avagy a nép (a szakértők) hangja

A NÉP HANGJA - A Nature 1907. márciusi 7-ei számában „Vox populi” (A nép hangja) címmel Darwin unokatestvérének, Sir Francis Galtonnak jelent meg egy írása. A szerző beszámol a Nyugat-Angliai Vágóállat és Baromfi Kiállításon megrendezett súlybecslő versenyről, melyen...

bővebben

ALSÓ-AUSZTRIA – népszerű a magyarok körében

ALSÓ-AUSZTRIA - folyamatos fejlesztések, növekvő népszerűség a magyar turisták körében. Ez év elejétől augusztusig már több mint 4,9 millió vendégéjszakát regisztráltak az alsó-ausztriai szállásadók, ami 4,6% -os növekedést (200 ezer éjszakai tartózkodással többet)...

bővebben

PEZSGŐ KÓSTOLÓ – a DiVino Gozsduban

PEZSGŐKÓSTOLÓ - Válogatott magyar és külföldi tételek sétálókóstolója volt a DiVino Gozsduban! A pezsgőkóstolón a DiVinoban kapható pezsgőket kóstolhattuk a következőktől: Demeter Endre, Hernyák Tomi, Homola Pincészet, Sauska, Bor és Más, Frittmann Peti. A kóstoltak...

bővebben
TARHANA ÉS TARHANA LEVES – A tarhana nem tarhonya!

TARHANA ÉS TARHANA LEVES – A tarhana nem tarhonya!

TARHANA - A tarhana egyike a Törökországban és a Közel-Keleten leggyakrabban fogyasztott fermentált élelmiszereknek, és török alakjában lényegében nem más, mint szárított, fermentált leves (vagyis nem csak a tészta!). A tarhanát főként joghurtból és búzalisztből...

bővebben

ESZTER DIVATTANÁCSAI – 2017 őszi, téli kalaptrendjei

KALAPTRENDEK 2017 - Az ősz beköszöntével megjelennek az évszak kötelező kiegészítői, a kalapok és sapkák. Praktikussága mellett (véd az időjárás változásaival szemben, vagy éppen segít elrejteni frizuránkat) egyedi megjelenést kölcsönöz viselőjének. A fejfedő stílusát...

bővebben

ANNA TANÁCSAI – Tudd meg, hogyan lélegezz helyesen!

MELLKASI ÉS HASI LÉGZÉS - Az előző írásomban olvashattatok a légzés erejéről és fontosságáról, most pedig néhány egyszerű légző gyakorlattal Ti is kipróbálhatjátok, hogy milyen változásokat lehet elérni a tudatos légzés által. Alapvetően két fő légzéstípusunk van, a...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Július
Időjárás: Budapest

+32

Max.: +34° Min.: +23°

Páratartalom: 35%

Szél: WSW - 14 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.