BUDAPESTI GASZTROKALAUZ – A Magyar Konyha magazin karácsonyi számához minden olvasónk ajándékba kap egy fantasztikus kötetet – írja a Magyar Konyha, majd így folytatja: „A Top 10 Budapest gasztrokalauz idén már 300 címmel jelentkezik. A kiadványban 30 X Top 10 helyet ajánlunk, amelyből 130 új felfedezés.  Tesztelőcsapatunk három hónapon át látogatta Budapest gasztrobárjait, gourmet éttermeit, kifőzdéit, reggelizőhelyeit, újhullámos

kávézóit, kézműves sörözőit, mentes és vegán ételeket kínáló helyeit, hogy végül top tízes listákon összesítse kategóriánként a tíz legkiemelkedőbbet. Új kategóriák is megjelennek, húsimádóknak, halimádóknak és hamburger kedvelőknek.”

„Magunk sem gondoltuk, hogy röpke esztendő alatt ekkorát változik a budapesti gasztrovilág. A tavalyi kalauzban szereplő helyek közül megszűnt, vagy jelentőségét veszítette száz cím, közben meg született százhuszonhét újabb. Reneszánszát éli a magyar konyha (számtalan változatban), látványosan fejlődik a bisztró-, és bárkultúra, a kézműves pékségek, cukrászdák, borbárok száma úgy megszaporodott, hogy legény legyen a talpán, aki a tíz-tíz legjobbat kiválasztja közülük. Mi megtettük.A Magyar Konyha kedvenc helyei egy kiskönyvben – mindennapi használatra, nem csak ínyenceknek!”

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)