karácsonySOFITEL BUDAPEST – A Sofitel Budapest Chain Bridge idén is ünnepéllyel nyitott, hogy elvarázsolja betérő vendégeit.  Párizsban, s általában Franciaországban, az ünnepi dekorációk és fények nem csupán megszokottak, hanem várt események. A vendégek ilyenkor sorra járják a szállodákat, hogy értékeljék és megcsodálják az ünnep ötletes díszeit, fantáziadús díszleteit. A Sofitel is azon van, hogy ezt a szép hagyományt Budapesten, a belvárosi szállodák között és népszerűvé tegye, és elterjessze. December az adventi

készülődés időszaka, amikor a család és a baráti körrel eltöltött percek kerülnek középpontba. A klasszikus karácsonyi dalok tökéletes hangulatot biztosítanak a régóta áhított hátradőléshez, fagyos kezünkben egy forró csokoládéval, teával vagy borral.

Fatörzs torta rendelés a Sofitelben (december 1-23.)

A Sofitel Budapest Chain Bridge cukrászcsapata idén is újraálmodta azt az exkluzív francia édességet, amely Franciaországban tökéletesen szimbolizálja a tradíció és innováció keveredését, és elhozza a 19. századi francia népi hagyományokat. A ‘Bûche de Noël’ a nevét a fatörzsre emlékeztető formájáról kapta. A Bûche de Noël (Yule log) a francia kolóniákban, Quebec-től Belgiumig, mindenütt ismert és hagyományos, klasszikus formájában piskóta (génoise) alapú desszert, ahogy az nálunk is elterjedt. A Sofitel Budapest a híres francia édességet, a Karácsonyi fatörzset is megújította, és ezen túl minden évben más-más ízesítéssel készítve kedveskedik majd vendégeinek.  A Bûche de Noël egy különleges módja annak, hogy a karácsony és a téli napforduló megünneplésének tradícióját továbbvigyük.

„Bûche de Noël– A Karácsony, mint az ünnepi időszak fénypontja, szinte elképzelhetetlen ajándékok, meghitt dallamok, fenyőillat, színpompás fényár, na és persze a francia ünnepi desszert, a Bûche de Noël, vagyis a karácsonyi fatörzstorta nélkül. Cukrászmesterünk minden évben elkészíti egyedi, különleges fatörzstortánkat. A torta megrendelhető, de helyben is elfogyasztható előzetes megrendeléssel. Kérjük szíveskedjék figyelembe venni, hogy két munkanapra van szükségünk a rendelés elkészítéséhez.”

Kilátás a Sofitel Budapest Chain Bridge Paris Budapest étterméből

Kilátás a Sofitel Budapest Chain Bridge Paris Budapest étterméből

  • Érdemes megnézni a Sofitel Budapest Chain Bridge karácsonyi dekorációját. Sok munka, ötlet, törődés és szeretet testesül meg benne.

Csíki Sándor♣