Aqva étteremBEMUTATKOZIK AZ AQVA – A FELIX Kitchen&Bar november 15-én AQVA néven megnyitja új termét, ahol a gasztronómia és a művészet fonódik össze. A falakon kortárs művészek alkotásai jelennek meg, a tér kiegészül egy látványkonyhával és chef’s table-el, így a vendégek egy olyan környezetbe léphetnek be, ami itthon egyedülálló. A hónapban debütált Jeremy Cayron executive chef őszi-téli menüje,

ami minden eddiginél különlegesebb alapanyagokat és ízeket tartogat, Czinki Tamás Master Sommelier pedig aktuális borlapjával emelte a tétet. Ódor András új koktél-, itallappal, FELIX Luxury Spirit Collection-nel várja a nemzetközi szintű bárkultúrára igényes fogyasztókat.

 

Bemutatkozik az AQVA

Az AQVA terem nevét az épület Vízház múltja ihlette: a szivattyúház szíve a kazánterem volt, amely korábban az Ybl Budai Kreatív Ház kiállítótereként működött. Mára ez alakult át teljesen, hogy a gasztronómiát és a kortárs művészetet egyszerre befogadó közösségi színtérré válhasson. Időszakos kiállítások váltják majd itt egymást, az első tárlat az “AQVA: A Duna közelsége” nevet viseli.

Molnár Dóra kurátor és Fenyves Áron (acb Galéria)

Molnár Dóra kurátor és Fenyves Áron (acb Galéria)

Közös szervezésben az acb Galériával, Bak Imre, az Amerikában élő Dénes Ágnes és Pauer Gyula művei között ebédelhet és vacsorázhat, aki ide foglal asztalt. Az AQVA-ban egybenyitható a chef’s table tér, ami még inkább erősíti a közösségi funkciót egy hatalmas látványkonyhával, így alakítva ki az élő kapcsolatot a gasztronómia és a művészet között.

A Séfasztal

A Séfasztal

“Ez az új terem egybenyitva egy nagy, világos, kortárs tér, ahol séfünk közvetlen közelről tudja átadni gasztronómiai alkotásait. A helyszín tematikus vacsoráknak, masterclass eseményeknek egyaránt otthont ad majd.” – nyilatkozta Petar Loncarp, F&B director.

Vitello tonnato (Aqva étterem)

Vitello tonnato (Aqva étterem)

Az AQVA sajtóebédjének menüje

 

Minden korábbinál látványosabb tálalás

Az új tér megnyitójával együtt debütál Jeremy Cayron executive chef új menüje, ami még látványosabb, művészi tálalással, és olyan minőségi alapanyagokkal nyűgözi le a vendégeket, mint a Kagoshima marhahús vagy a Carabineros rák.

“Aki úgy dönt, hogy az AQVA-ban foglal helyet, a FELIX-től megszokott figyelemben és élményben részesül az itt tartózkodása alatt, mert a világ minden tájáról hozott minőségi alapanyagok iránti szenvedélyünk és odaadásunk érezhető minden egyes fogás mögött. Csapatommal az új étlapot úgy állítottuk össze, hogy figyelembe vettük a szezonális alapanyagokat és beépítettük vendégeink visszajelzéseit is. Ne feledkezzünk meg az aktuális szezonális étlapunkról sem, amelyen a szarvasgomba kap főszerepet, decemberhez közeledve pedig átállunk az ünnepi és karácsonyi ízekre.” – mondja Jeremy Cayron, executive chef.

Jeremy Cayron és Csíki Sándor

Jeremy Cayron és Csíki Sándor

 

Új borlap, borpárosítások

A megújult étlaphoz 60 új tétel és étel-borpárosítások is érkeznek, nagyratörő tervekkel. A koncepcióról Czinki Tamás Master Sommelier ezt árulta el: “A FELIX-et szeretnénk a borkedvelők paradicsomává varázsolni. Célunk, hogy minden vendégnek tudjunk olyan izgalmas tételeket mutatni, amivel az országban máshol nem találkozhat, és a látogatását egy magasabb szintre emeli. Nemcsak a borok sokszínűségével, hanem a személyzet felkészültségével is nemzetközi normákat tűztünk ki magunk elé.”

Czinki Tamás az új borlappal

Czinki Tamás az új borlappal

 

Megújult itallap, FELIX Luxury Spirit Collection

Debütál az új őszi-téli koktéllap, amit a Black Swan LAB szakmai csapata állított össze és dolgozott ki.

“Rengeteg olyan alapanyag és eszköz használatát vontuk be, ami túlmutat a napi trendeken. Próbáltunk azoknak a vendégeknek is az igényét kielégíteni, akik szeretnek bátrabb ízeket és ritkább gyűjtői tételeket is megismerni.” – mondta Ódor András, szakmai tanácsadó, Black Swan LAB

Sáfrányos risotto

Sáfrányos risotto

Gulyásleves fagylalt

Gulyásleves fagylalt

 

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣ Fotók: Balogh Kata, Eszterle Gábor és Csíki Sándor)