Rókusfalvy borvacsoraGENERÁCIÓS BORVACSORAGenerációs borvacsora a 20 éves Rókusfalvy Fogadóban, Etyeken. Hosszú évekre visszatekintő hagyomány az éveleji borvacsora a Rókusfalvy Fogadóban. Az idén 20. születésnapját ünneplő fogadó szeretné ezt az egyébként is mindig nagy várakozásokat generáló eseményt még különlegesebbé tenni,

ezért idén február 10-én, 18.30-tól generációs borvacsorát tartanak. 2 generáció, 2 borvidék és 2 étterem „küzd” majd a vendégek kegyeiért. Elég felsorolni a résztvevőket, hogy borítékolhassuk a felfokozott érdeklődést és a sikert.

A vendégszereplők a konyhában: Bíró Lajos és Bíró Dániel, a palackoknál Bock József és Bock Valér; a hazai pályán Fülöp Zoltán séf lesz a karmester, valamint Rókusfalvy Pál és Rókusfalvy Palkó lesznek a boros házigazdák.

A rutint „110 évnyi tapasztalat” biztosítja, amit Bíró Lajos, Bock József és Rókusfalvy Pál szerzett meg a gasztronómiában az elmúlt évtizedekben.  Persze a stafétát már évek óta átvették a fiatalok, mégis a két generáció tökéletes összhangban dolgozik együtt az est lebonyolítása során. Külön unikum, hogy a Rókusfalvy Fogadó konyhafőnöke – Fülöp Zoltán – Bíró Lajos mellől indult útnak a szakmában. Valóban komoly felvonulást terveznek ételekben, borokban és személyiségekben egyaránt, így garantálható az emlékezetes élmény. Regisztrálni minél előbb érdemes.

Menü

Welcome Drink – Rókusfalvy Rozépezsgő 2019

Étel- és borsor:

  1. Tojás, kaviár, gomba – Rókusfalvy Brut Pezsgő 2018
  2. Ponty, fokhagyma, paprika – Rókusfalvy Sauvignon Blanc 2021
  3. Csicsóka, császárhús, fenyőmag – Rókusfalvy Zöldveltelini 2020
  4. Borjú, szarvasgomba, petrezselyem – Rókusfalvy Pinot Noir 2018
  5. Pisztráng, hollandi, karfiol – Bock Chardonnay Barrique 2020
  6. Bárány, paraj, rozmaring – Bock Syrah 2017
  7. Pekándió, amaretto, vanília – Bock Göntéri Hárslevelű 2017

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)