Blog

HÚSVÉTI BRUNCH – ünnepi menü a Spagoban

HÚSVÉTI BRUNCH – ünnepi menü a Spagoban

SPAGO BUDAPEST - A Spago Budapest by Wolfgang Puck idén tavasszal is felejthetetlen élményeket kínál mindazok számára, akik különleges környezetben szeretnék megünnepelni a húsvétot. A kifinomult gasztronómia és az ünnepi hangulat tökéletes elegye várja a vendégeket,...

bővebben
CENTRÁL IRODALMI ZSÚR – No.1 iskolai program!

CENTRÁL IRODALMI ZSÚR – No.1 iskolai program!

CENTRÁL IRODALMI ZSÚR - Minden idők legsikeresebb középiskolai irodalmi kávéházi programja, a Centrál Irodalmi Zsúr újabb mérföldkőhöz érkezett. A tavalyi tanév elsöprő sikere után a Centrál Kávéház megnyitja a 2025/26-os tanévre vonatkozó foglalási lehetőséget, immár...

bővebben
BADACSONY NEW YORKBAN 2025 – újra itt!

BADACSONY NEW YORKBAN 2025 – újra itt!

BADACSONY NEW YORKBAN 2025 - 2025. április 5-én ismét Budapestre, a patinás New York Palota Róma termébe költözik egy napra a Badacsonyi borvidék. A tizennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Badacsony New Yorkban nagy kóstolón a borvidék kitűnő boraival,...

bővebben
15. FURMINT FEBRUÁR – idén már a tizenötödik!

15. FURMINT FEBRUÁR – idén már a tizenötödik!

15. FURMINT FEBRUÁR  - Sokkal jobban ismerjük a furmintot, mint tizenöt éve. Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Furmint Február rendezvény-sorozatot. A másfél évtizedre visszatekintve a furmint körül egy jelentős forradalom zajlott le, idén ennek eredményeit...

bővebben
13. BORKONFERENCIA – 2025. február 28-án

13. BORKONFERENCIA – 2025. február 28-án

13. BORKONFERENCIA - A „Zöld gondolatok zöldszüret helyett” alcímmel futó esemény generációs kérdésekkel, vulkanikus és bioborokkal, jó hazai és nemzetközi gyakorlatokkal, az egészségtudomány témakörét körüljáró interaktív kerekasztal-beszélgetéssel érkezik február...

bővebben
VÁROSI BORÁSZATOK – rebellis, formabontó műfaj

VÁROSI BORÁSZATOK – rebellis, formabontó műfaj

REBELLIS VÁROSI BORÁSZATOK - „Sokszor elhangzik a kérdés, hogy miért Budapesten, s miért nem egy borvidéken, ahol a „normális” borászatok működnek. Az egyszerű válaszom erre az, hogy lusta vagyok, de akad ennél összetettebb is. Van egy főállásom, két óvodás korú...

bővebben
AZ ELSŐ SZEGEDI – paprikakereskedők Bécsben

AZ ELSŐ SZEGEDI – paprikakereskedők Bécsben

AZ ELSŐ SZEGEDI PAPRIKAKERESKEDŐK - „Bár a szegedi népben nem közönséges kalmárszellem él, - írta Bálint Sándor, 1939-ben - a kor meggyorsult kapitalista tempóját főképpen tőkével nem tudta követni. A paprikakereskedelemnek a kor szükségleteihez és szabadversenyes...

bővebben
BAKOS BORÁSZAT, NADAP – jó lesz ez, felettébb!

BAKOS BORÁSZAT, NADAP – jó lesz ez, felettébb!

BAKOS BORÁSZAT, NADAP - A tulajdonosok, Bakos László, és a felesége, Bakos-Szabó Marianna 2012-ben költözött Nadapra. Marianna Békéscsabán, László Székesfehérváron nőtt fel, a közös életük Budapesten indult. László építész, Marianna környezetvédelmi mérnök, három...

bővebben
A KÁVÉ NAPJA 2024 – Akvárium, szeptember 29.

A KÁVÉ NAPJA 2024 – Akvárium, szeptember 29.

KÁVÉ NAPJA 2024 - Ismét kávéillat lepi el Budapest egyik legnépszerűbb találkozóhelyét szeptember 29-én a kávé világnapja alkalmából. Egész napos, korlátlan kávékóstolással, kávé-koktélokkal, versenyekkel, programokkal, gépekkel és eszközökkel, valamint otthonra is...

bővebben
SPAGO BUDAPEST – a Pajta és a Spago négykezese

SPAGO BUDAPEST – a Pajta és a Spago négykezese

SPAGO BUDAPEST - Négykezes vacsora a Spago Budapestben. Kiemelkedő gasztronómiai sorozat a főváros szívében. 2024 október 8-ával egy különleges gasztronómiai programsorozat veszi kezdetét, melynek a Michelin-ajánlott Spago Budapest ad helyet. Az étterem executive...

bővebben
WINELOVERS 100 – 100 legjobb magyar bor, 2024

WINELOVERS 100 – 100 legjobb magyar bor, 2024

WINELOVERS 100 - Megjelent a 100 legjobb magyar bor rangsora, és kihirdették a kategória győzteseket is. 6 magyar bor kapott Grand Gold érmet a nemzetközi zsűritől. A borverseny eredményeit szeptember 14-én szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben a...

bővebben
RÉGI MAGYAR SZŐLŐFAJTÁK – nagykóstoló május 8.

RÉGI MAGYAR SZŐLŐFAJTÁK – nagykóstoló május 8.

RÉGI MAGYAR SZŐLŐFAJTÁK - Csóka, laska, bakator… - a mesebeli nevek régi magyar szőlőfajtákat takarnak, amik egyre több borásznak nem csak a szókincsébe, de a mindennapjaiba is bekerültek az elmúlt évek során. Ezekből a különleges fajtákból készült borokat a...

bővebben
PANNON BORMÍVES CÉH – Gere Andrea az új elnök

PANNON BORMÍVES CÉH – Gere Andrea az új elnök

PANNON BORMÍVES CÉH - A Pannon Bormíves Céh Egyesület tisztújító közgyűlésén Gere Andreát (Gere Attila Pincészet, Villány) választották meg elnöknek. Gere Andrea Dr. Lőrincz Györgyöt (St. Andrea Szőlőbirtok, Egerszalók) követi a rangos pozícióban. Két neves borász,...

bővebben
AZ EREDETI JÓKAI BABLEVES – Tatán és Pesten

AZ EREDETI JÓKAI BABLEVES – Tatán és Pesten

AZ EREDETI JÓKAI BABLEVES - Jókai Móric (Mór) 1825. február 18-án (e sorok megjelenése előtt 200 esztendővel született. Jókay Móricz néven anyakönyvezték, ám ma mégis Jókai Mór néven ismerjük. "Egy anekdota szerint írótársa, Tóth Lőrinc címzett először egy...

bővebben
KÁVÉBÁR BAZÁR 2025 – jubileum a Millenárison

KÁVÉBÁR BAZÁR 2025 – jubileum a Millenárison

KÁVÉBÁR BAZÁR 2025 - Kávébajnokságok, értékes nyereményjátékok, a hazai piacon egyedülálló kávégépek és rengeteg izgalmas kóstolnivaló az ország legnagyobb kávébárjában. Idén február 15-16-án zajlik jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazárt, melynek a Millenáris B...

bővebben
BRASSÓI APRÓPECSENYE – Mi az igazság?

BRASSÓI APRÓPECSENYE – Mi az igazság?

BRASSÓI APRÓPECSENYE - „Olyan fenséges étket kaptam és olyan rég tapasztalt nagy adagban, hogy szóhoz se juthattam. Ízletes volt a hús, igazán mennyei eledel. Na, és a zsírban sült petrezselymes krumpli! Legszívesebben percekig forgattam volna a számban, hogy még ne...

bővebben
ÉJJEL IS NYITVA – a 130 éves New York Café!

ÉJJEL IS NYITVA – a 130 éves New York Café!

ÉJJEL IS NYITVA - Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legszebb kávéházaként számon tartott, az idén 130 éves New York Café. Az Erzsébet körúti ikonikus létesítmény december 13-tól január 6-ig – egyelőre tesztüzemben - éjszakai nyitvatartással várja vendégeit: éjféltől...

bővebben
MÁRTÁSOK –  rendszertana röviden és okosan

MÁRTÁSOK – rendszertana röviden és okosan

SZÓSZOK, MÁRTÁSOK - „Vichy dél'franciaországi városban, amely nemcsak gyógyforrásairól, hanem luxusélelmicikkeket előállító gyárairól is nevezetes, az ottani majonnaise-üzem egyik cégvezetőjét, egy Andrée Mascallat nevű köztiszteletben álló tisztviselőt az...

bővebben
MI FOLYIK ITT? – őszi borturizmus kampány

MI FOLYIK ITT? – őszi borturizmus kampány

BOROK JÁRATLAN UTAKON - A Magyar Bormarketing Ügynökség 2024. szeptember 20-án indította el a „Mi folyik itt? - Borok járatlan utakon” névre hallgató őszi kampányát, amelynek célja a borturizmus ösztönzése a bor kultúrával, művészetekkel és gasztronómiával való...

bővebben
GUNDEL-DÍJ 2024 – Bicsár Attila & Kovács Lázár

GUNDEL-DÍJ 2024 – Bicsár Attila & Kovács Lázár

GUNDEL KÁROLY-DÍJ 2024 - Gundel Károly (1883-1956) ikonikus jelentőségű vendéglős emlékére alapította meg a Magyar Vendéglátók Ipartestülete a szakmai szervezetek széles körű bevonásával 2014-ben a Gundel Károly–díjat. Olyan személyek részesülhetnek a díjazásában,...

bővebben
CARISSIA – interjú Bereczki Csaba borásszal

CARISSIA – interjú Bereczki Csaba borásszal

KÁRÁSZTELKI PEZSGŐPINCÉSZET - "A 773 az évjáratos termékünk, ami mindig évjáratos lesz, ez a csúcs jelenleg. A másik két Magnum tételnél az az érdekesség, hogy nem feltétlen évjáratos pezsgőt akartunk készíteni csak 2018-ban még nem voltak reserved-boraink, így nem...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 16 Április
Időjárás: Budapest
+24

Max.: +27° Min.: +12°

Páratartalom: 47%

Szél: SSE - 19 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.