10. BORKONFERENCIA – A március negyedikei Borkonferencia izgalmas, megreformált programmal jelentkezett. A szervezők gyorsítottak a tempón és az eddigieknél is jobban igyekeztek a résztvevőket bevonják az eseményekbe. A „jussunk dűlőre” alcímmel megrendezett konferencia még inkább az interaktivitás, az érdemi viták és kóstolók irányába erősített. A 10. Borkonferencia rövid előadásokkal, kóstolókkal, kerekasztal-beszélgetésekkel jelentkezett.
A 10. Borkonferencia – képekben, röviden
![A 10. Borkonferenciát Rókusfalvy Pál nyitotta meg](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/274360719_492634148912054_3804090090458731209_n.jpg)
A 10. Borkonferenciát Rókusfalvy Pál nyitotta meg
![A nyitóelőadást Dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár tartotta](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/258902559_263922629256886_3551048002494470881_n.jpg)
A nyitóelőadást Dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár tartotta
EDUKÁCIÓ kerekasztal:
![Edukáció kerekasztal: Rókusfalvy Pál (témavezető, Dr.Mészáros Gabriella (DipWSET, c. egyetemi docens, a Borkollégium társalapítója és oktatója), Horkay András (DipWSET, a CEWI alapítója és vezetője), Furják Andrea (a Borsuli vezetője), Czinki Tamás (Master Sommelier)](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/274313152_973502929966084_1068765838850738873_n.jpg)
Edukáció kerekasztal: Rókusfalvy Pál (témavezető, Dr.Mészáros Gabriella (DipWSET, c. egyetemi docens, a Borkollégium társalapítója és oktatója), Horkay András (DipWSET, a CEWI alapítója és vezetője), Furják Andrea (a Borsuli vezetője), Czinki Tamás (Master Sommelier)
Fajta a zászlón – FEHÉR BOR (védőbeszédek a fajták mellett):
![Rókusfalvy Pál és Frittmann Péter (Frittmann Borászat, Kunság) - Téma: Irsai Olivér](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/273675036_379887036906746_2409609963798330235_n.jpg)
Rókusfalvy Pál és Frittmann Péter (Frittmann Borászat, Kunság) – Téma: Irsai Olivér
![Rókusfalvy Pál és Kovács Tamás (Szent Donát Botkúria, Csopak) - Téma: Olaszrizling](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/274241008_1348250542349544_7890704032001590923_n.jpg)
Rókusfalvy Pál és Kovács Tamás (Szent Donát Botkúria, Csopak) – Téma: Olaszrizling
![Rókusfalvy Pál és Bodó Judit (BOTT Pince, Tokaj) - Téma: Furmint](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/273243715_3159312537659665_2404602899335407322_n.jpg)
Rókusfalvy Pál és Bodó Judit (BOTT Pince, Tokaj) – Téma: Furmint
ORGANIKUS MAGYAR BOROK
![Bukolyi Marcell (Bukolyi Marcell Wine Farm, Eger)](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/273872326_255005403372202_8039228234131672132_n.jpg)
Bukolyi Marcell (Bukolyi Marcell Wine Farm, Eger)
![Gere Attila (Gere Attila Pincészete, Villány)](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/274558983_1141944173217289_1713923859128834683_n.jpg)
Gere Attila (Gere Attila Pincészete, Villány)
![Major Levente (Levente Szőlőbirtok és Pince)](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/274181139_687028072714824_5412077265451286158_n-1.jpg)
Major Levente (Levente Szőlőbirtok és Pince)
CHEFEK ÉS SOMMELIER-K:
![Rókusfalvy Pál és Tónya István (Borkonyha, Budapest)](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/272800643_485532363174434_2231436961803800214_n.jpg)
Rókusfalvy Pál és Tónya István (Borkonyha, Budapest)
![Salfai-Kovács Gergely és Niszkács Anna (Onyx), valamint Rókusfalvy Pál](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/273937120_766130738106829_4993851682676099059_n.jpg)
Salfai-Kovács Gergely és Niszkács Anna (Onyx), valamint Rókusfalvy Pál
Fajta a zászlón – VÖRÖS:
![Rókusfalvy Pál és Bott Frigyes (Bott Frigyes Borászat, Muzsla) - Téma: Kékfrankos](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/274075272_931362477526126_9191268555503822077_n.jpg)
Rókusfalvy Pál és Bott Frigyes (Bott Frigyes Borászat, Muzsla) – Téma: Kékfrankos
![Ifj. Heimann Zoltán (Heimann &Fiai, Szekszárd) - Téma: Kadarka](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/273510935_632121841205725_1740944927547037743_n.jpg)
Ifj. Heimann Zoltán (Heimann &Fiai, Szekszárd) – Téma: Kadarka
![Maltinszky Csaba (Malatinszky Kúria, Villány) - Téma: Cabernet franc](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/274158622_1005123276812202_2292146361244914102_n.jpg)
Maltinszky Csaba (Malatinszky Kúria, Villány) – Téma: Cabernet franc
BORMARKETING kerekasztal:
![Rókusfalvy Pál (témavezető), Lilla O'Connor (bormarketing specialista, a Wines of Hungary UK alapítója és a Furmint February UK társalapítója), Bolyki János (Bolyki Pince. Eger), Gerendai Károly (kultúraszervező, a Vinum Praemium Alapítvány kurátora), prof. Dr. Szolniki Gergely (Geisenheimi Egyetem)](https://foodandwine.hu/wp-content/uploads/2022/03/273879562_262555522591503_340712030806756069_n.jpg)
Rókusfalvy Pál (témavezető), Lilla O’Connor (bormarketing specialista, a Wines of Hungary UK alapítója és a Furmint February UK társalapítója), Bolyki János (Bolyki Pince. Eger), Gerendai Károly (kultúraszervező, a Vinum Praemium Alapítvány kurátora), prof. Dr. Szolniki Gergely (Geisenheimi Egyetem)
- Köszönöm, ha elolvastátok! Látogassátok meg a blogot máskor is! Ha tetszett, lájkoljatok!
- Egyébként más témákban is érdemes a blogon kutakodni. A profik is használják és igazuk van. Ettől profik! A facebook oldalamon is nagyon sok kép található és az instagramon is!
- Kövessetek és a haza fényre derül!
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!