10. BORKONFERENCIA (Budapest, 2022.03.04.) – A március negyedikei Borkonferencia izgalmas, megreformált programmal jelentkezik. A szervezők gyorsítanak a tempón és az eddigieknél is jobban bevonják a résztvevőket az eseményekbe. A „jussunk dűlőre” alcímmel megrendezendő konferencia még inkább az interaktivitás, az érdemi viták és kóstolók irányába kíván erősíteni. Gyors, rövid, egymásra reflektáló előadásokkal,
kóstolókkal, két kerekasztal-beszélgetéssel jelentkeznek, amelynek aktív részeseivé szeretnék tenni a hallgatóságot is. Hozzá lehet majd szólni, kérdezni, beleszólni a kerekasztal résztvevőinek vitájába. Az első beszélgetés az edukáció fontosságáról, különböző rétegeiről szól majd Czinki Tamás (Master Sommelier), Furják Andrea (a Borsuli vezetője), Horkai András (DipWSET, a CEWI alapítója és vezetője) és dr. Mészáros Gabriella (DipWSET., c. egyetemi docens, a Borkollégium társalapítója és oktatója) részvételével.
- A Globális felmelegedés témakörében egy magyar és egy német szakértő nézeteit ismerhetjük meg dr. Lukácsy György (Egyetemi adjunktus, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) és prof. dr. Hans Reiner Schultz (elnök, Geiseinheimi Egyetem) jóvoltából.
Fehérbor kategória
Talán az egyik legizgalmasabb programelem a „Fajta a zászlón” című kétrészes rapid előadássorozat és kóstoló lesz. Ennek keretein belül kétszer három borász mond „védőbeszédet” az általa szeretett fajta mellett. A fehérbor kategóriában Kovács Tamás az Olaszrizling Bodó Judit a Furmint, Frittmann Péter pedig az Irsai Olivér, mellett érvel majd.

A fehérbor kategóriában Bodó Judit a Furmint, Frittmann Péter az Irsai Olivér, Kovács Tamás pedig az Olaszrizling mellett érvel majd.
Vörösbor kategória
A vörösbor kategóriában Bott Frigyes a kékfrankosért, ifj. Heimann Zoltán a kadarkáért, Malatinszky Csaba pedig Cabernet Francért emel szót. Valóban érdekes csata lesz ez, annál is inkább, hogy a gyakorlat irányába is elmozdulnak itt a résztvevők, hiszen mindegyik tételt meg is lehet majd kóstolni az előadások alatt.

A vörösbor kategóriában Bott Frigyes a kékfrankosért, ifj. Heimann Zoltán a kadarkáért, Malatinszky Csaba pedig Cabernet Francért emel szót.
Organikus magyar borok
Hasonlóan érdekes programelem lesz az organikus magyar borok témaköre, amelyben Bukolyi Marcellt, Gere Attilát és Major Levente lép majd a színpadra, de izgatottan várjuk a chefek és sommelier-k rapid előadásait is, amelyre az Anyukám mondta, a Borkonyha és az Onyx szakembereit várják.

Az organikus magyar borok témában előadók Bukolyi Marcellt, Gere Attilát és Major Levente
Bor és turizmus
A 10. Borkonferenciát záró második kerekasztal a bor a turizmusban témakörét boncolgatja, amelyre olyan nagyszerű szakembereket kértek föl a szervezők, mint Bolyki János (borász, tulajdonos, Bolyki Pince), Gerendai Károly (kultúraszervező, üzletember, a Vinum Praemium Alapítvány kurátora), Könnyid László (turizmusszakmai vezérigazgató-helyettes és általános vezérigazgató-helyettes, MTÜ) és prof. dr. Szolnoki Gergely (Geiseinheimi Egyetem)
Borászok Borásza
A www.aborkonferencia.hu oldalon is nyomon követhetjük a program alakulását és minden további részletet és jelentkezési feltételt is megtalálunk. Végül, de nem utolsósorban, ne feledjük, hogy az elmúlt években bevezetett hagyomány szerint ezen az eseményen hirdetik ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát, azaz itt ismerhetjük meg a Borászok Borásza díj idei jelöltjeit!
Borkonferencia 2022 – Jussunk dűlőre!
A 200 fős konferencia kiemelt célja, hogy felületet biztosítson a szőlőbor ágazatot segítő véleményformáló gondolatoknak és teret adjon a szakmát érintő érdemi kommunikációnak.
- A konferencia helyszíne: Budapest, New York Palota, 2022. március 4. www.aborkonferencia.hu
- Az esemény szervezői: Dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál

Rókusfalvy Pál
- Köszönöm, ha elolvastátok! Látogassátok meg a blogot máskor is! Ha tetszett, lájkoljatok!
- Egyébként más témákban is érdemes a blogon kutakodni. A profik is használják és igazuk van. Ettől profik! A facebook oldalamon is nagyon sok kép található és az instagramon is!
HOZZÁSZÓLÁSOK