10. BORKONFERENCIA10. BORKONFERENCIA (Budapest, 2022.03.04.) – A március negyedikei Borkonferencia izgalmas, megreformált programmal jelentkezik. A szervezők gyorsítanak a tempón és az eddigieknél is jobban bevonják a résztvevőket az eseményekbe. A „jussunk dűlőre” alcímmel megrendezendő konferencia még inkább az interaktivitás, az érdemi viták és kóstolók irányába kíván erősíteni. Gyors, rövid, egymásra reflektáló előadásokkal,

kóstolókkal, két kerekasztal-beszélgetéssel jelentkeznek, amelynek aktív részeseivé szeretnék tenni a hallgatóságot is. Hozzá lehet majd szólni, kérdezni, beleszólni a kerekasztal résztvevőinek vitájába. Az első beszélgetés az edukáció fontosságáról, különböző rétegeiről szól majd Czinki Tamás (Master Sommelier), Furják Andrea (a Borsuli vezetője), Horkai András (DipWSET, a CEWI alapítója és vezetője) és dr. Mészáros Gabriella (DipWSET., c. egyetemi docens, a Borkollégium társalapítója és oktatója) részvételével.

  • A Globális felmelegedés témakörében egy magyar és egy német szakértő nézeteit ismerhetjük meg dr. Lukácsy György (Egyetemi adjunktus, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) és prof. dr. Hans Reiner Schultz (elnök, Geiseinheimi Egyetem) jóvoltából.

Fehérbor kategória

Talán az egyik legizgalmasabb programelem a „Fajta a zászlón” című kétrészes rapid előadássorozat és kóstoló lesz. Ennek keretein belül kétszer három borász mond „védőbeszédet” az általa szeretett fajta mellett. A fehérbor kategóriában Kovács Tamás az Olaszrizling Bodó Judit a Furmint, Frittmann Péter pedig az Irsai Olivér, mellett érvel majd.

A fehérbor kategóriában Bodó Judit a Furmint, Frittmann Péter az Irsai Olivér, Kovács Tamás pedig az Olaszrizling mellett érvel majd.

A fehérbor kategóriában Bodó Judit a Furmint, Frittmann Péter az Irsai Olivér, Kovács Tamás pedig az Olaszrizling mellett érvel majd.

Vörösbor kategória

A vörösbor kategóriában Bott Frigyes a kékfrankosért, ifj. Heimann Zoltán a kadarkáért, Malatinszky Csaba pedig Cabernet Francért emel szót. Valóban érdekes csata lesz ez, annál is inkább, hogy a gyakorlat irányába is elmozdulnak itt a résztvevők, hiszen mindegyik tételt meg is lehet majd kóstolni az előadások alatt.

A vörösbor kategóriában Bott Frigyes a kékfrankosért, ifj. Heimann Zoltán a kadarkáért, Malatinszky Csaba pedig Cabernet Francért emel szót.

A vörösbor kategóriában Bott Frigyes a kékfrankosért, ifj. Heimann Zoltán a kadarkáért, Malatinszky Csaba pedig Cabernet Francért emel szót.

Organikus magyar borok

Hasonlóan érdekes programelem lesz az organikus magyar borok témaköre, amelyben Bukolyi Marcellt, Gere Attilát és Major Levente lép majd a színpadra, de izgatottan várjuk a chefek és sommelier-k rapid előadásait is, amelyre az Anyukám mondta, a Borkonyha és az Onyx szakembereit várják.

Az organikus magyar borok témában előadók Bukolyi Marcellt, Gere Attilát és Major Levente

Az organikus magyar borok témában előadók Bukolyi Marcellt, Gere Attilát és Major Levente

Bor és turizmus

A 10. Borkonferenciát záró második kerekasztal a bor a turizmusban témakörét boncolgatja, amelyre olyan nagyszerű szakembereket kértek föl a szervezők, mint Bolyki János (borász, tulajdonos, Bolyki Pince), Gerendai Károly (kultúraszervező, üzletember, a Vinum Praemium Alapítvány kurátora), Könnyid László (turizmusszakmai vezérigazgató-helyettes és általános vezérigazgató-helyettes, MTÜ) és prof. dr. Szolnoki Gergely (Geiseinheimi Egyetem)

Borászok Borásza

A www.aborkonferencia.hu oldalon is nyomon követhetjük a program alakulását és minden további részletet és jelentkezési feltételt is megtalálunk. Végül, de nem utolsósorban, ne feledjük, hogy az elmúlt években bevezetett hagyomány szerint ezen az eseményen hirdetik ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát, azaz itt ismerhetjük meg a Borászok Borásza díj idei jelöltjeit!

Borkonferencia 2022 – Jussunk dűlőre!

A 200 fős konferencia kiemelt célja, hogy felületet biztosítson a szőlőbor ágazatot segítő véleményformáló gondolatoknak és teret adjon a szakmát érintő érdemi kommunikációnak.

  • A konferencia helyszíne: Budapest, New York Palota, 2022. március 4. www.aborkonferencia.hu
  • Az esemény szervezői: Dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál
Rókusfalvy Pál

Rókusfalvy Pál

  • Köszönöm, ha elolvastátok! Látogassátok meg a blogot máskor is! Ha tetszett, lájkoljatok!
  • Egyébként más témákban is érdemes a blogon kutakodni. A profik is használják és igazuk van. Ettől profik! A facebook oldalamon is nagyon sok kép található és az instagramon is!

FOOD&WINE logo