10. Borkonferencia10. BORKONFERENCIA – A március negyedikei Borkonferencia izgalmas, megreformált programmal jelentkezett. A szervezők gyorsítottak a tempón és az eddigieknél is jobban igyekeztek a résztvevőket bevonják az eseményekbe. A „jussunk dűlőre” alcímmel megrendezett konferencia még inkább az interaktivitás, az érdemi viták és kóstolók irányába erősített. A 10. Borkonferencia rövid előadásokkal, kóstolókkal, kerekasztal-beszélgetésekkel jelentkezett.

A 10. Borkonferencia – képekben, röviden

A 10. Borkonferenciát Rókusfalvy Pál nyitotta meg

A 10. Borkonferenciát Rókusfalvy Pál nyitotta meg

A nyitóelőadást Dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár tartotta

A nyitóelőadást Dr. Feldman Zsolt, mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár tartotta

 

EDUKÁCIÓ kerekasztal:

Edukáció kerekasztal: Rókusfalvy Pál (témavezető, Dr.Mészáros Gabriella (DipWSET, c. egyetemi docens, a Borkollégium társalapítója és oktatója), Horkay András (DipWSET, a CEWI alapítója és vezetője), Furják Andrea (a Borsuli vezetője), Czinki Tamás (Master Sommelier)

Edukáció kerekasztal: Rókusfalvy Pál (témavezető, Dr.Mészáros Gabriella (DipWSET, c. egyetemi docens, a Borkollégium társalapítója és oktatója), Horkay András (DipWSET, a CEWI alapítója és vezetője), Furják Andrea (a Borsuli vezetője), Czinki Tamás (Master Sommelier)

 

Fajta a zászlón – FEHÉR BOR (védőbeszédek a fajták mellett):

Rókusfalvy Pál és Frittmann Péter (Frittmann Borászat, Kunság) - Téma: Irsai Olivér

Rókusfalvy Pál és Frittmann Péter (Frittmann Borászat, Kunság) – Téma: Irsai Olivér

Rókusfalvy Pál és Kovács Tamás (Szent Donát Botkúria, Csopak) - Téma: Olaszrizling

Rókusfalvy Pál és Kovács Tamás (Szent Donát Botkúria, Csopak) – Téma: Olaszrizling

Rókusfalvy Pál és Bodó Judit (BOTT Pince, Tokaj) - Téma: Furmint

Rókusfalvy Pál és Bodó Judit (BOTT Pince, Tokaj) – Téma: Furmint

 

ORGANIKUS MAGYAR BOROK

Bukolyi Marcell (Bukolyi Marcell Wine Farm, Eger)

Bukolyi Marcell (Bukolyi Marcell Wine Farm, Eger)

Gere Attila (Gere Attila Pincészete, Villány)

Gere Attila (Gere Attila Pincészete, Villány)

Major Levente (Levente Szőlőbirtok és Pince)

Major Levente (Levente Szőlőbirtok és Pince)

 

CHEFEK ÉS SOMMELIER-K:

Rókusfalvy Pál és Tónya István (Borkonyha, Budapest)

Rókusfalvy Pál és Tónya István (Borkonyha, Budapest)

Salfai-Kovács Gergely és Niszkács Anna (Onyx), valamint Rókusfalvy Pál

Salfai-Kovács Gergely és Niszkács Anna (Onyx), valamint Rókusfalvy Pál

 

Fajta a zászlón – VÖRÖS:

Rókusfalvy Pál és Bott Frigyes (Bott Frigyes Borászat, Muzsla) - Téma: Kékfrankos

Rókusfalvy Pál és Bott Frigyes (Bott Frigyes Borászat, Muzsla) – Téma: Kékfrankos

Ifj. Heimann Zoltán (Heimann &Fiai, Szekszárd) - Téma: Kadarka

Ifj. Heimann Zoltán (Heimann &Fiai, Szekszárd) – Téma: Kadarka

Maltinszky Csaba (Malatinszky Kúria, Villány) - Téma: Cabernet franc

Maltinszky Csaba (Malatinszky Kúria, Villány) – Téma: Cabernet franc

 

BORMARKETING kerekasztal:

Rókusfalvy Pál (témavezető), Lilla O'Connor (bormarketing specialista, a Wines of Hungary UK alapítója és a Furmint February UK társalapítója), Bolyki János (Bolyki Pince. Eger), Gerendai Károly (kultúraszervező, a Vinum Praemium Alapítvány kurátora), prof. Dr. Szolniki Gergely (Geisenheimi Egyetem)

Rókusfalvy Pál (témavezető), Lilla O’Connor (bormarketing specialista, a Wines of Hungary UK alapítója és a Furmint February UK társalapítója), Bolyki János (Bolyki Pince. Eger), Gerendai Károly (kultúraszervező, a Vinum Praemium Alapítvány kurátora), prof. Dr. Szolniki Gergely (Geisenheimi Egyetem)

10. Borkonferencia, Budapest

  • Köszönöm, ha elolvastátok! Látogassátok meg a blogot máskor is! Ha tetszett, lájkoljatok!
  • Egyébként más témákban is érdemes a blogon kutakodni. A profik is használják és igazuk van. Ettől profik! A facebook oldalamon is nagyon sok kép található és az instagramon is!
  • Kövessetek és a haza fényre derül!

FOOD&WINE logo