Victoria Evans és Koch CsabaKOCH&EVANS – A 2019-es Év Bortermelőjének, Koch Csabának, és Evans Victorianak a 2020-as Magyar Sommelier Bajnoknak idén debütált a közös borcsaládja. Koch Csaba és Evans Victoria ismeretsége hosszú időre nyúlik vissza.  Együttműködésük gyümölcse a 2021 végén debütáló Koch&Evans borcsalád. A két alapbort Koch Csaba készített el. Evans Victoria a borok házasításába, és finomhangolásba kapcsolódott be.

Az így született két bor mindkét szakember keze munkáját magán viseli. A limitált kiadású Koch&Evans borcsaládban egy Hajós-Bajai Chardonnay és egy Villányi Super Franc került. Ezek a borok a Koch Borászatban és partnereiknél, valamint több magyarországi top étteremben és borbárban érhetők el.

 

Kóstolási jegyzetek – Victoria Evans

Koch&Evans Hajós-Bajai Chardonnay 2020 – kóstolási jegyzet: „A bor halvány arany színű, a pohárban mozgatva előrevetíti a bor teltségét és sokrétűségét. Illatában intenzíven gyümölcsös és fűszeres: trópusi gyümölcsök: mangó, papaya, ananász a vezető illatjegyek, amelyek mellé csatlakozik a banán, a vanília, a szegfűszeg, a szerecsendió és a hordófűszerek. Kóstolva a bor buja és krémes. Stílusában a kaliforniai Chardonnay-kat idézi, vajas, vaníliás és hangsúlyosan gyümölcsös jellegével. A kortyban a bor rendkívüli gazdagságot tár a elénk, a lecsengése pedig hosszú percekig tart. A bor már most elképesztően komplex élményt nyújt és több éves érlelési potenciállal rendelkezik. Ez a különleges Chardonnay önállóan is nagy élményt nyújt, de szarvasgombás ételekhez, fűszeresen elkészített rák félék, sült malac, libasült és máj, sült kacsa tökéletes kísérője lehet.”

Koch&Evans Villányi Super Franc 2018 – kóstolási jegyzet: „A bor közepes intenzitású rubin színnel rendelkezik, amely színből következtethetünk a bor aromavilágára. Illatában a bor melegséget és nagyszerű fajtajelleges borélményt vetít előre. A feketeribizli, cseresznye, meggy és málna illatok sora mellett megjelennek a tölgyfahordós érlelésre utaló jegyek: a pipadohány, a füst, a grafit és a feketebors is. Kóstolva a bor savakban, tanninokban gazdag és nagyon szép harmóniát alkot a nagy testtel, és alkohollal. Egyensúlyos bor, amelyben könnyen felismerhetők a Cabernet Franc fajta jellemzői. Ízében a pirosbogyós gyümölcsök mellett a csokoládés és a kakaós jegyek dominálnak, amelyek hosszan kitartanak a kóstolás után. Fiatal bor, amely még fejlődik és minimum tíz éves érlelési potenciállal rendelkezik. Csodálatos kóstolási élményt nyújt jelenleg is, de érdemes több évre eltenni a pincébe is egy palackot. A Cabernet Franc erdei vadhúsok mellé remekül illik: a szarvas, az őz, a vaddisznó mellé, de egy marha steak mellett is szépen ki tud teljesedni a bor. A hús ételeken túl a kemény sajtokhoz is örömmel fogyasztható.”

Koch Csaba és Victoria Evans

Koch Csaba és Victoria Evans

(A sajtóanyag alapján szerkesztettre: Csíki Sándor♣)