PapagájhalFJORU – Az újdonság és hír, hogy a kifli.hu a legújabb sajátmárkás haltermékeit Fjoru néven kezdte el kínálni. A prágai gyökerű, arrafelé rohlik.cz (2014) néven ismert (rohlík=kifli), Ausztriában gurkerl.at (2020), Németországban knuspr.de (2021), hazánkban kifli.hu (2019) missziója, hogy minőségi árut biztosítson vásárlóinak, de úgy, hogy  a környezetvédelemre és a fenntartható gazdálkodásra is a szokásosnál nagyobb figyelmet fordítson. Az új termékcsoport hazai bevezetésével a Kifli.hu lehetőséget biztosít mindenki számára,

hogy a legfrissebb, ASC*/MSC** és bio minősítéssel rendelkező édesvízi és tengeri halak közül válasszanak. A kiválasztott árucikk a kifogástól számított akár 48 órán belül a vásárlók asztalán lehet. A Fjoru termékcsaládba közel 30 különböző termék tartozik, ezzel is tovább erősítve az online áruház piaci szerepét a hazai e-kereskedelmi szegmensben.

Kellemesen füstös ízű grönlandi laposhal

Kellemesen füstös ízű grönlandi laposhal

Vad keta lazac Kamcsatkáról

A tenyésztett lazacnál jóval soványabb vad keta lazac Kamcsatkáról. (Csehországban, hasonlóan Magyarországhoz, a tenyésztett, leginkább Norvégiából származó lazac különösen népszerű.)

„Nagyon fontos számunkra, hogy védjük környezetünket és egyben kiváló minőségű termékeket biztosítsunk vásárlóink számára. A most bevezetett Fjoru termékcsalád ezt a két célt teljesíti. Bízunk benne, hogy a magyar piacon ezzel az innovációval, teljesen új élményt tudunk adni ügyfeleinknek” – mondta el Klekner Peter, a Kifli.hu ügyvezetője.

 

Fjord Bohemia, Prága

A kifli.hu halszortimentje a lehető legfrissebb árukat kínálja, hiszen a vállalat közvetlen kapcsolatot épített ki a tengeri és édesvízi halászatokkal, így gyorsítva az áruszállítási folyamatokat. A Kifli.hu anyavállalata a Rohlik, együttműködést kötött a Fjord Bohemiával. Ennek részeként a csehországi központú cég Európa szívében, Prágában dolgozza fel a halakat és tengeri termékeket , melyek így közvetlenül kerülhetnek a vásárlókhoz hosszas beszállítói és ellátói láncok helyett, akár a kifogástól számított 48 óra elteltével a kiválasztott áru a vásárlók asztalán lehet.

A Fjord Bohemia prágai üzemében

A Fjord Bohemia prágai üzemében a fagyasztott hal daraboló gépnél

Fjord Bohemia - halfüstölő

Fjord Bohemia – halfüstölő

Fjord Bohemia - a lazacok feldolgozása is a cég prágai székhelyén történik

Fjord Bohemia – a lazacok feldolgozása is a cég prágai székhelyén történik

Fjord Bohemia - Néhányunknak lehetősége volt a helyet személyesen is meglátogatni (A képen balról jobbra: Szatmári Ferenc, Fiala Borcsa, Bakcsy Árpád és jómagam)

Fjord Bohemia – Néhányunknak lehetősége volt a helyet személyesen is meglátogatni. (A képen balról jobbra: Szatmári Ferenc, Fiala Borcsa, Bakcsy Árpád és jómagam)

Pompás papagájhal

A pompás papagájhal az Atlanti-óceán nyugati részén él. Elterjedési területe Florida déli részétől Brazíliáig húzódik.

Az együttműködés segítségével a Kifli.hu vásárlói biztonságos és fenntartható forrásból származó tengeri és édesvízi halakhoz tudnak hozzájutni a lehető legrövidebb időn belül. Az új termékcsoport bevezetésekor is fontos szempont volt a minőségi és széles választék. A halkínálat esetén a Kifli.hu csapata nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden esetben friss és nem újrafagyasztott termékeket kínáljon a vásárlóknak. Természetesen a sajátmárkás halválaszték mellett a Kifli.hu csapata továbbra is támogatja a hazai gazdaságokat.

    • A Kifli.hu választékában 2020 októbere óta van jelen a FrissHal Kft, az ügyvezetőtől, Máté- Kerecsenyi Zoltántól megtudtuk, hogy: “Termékeink között megtalálhatóak konyhakész friss alapanyagok, késztermékek, pástétomok és olyan prémium üveges kiszerelésű halak, melyek teljesen egyedülállóan csak a mi választékunkban érhetőek el. Jövőbeni közös célunk nem is lehetne más mint folyamatos prémium minőségű termékek kínálata vásárlóink kosarába.” A Kifli.hu-nál így a már megszokott széleskörű édesvízi halválaszték mellett tengeri halak is elérhetőek lesznek.

A kifli.hu-ról

A cseh anyacéggel rendelkező, innovatív online kiskereskedelmi vállalat a Kifli.hu eddig is kiemelkedő ütemben növekedett. A 2019-es piacra lépése óta gyakorlatilag forradalmasította az online kiskereskedelmet.  A nagy áruházláncokkal szemben, itt találkozik a kedvező ár-érték arányú minőségi termék kínálat és exkluzív szolgáltatás. Mindezek mellett a gyors és pontos kiszállítás, a kedves futárok, a fogyasztót fókuszba helyező logisztika és ügyfélszolgálat, mind hozzájárult ahhoz, hogy a Kifli.hu rövid időn belül megsokszorozza a forgalmát és a vevőinek számát.

A rohlik.cz központjában (Prága) a vállalat néhány vezetőjével is találkoztunk

A rohlik.cz központjában (Prága) a vállalat néhány vezetőjével is találkoztunk

A Rohlik csoport gyorsan Európa vezető online élelmiszer-kiszállítási szolgáltatójává nőtte ki magát. A vállalatot 2014-ben alapították azzal a céllal, hogy emelje az élelmiszerek  minőségének és szolgáltatásának színvonalát az élelmiszeriparban, és az alapító Tomáš Čupr úgy véli, hogy a vásárlók megérdemlik, hogy jobb ételeket fogyasszanak, és azokat kiváló minőségű szolgáltatással szállítsák házhoz részükre. A vállalat megszállottsága a vásárlói élményt illetően a megrendelés minden lépésénél megmutatkozik; a széles és egyedi választéktól kezdve – több mint 17 000 termék közül lehet választani – a kiváló szállítási élményig.

Tomáš Čupr, CEO, rolik.cz

Tomáš Čupr, CEO, rolik.cz (Forrás: facebook)

A Rohlik már a megrendelés idejétől számított két órán belül kiszállítja a rendelést, a 15 perces szállítási ablakok pontos betartásával. A Rohlik saját márkás tejtermékeket és húsárut is kínál ügyfeleinek, és a jövőben más termékszegmensekkel is bővíteni fogja kínálatát. A vállalat nem arra összpontosít, hogy egy kis kosarat kiszállítson, mint néhány más piaci szereplő, hanem arra, hogy kielégítse az európai családok mindennapi és változatos igényeit. Ezzel az egyedülálló ajánlattal a Rohlik arra törekszik, hogy az új, 21. századi kiskereskedők kiemelkedő példájává váljon.

 

Tények és számok:

Naponta több mint 4000 rendelés
Több, mint 40 ezer vásárló
200 futár
CNG üzemanyaggal hajtott autók
11 000 termék – folyamatosan bővülő választék
Újratölthető csomagolású termékkör

Prága

Prága

 

Logók, amelyekre figyelned érdemes

ASC LOGO*Az ASC (Aquaculture Stewardship Council) – Az ASC-t  a WWF részvételével 2009-ben alapítottak, és az egész világon a felelősségteljes haltenyésztésért száll síkra. Az ASC által tanúsított üzemekben igen szigorú feltételeket szabnak a halak védelme érdekében: így például antibiotikumokat csak orvosi felügyelet mellett és csak beteg állatoknál alkalmaznak. Emellett a vízminőség rendszeres felügyelete ugyanúgy az ASC előírásai közé tartozik, mint a haltáp ellenőrzése, amely nem származhat veszélyeztetett állományból. Ezeken felül a tanúsítvánnyal ellátott üzemeknek megfelelő szociális feltételeket és munkakörülményeket is biztosítaniuk kell. Tilos mind a diszkrimináció, mind pedig a gyermek- és kényszermunka alkalmazása, valamint garantálniuk kell a korrekt fizetéseket és a biztonsági előírások betartását.

MSC logo**MSC (Marine Stewardship Council/Tengergazdálkodási Tanács) – Az MSC egy független, közhasznú szervezet, amely védjegyével látja el a fenntartható halászatból származó haltermékeket és a tenger gyümölcseit, ezzel járulva hozzá a világ tengereinek egészséges élővilágához. Az MSC logó garantálja, hogy a csomagolásban lévő hal környezettudatosan működő halászatból származik, amely fenntartja a halállományt a jövő nemzedék számára.

 

 

Halak és borok?

A halakhoz akár vörösborokat is párosíthatunk. Hogy miképpen, s mit, mivel? Itt elolvashatod: https://foodandwine.hu/2019/07/14/halhoz-vorosbor-a-hal-es-borparositas-elmelete-es-gyakorlata/

A halakhoz akár vörösborokat is párosíthatunk. (Fotó: Bakcsy Árpád)

A halakhoz akár vörösborokat is párosíthatunk. (Fotó: Bakcsy Árpád)

(X)

(A sajtóanyag felhasználásával szerkesztette: Csíki Sándor♣)