A STEAK (mifelénk többnyire csak sült hús) több okból is megérdemli a figyelmet, leginkább azért, mert – tisztelet a kivételnek – nem tudunk húst sütni. Pedig, az elvek ismeretében, nem is annyira bonyolult, különösen, ha akad némi ismeretünk a húsokról, belső hőmérsékletekről, fűszerezésről, sütésről, pihentetésről. Aztán már megy is minden a maga útján, ahogy azt kell.
A következő filmekben erről mesélek a FIX TV nézőinek, s a blog látogatóinak.
Érdemes lehet a második részt is megnézni, mert végül csak eljutok a steak sütéséhez is. Két rész, mert óriási a téma, s minden mindennel összefügg, így aztán akad, ami kimaradt, de még szóba kerül.
Nagy kár, hogy jeltolmács nem volt a videókhoz, nélküle csak a riporternő volt élvezhető… 😉
Larion Zoé a neve. 🙂
Zoét inkább megfőzni köllene, mint sütni…
Megmondom neki. 🙂
tetszett nagyon, de sállal még jobb. 🙂
Élelmiszerismeretet tanítok egy vendéglátós iskolában, egyébként kémia-biológia szakos vagyok. Nagyon tetszenek az írásai is, de a steak-sütés a kémia oldaláról megközelítve teljesen elbűvölt. Biztosan be fogom mutatni a tanítványaimnak. Gratulálok a tevékenységéhez!
Köszönöm a dicsérő szavakat!
Nagyon hasznos volt a videó, tetszett! Sokat sütök itthon steaket, hol bélszínt, hol rostélyost. És még mindig, minden egyes sütésnél tanul és tapasztal valami újat az ember. Most a sütővel játszok…2-2 perc után a serpenyőből 160′-ra teszem be a húst 4 percre. Így lesz médium a rostélyos. Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy van értelme ezeket a 2,5 cm-es szeleteket így sütni amúgy, vagy inkább csak a vastagabb bélszínt? Serpenyőben 2 perc 40 másodperc nálam a jó idő 🙂 Illetve elég a 160 fok, vagy magasabbal érdemes kísérletezni? Köszönöm szépen válaszát!