BOCUSE d’OR (Lyon, 2013) – Széll Tamás chef és Garai Ádám commis a Bocuse d’Or döntőjében, 24 ország kiváló versenyzői közül a 10. helyezett lett. Széll Tamás, az egy Michelin-csillagos Onyx Étterem (Budapest) sous-chef-je nagyszerűen versenyzett és elismerést szerzett a hazai fine dining élvonalnak, összességében pedig a magyar szakácstársadalomnak.
Joggal, és örömmel gratulálhatunk Széll Tamásnak és a commisnak, Garai Ádámnak a koncentrált, higgadt, elkötelezett versenyzésért, és mindenkinek, szervezeteknek, személyeknek, akik a munkájukat segítették, akár csak azzal, hogy hírt adtak róla. Gratulálunk! – FOOD&WINE
Eredmények – 24 országból az első 10 legjobb
- Az első helyen Franciaország (Thibaut Ruggeri, Lenôtre étterem) végzett.
- A második Dánia (Jeppe Foldager, Søllerød Kro étterem).
- A harmadik Japán (Norijuki Hamada, Bleston Court Yukawatan étterem) lett.
- 4. Nagy-Britannia
5. Norvégia
6. Svédország
7. Egyesült Államok
8. Izland
9. Kanada - A tizedik Magyarország. Széll Tamás és Garai Ádám a rombuszhalra 716, az ír marha húsából készített ételre 639 pontot kapott a zsűritől.
- A legjobb haltál díja a norvégoké, a legjobb marhahúsért és a legjobb segítőért járó különdíj a brit csapaté lett. A legjobb Bocuse d’Or plakát, a szavazatok alapján, a magyar lett.
Hozzáteszem a releváns infót – ezt még maga Világevő se tudja, be is fog pisilni, hogy itt lát először napvilágot -, hogy Garai Ádám tőlem származó késsel (20 centis damaszkolt gyuto) segített elérni Széll Tamásnak az előkelő . helyezést.
Hapci: a tőled vásárolt kés nélkül mindez nem jöhetett volna létre. 🙂
Köszönöm az exkluzív információt! 🙂
Szép volt! Mindenkinek hatalmas gratula!!!