GYAKORLATILAG minden nap főzök valamit. Jót, s még jobbat, időnként olyat is, ami nem tetszik. A többségét le is fényképezem. Mára azonban már lemaradásba kerültem, s időm sincs mindent megírni, amit talán érdemes lenne. Előfordul, hogy szívesebben „főzök” telefonban, szingliknek tanácsot adva, receptet rögtönözve, mint meg is írva. Tavaly nyáron a VOLT Fesztiválon Katlan Tóniéknál gulyáslevest is főztem, Amolyan magam módjára készítettet a Magyar Konyha színeiben. Most megosztom az összetevőket.
Gulyásleves szürke marhából
- Hozzávalók:
- 8 kg marhalábszár,
- 3 kg marhalapocka
- 2 kg csont, lehet húsos is, de ne legyen velős
- Füstölt mangalica szalonna
- 2 kg vöröshagyma apróra vágva
- 0,2 kg fokhagyma gerezdekre bontva, tisztítva
- 1 kg paradicsom hámozva, magozva, apróra vágva (vagy konzerv)
- 4 db zellergumó zellerlevéllel együtt, mosva, tisztítva
- 7 kg burgonya, gulyáshoz felvágva
- 2 kg sárgarépa, karikára vágva
- 2 kg petrezselyem gyökér vékony karikára vágva.
- 5 db zöldpaprika
- 1 palack száraz fehérbor (furmint)
- Só, bors, pirospaprika (ha lehet: szegedi és kalocsai), babérlevél, őrölt kömény
- víz
Nagyon finom volt a gulyásleves és kedves a kiszolgálás.
Szuper recept!!! 🙂
Életem legjobb gulyáslevese volt, amit Sándornál ettem a volton.
Azóta is emlegetem… 🙂
Ennyi hozzávalóból hány adag lett? Esetleg emlékszik hány literes volt a bogrács? (kezdők kedvéért) 🙂
80-100 adag kijött belőle. 🙂