Forrás: ww2.legifotok.huA BUDAI GOURMET már hatodik éve, idén május 6 és 9 között csalogatja vendégeit ínycsiklandó kínálatával, változatos kulturális programjaival immár a Budavári Palota panorámás teraszaira. Bor, jazz és ínyenckedés ígér izgalmas élményt.

Bor, jazz, étel fesztiválok

A bor és jazz, az étel és jazz párosítása  szerencsére divatos és elterjedt. Különösen az USA jeleskedik ebben, de olyan tőlünk messzi régiói is a világnak, mint Ausztrália, vagy Új-Zéland.

.

Budai Gourmet

A jazz, bor és étel hármasa még szebb és komplexebb, s éppen ez a Budai Gourmet jellemzője. Haris György amibe eddig belefogott (és láthatóvá is vált), azt magas színvonalon meg is valósította. Jó dolgok fűződnek a nevéhez megbízható minőségben. Az előbbi állítást többek között a fejlődésének újabb lépcsőfokára jutott Budai Gourmet is igazolja.

„Minden sikerre ítélt rendezvény életében bekövetkezik az a pillanat, amikor hosszú évek fejlődése után egyszerre megújult formájában jelenik meg a közönség előtt, már-már minőségi kategóriát vált.”

„A Budai Gourmet is kinőtte korábbi kereteit, és egy regionális rendezvényből indulva országos, sőt nemzetközi porondra lép. A megújulás leglátványosabb eleme a helyszínváltás: a Budai Gourmet a méltán népszerű Millenáris Parkot maga mögött hagyva idén átköltözik a Budavári Palota panorámás teraszaira.” (Haris György a rendezvény megálmodója)

Az idei rendezvényen – a kulináris élmény-kavalkádon túl – kiemelt szerepet kap a bor és a jazz. A hegy levének szerelmesei a Budai Gourmet kiemelt vendégeként a Soproni Borvidékkel ismerkedhetnek meg. A Hűség Városából érkező poncichterek, azaz szőlősgazdák mellett természetesen egyéb tájegységek nedűit is ízlelhetik a vendégek, miközben a rendezvény színpadán fiatal jazzmuzsikusok adják egymásnak a mikrofont.

  • A belépődíj a látogatóknak: 2000Ft/nap, mely tartalmazza az elmaradhatatlan a Schott & Zwiesel kristály kóstolópoharat is. Bérlet ára 4 napra: 5000 Ft.
  • Nyitva tartás: csütörtök: 14—18-ig csak szakma részére, 18—24-ig már a közönség részére is. A további napokon: pénteken és szombaton 11—24-ig vasárnap 11—23-ig.

További információ www.budaigourmet.hu

Csíki Sándor♣

FESZTIVÁLOK télen-nyáron
ÓVILÁGI fesztiválok
21 MAGYAR VENDÉGLŐ
BORFESZTIVÁL a Budai Várban 2009
SPÁRGA KRÉMLEVES
SÁRGARÉPA krémleves

És még sok más érdekes írás…