Blog

VINGARDIUM – on the City 2023

VINGARDIUM – on the City 2023

VINGARDIUM IN THE CITY 2023 - 2023. októberében a Bálnában rendezik az ősz legnagyobb sétáló kóstolóját, a Vingardium in the City-t. Kitűnő borok, csodás budapesti panoráma, pezsdítő zene. A Bálnában életre kelő boros eseményen, 30 pincészet közel 150 féle tétele vár...

bővebben
DALNOKI BENCE – a METRO saját márka nagykövete

DALNOKI BENCE – a METRO saját márka nagykövete

METRO CHEF MÁRKA - 2023. október 24-én különleges „séfasztal” programon mutatkozott be a METRO Nagykereskedelem új saját márka nagyköveteként a Bocuse d’Or bronzérmes Dalnoki Bence. A fiatal séftehetség öt ínyencfogással mutatta be a METRO saját márkás alapanyagainak...

bővebben
AZ AGÁRDI – öt új termékkel bővíti kínálatát

AZ AGÁRDI – öt új termékkel bővíti kínálatát

AGÁRDI - A több mint 20 éves múltra visszatekintő Agárdi öt új termékkel bővíti kínálatát, melyek között megtalálható egy különleges, két különböző vulkanikus termőhelyről származó, több, mint 10 évig érlelt XO brandy, az Amphora pálinka család három új tagja,...

bővebben
MAGYAR BORMARKETING ÜGYNÖKSÉG: Buborékok Nyara

MAGYAR BORMARKETING ÜGYNÖKSÉG: Buborékok Nyara

MAGYAR BORMARKETING ÜGYNÖKSÉG - A "Buborékok nyara" kampány elsősorban az Y és Z-generáció tagjait célozza meg. A borászok aktív bevonásával szervezett kampány kiemelt célja, hogy lebontsa a fiatalokban élő boros előítéleteket, megmutassa a bor friss és innovatív...

bővebben
POZSONYI LUCSKOS KÁPOSZTA – zsemlegombóccal

POZSONYI LUCSKOS KÁPOSZTA – zsemlegombóccal

POZSONYI LUCSKOS KÁPOSZTA - a közelmúltban már írtam az erdélyi lucskos káposztáról. A témához számtalan régi lapot, forrást átnéztem, s a kutatásaim során bukkantam a szalonnás zsemlegombóccal készülő pozsonyi lucskos káposztának nevezett étel receptjére. Azért is...

bővebben
GOBBI HILDA – és a kamcsatkai lazacok esete

GOBBI HILDA – és a kamcsatkai lazacok esete

„A demizsonban csopaki rizling van, 13 fokos... - vágott közbe Péteri. - Ebben az üvegben pedig egy üveg villányi cirfandli... Szabó néni némán meredt a borosüvegre. Most mit csináljon? Rakassa vissza legalább a felét mindannak, amit készséges szomszédja hozott? Mert...

bővebben
LUCSKOS KÁPOSZTA – Ahogy nagyanyáink főzték!

LUCSKOS KÁPOSZTA – Ahogy nagyanyáink főzték!

LUCSKOS KÁPOSZTA - A Magyar Nyelvészet 6. számában (1861) Lőrincz Károly a Háromszéki nyelvjárásról szóló értekezésében szerepel a lecskáposzta kifejezés: "lecskáposzta: lucskos káposzta, zagyván főtt káposzta". Akinek a "lecs" idegenül hangzik, gondoljon csak a lecsó...

bővebben
KOLOZSVÁRI KENYÉR – finom, komlós, cőkös csoda

KOLOZSVÁRI KENYÉR – finom, komlós, cőkös csoda

A KOLOZSVÁRI KENYÉR - Hallottál már a kolozsvári kenyérről? Feltehetőleg semmit, vagy sokkal kevesebbet, mint az úton-útfélen sütött pizzáról és más olasz sütőipari termékekről. Sok jó "olasz" pékünk van már, vállaltan magyart azonban hiába is keresünk. Nem divat!...

bővebben
KOLOZSVÁRI KÁPOSZTA – Megtaláltad a recepted!

KOLOZSVÁRI KÁPOSZTA – Megtaláltad a recepted!

KOLOZSVÁRI KÁPOSZTA - Mindenki hallott róla, sokan főzték is már, még többen kóstolták. Legendás! Szeretjük, de vajon ismerjük-e eléggé? Ebben a posztban számos recepttel találkozhattok. Válasszátok ki a ízlésetekhez legközelebb állót és főzzétek meg. Ám mielőtt...

bővebben
SEBERLI LEVES – elfeledett leves és levesbetét

SEBERLI LEVES – elfeledett leves és levesbetét

SEBERLI LEVES - „Nagyon szerény étkezés volt - mondotta egy hang. - Seberli leves, tejfeles fogas, írósvajban pirult krumplicskákkal, sült libamáj rizskásával, spékelt vesepecsenye garnirozva, pulykamell kastaniákkal, marmaládos fánk, gyümölcs és sajt. Egy flaska...

bővebben
KÁDÁR ÉTKEZDE – étteremkritikám 2015-ből

KÁDÁR ÉTKEZDE – étteremkritikám 2015-ből

KÁDÁR ÉTKEZDE (2015) - 2015-ben, amikor ez az étteremkritika íródott, a Klauzál tér 9. szám alatt még működött a "Kádár étkezde". Sokak fájdalmára, mára eltűnt, bezárt. A hely emléke azonban ma is él! A kritika megjelenése óta nyolc esztendő telt el. Az étkezdéről,...

bővebben
AUGUSZT CUKRÁSZDA – Fény utcai pisztáciaünnep!

AUGUSZT CUKRÁSZDA – Fény utcai pisztáciaünnep!

AUGUSZT CUKRÁSZDA - Pisztáciaünnep a Fény utcai Auguszt Cukrászdában. A Fény utcai Auguszt Cukrászda tulajdonosai, Auguszt Ibolya és Auguszt József szezonnyitó Pisztáciaünnep keretében mutatták be a cukrászda pisztácia felhasználásával készült, szezonális...

bővebben
RÉSZEG BARÁT – retro desszertek a régmúltból

RÉSZEG BARÁT – retro desszertek a régmúltból

RÉSZEG BARÁT - A Pesti Napló 1930. júniusi számában bukkantam a részeg barát elnevezésű desszertre. Egyszerű kis receptecske ez, egyszerű alapanyagokkal. Nem különösebben "korszerű". Sőt! Azonban éreztünk egyfajta rokonságot a sokkal elegánsabban hangzó "French Toast"...

bővebben
KREINBACHER – Kreinbacher rántott hús & pezsgő

KREINBACHER – Kreinbacher rántott hús & pezsgő

KREINBACHER - Kreinbacher kétszer a Gourmet Fesztiválon. A Kreinbacher Birtok idén is dupla helyszínnel lesz jelen a Millenárison, hogy bizonyítsa: minden generáció számára tud újat mutatni a pezsgő és a rántott hús univerzumban is. Az egyik házban pezsgők és...

bővebben
ROSALIA BORPIKNIK – június 9-11., Városliget

ROSALIA BORPIKNIK – június 9-11., Városliget

12. ROSALIA BORPIKNIK - 2023. június 9 - 11., Városliget. A főváros legnagyobb nyárindító kerti partija idén új névvel várja a borok szerelmeseit és az igazi kikapcsolódásra vágyókat. A Rosalia Borpiknik nem egy fülledt tömegrendezvény a város közepén, hanem egy...

bővebben
N28 WINE & KITCHEN – új étlappal hódít az N28

N28 WINE & KITCHEN – új étlappal hódít az N28

N28 WINE & KITCHEN - Nem oly' rég a Nagymeztő utca 28 szám alatti N28 étterembe voltam hivatalos, ahol: "Mikro pincészetek csúcsboraival, boros koktélokkal és megújult étlappal hódít a belvárosban az N28 Wine & Kitchen."  A klasszikusok szerint a bor az...

bővebben
HELLÓ ÉSZAKI PART –  ahová idén is menned kell

HELLÓ ÉSZAKI PART – ahová idén is menned kell

BALATON, ÉSZAKI PART - A közelmúltban a Balaton északi partjának néhány emlékezetes helyén jártam. A badacsonyi Hableány éttermet ismertem már korábban is, ám az út során olyan helyekkel is megismerkedhettem, amelyekről semmiféle korábbi tapasztalatom nem volt....

bővebben
MIÉRT A SERTÉS? – Miért lett tréfli a disznó?

MIÉRT A SERTÉS? – Miért lett tréfli a disznó?

A TILTOTT DISZNÓHÚS - „Mily jó szaga van a füstnek, amely a disznóra szórt szalmából felszáll! Mily karcos a bor, amelyet jegesen öntenek le az emberek a torkukon a csapzott bajszok mögé! Mily örökkévalónak látszik az élet, midőn a disznótor elkezdődik, és mindenki...

bővebben
FLAVA – Farkas Richárd kreatív séf Budapesten

FLAVA – Farkas Richárd kreatív séf Budapesten

FLAVA KITCHEN & MORE - Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta étterem után immár a fővárosban, a BDPST Group kreatív séfjeként folytatja. Az új kreatív séf egy szűkkörű vacsorán, a belvárosi Flava Kitchen& More étteremben mutatkozott be. A fogások afféle...

bővebben

3.000 ÍRÁS A BLOGON

A FOOD&WINE 2008 ÓTA FOLYAMATOSAN MŰKÖDŐ BLOG

A FOOD&WINE AZ EGYETLEN BLOG, AMELY EZT A CÍMET ELNYERTE!

food&wine

Kövess Instagram-on is!

[wdi_feed id="1"]

KÖVESS A FACEBOOK OLDALAMON IS!

IDŐJÁRÁS

Időjárás, 01 Április
Időjárás: Budapest
+15

Max.: +15° Min.: +8°

Páratartalom: 55%

Szél: NE - 20 KPH

KATEGÓRIÁK

ADATVÉDELEM

Receptjeim, fotóim, és egyéb írásaim kizárólag írásos beleegyezésem után, a szerző és a forrás egyértelmű megjelölése mellett közölhetőek más oldalakon, vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőportálok, ahol az egész írás nem kerül közlésre, csak annak első sorai, majd a folytatásért a blogomra kattint az olvasó. Írásaimból idézetek formájában szövegrészek átvétele csak szerző és forrásmegjelölés mellett engedélyezett.

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.